Οι 100 καλύτεροι παίκτες όλων των εποχών (70-66)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι παίκτες όλων των εποχών (70-66)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Δείτε την έβδομη πεντάδα.

70. Πολ Μπράιτνερ

Paul Breitner

Ήταν από τους παίκτες με τεράστια επιρροή τόσο στην Μπάγερν όσο και στην Ρεάλ. Βοήθησε τους Βαυαρούς να κατακτήσουν τρία σερί πρωταθλήματα, ενώ το 1974 κατέκτησε και το Κύπελλο Πρωταθλητριών, πριν κατακτήσει και δύο πρωταθλήματα με την Ρεάλ μαζί με τον Γκούντερ Νέτσερ. Ο Μπράιτνερ επέστρεψε στην Μπάγερν το 1978 συνεχίζοντας την πετυχημένη του καριέρα.

69. Ντένις Μπέργκαμπ

Dennis Bergkamp

Μπορεί να ήταν Ολλανδός, αλλά είχε τεράστια επιρροή στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Πάντα εντυπωσίαζε με το επίπεδο τεχνικής του και τα γκολ του με στο ματς με τη Νιούκαστλ και στο Μουντιάλ με την Αργεντινή έχουν μείνει στην ιστορία.

68. Σάντρο Ματσόλα

Sandro Mazzola

Πέρασε όλη του την καριέρα στην Ίντερ και ήταν κλειδί της μεγάλης ομάδας του Ελένιο Ερέρα. Στην τακτική του κατενάτσιο με τις αντεπιθέσεις-φωτιά ήταν ιδανικός για το σύστημα των νερατζούρι. Κατέκτησε τέσσερις φορές το πρωτάθλημα, το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1964 και στη συνέχεια το Euro με την Ιταλία το 1968. Μεγάλη του στιγμή όταν ο Φέρεντς Πούσκας τον αποθέωσε και του έδωσε τη φανέλα του μετά τον τελικό με την Ρεάλ το 1964, όταν πέτυχε δύο γκολ.

67. Φλόριαν Άλμπερτ

Florian Albert

Το φώναζαν «αυτοκράτορα», καθώς ήταν πολύ κλασάτος επιθετικός, που πάντα έπαιζε με αυτοπεποίθηση και σκεφτόταν διαφορετικά, βρίσκοντας απρόσμενες λύσεις για όλες τις περιπτώσεις. Έπαιξε για την Φερεντσβάρος για 16 χρόνια, αλλά εκεί που έκανε τη διαφορά ήταν στην εθνική Ουγγαρίας. Ψηφίστηκε καλύτερος νέος παίκτης στο Μουντιάλ του 1962 και βρέθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα τόσο στο Euro του 1964 όσο και στο Μουντιάλ του 1966, κερδίζοντας και τη Χρυσή Μπάλα το 1967. Οδήγησε την Ουγγαρία στα προημιτελικά δύο Μουντιάλ, σκοράροντας τέσσερα γκολ σε εκείνο του 1962 σε ηλικία 20 ετών.

66. Τεόφιλο Κουμπίγιας

Teofilo Cubillas

Ο μεγαλύτερος Περουβιανός παίκτης όλων των εποχών και ο μόνος μη Γερμανός που κατάφερε να σκοράρει από 5 γκολ σε δύο διαφορετικά Μουντιάλ το 1970 και το 1978. Με εξαιρετική αντίληψη και πολύ δυνατό σουτ, ήταν σπεσιαλίστας στα στημένα, βάζοντας εκπληκτικό φάλτσο στην μπάλα. Σκόραρε για πλάκα με τη φανέλα της αγαπημένης του Αλιάνσα Λίμα, ενώ είχε επιτυχημένο πέρασμα και από την Πόρτο. Οδήγησε το Περού στον δεύτερο (και τελευταίο μέχρι σήμερα) θρίαμβο στο Κόπα Αμέρικα το 1975, κερδίζοντας την Βραζιλία στα ημιτελικά.

 

Τελευταία Νέα