Οι 100 καλύτεροι παίκτες όλων των εποχών (80-76)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι παίκτες όλων των εποχών (80-76)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Δείτε την πέμπτη πεντάδα.

80. Τιερί Ανρί

Thierry Henry

Στα καλύτερά του χρόνια δεν είχε αντίπαλο. Οδήγησε την Άρσεναλ στις καλύτερες μέρες της ιστορίας της και το έκανε με στυλ. Ήταν από τους ελάχιστους παίκτες με trademark τελειώματα και ντρίμπλες, ενώ το πλασέ του έχει μείνει στην ιστορία. Πέτυχε 20+ γκολ για πέντε συνεχόμενες σεζόν, προσφέροντας στιγμές μαγείας. Μέσα σε όλα αυτά πέτυχε και 51 τέρματα για την Γαλλία, με την οποία φυσικά κατέκτησε και το Μουντιάλ και το Γιούρο.

79. Τζίτζι Ρίβα

Gigi Riva

Ένας από τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία της Ιταλίας είχε τρομερό αριστερό πόδι και οδήγησε έναν σύλλογο-έκπληξη στο θρίαμβο. Ο Ρίβα αναγκάστηκε να βάλει τέλος στην καριέρα του σε ηλικία μόλις 32 ετών λόγω των συνεχών τραυματισμών, όμως μέχρι τότε είχε κάνει τη δουλειά του. Πέρασε 13 χρόνια στην Κάλιαρι και με τα 207 του γκολ (και άλλα 35 για την εθνική σε μόλις 42 εμφανίσεις) την οδήγησε στην κορυφή του Campionato το 1970 (21 γκολ σε 28 ματς εκείνη τη σεζόν), ένα πρωτάθλημα που παραμένει το μοναδικό στην ιστορία του συλλόγου. Από τους παίκτες-κλειδιά της Ιταλίας στην κατάκτηση του Γιούρο 1968 και στη δεύτερη θέση του Μουντιάλ του 1970.

78. Ζουστ Φοντέν

Just Fontaine

Ο Φοντέν μπορούσε να σκοράρει για πλάκα. Μαζί με τον Κοπά ήταν οι παίκτες πίσω από την τρομερή επιτυχία της Ρεμς. Ακόμη και όταν ο Κοπά έφυγε από τους Γάλλους για την Ρεάλ το 1958 εκείνος συνέχισε να σκοράρει με την ίδια συχνότητα. Στο τέλος είχε πετύχει 121 γκολ σε 6 χρόνια με τη φανέλα της Ρεμς. Ο Φοντέν είχε πετύχει χατ τρικ στο ντεμπούτο του με την Γαλλία απέναντι στο Λουξεμβούργο, αλλά έγινε πασίγνωστος για τα 13 γκολ που πέτυχε στο Μουντιάλ του 1958. Παραμένει τέταρτος στη λίστα με τους σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση, παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε μόλις σε ένα τουρνουά.

77. Φρανκ Ράικαρντ

Frank Rijkaard

Λίγοι παίκτες είναι τυχεροί ώστε να παίξουν σε μία κορυφαία ομάδα κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Ο Ράικαρντ αγωνίστηκε για τρεις (αν βάλουμε μέσα τις δύο του θητείες στον Άγιαξ). Μέλος του Άγιαξ υπό τις οδηγίες του Γιόχαν Κρόιφ, κατέκτησε στη συνέχεια δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών με την Μίλαν του Σάκι το 1989 και το 1990, πριν επιστρέψει στον Αίαντα για να κατακτήσει το Champions League το 1995. Ο Ράικαρντ ήταν ο πρώτος από τους μεγάλους box-to-box μέσους που έκαναν την εμφάνισή τους στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

76. Ντένις Λο

Denis Law

Λίγοι είχαν τη δική του αντίληψη εκείνα τα χρόνια, όταν πέτυχε 237 γκολ σε 404 εμφανίσεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Λο βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στον τελικό του Κυπέλλου το 1963, κατέκτησε δύο φορές το πρωτάθλημα με την ομάδα του Ματ Μπάσμπι και ταίριαξε απόλυτα με τους άλλους δύο της «ιερής τριπλέτας», τους Τζορτζ Μπεστ και Μπόμπι Τσάρλτον. Στάθηκε άτυχος και έχασε τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1968 λόγω τραυματισμού, αλλά όντας πρώτος σκόρερ τη σεζόν 1964-65 κέρδισε την Χρυσή Μπάλα.

 

Τελευταία Νέα