Οι 100 καλύτεροι παίκτες όλων των εποχών (95-91)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι παίκτες όλων των εποχών (95-91)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Δείτε τη δεύτερη πεντάδα.

95. Tζαλμά Σάντος

Djalma Santos

Ο Τζαλμά Σάντος ήταν ο πρώτος που έφτασε τις 100 συμμετοχές με την Εθνική Βραζιλίας. Ξεκίνησε μόλις σε ένα ματς στο Mundial του 1958 αλλά έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος δεξιός μπακ της διοργάνωσης. Ως και ο αριστερός μπακ, Νίλτον Σάντος, σπάνια έμενε πίσω διατηρώντας την παράδοση των Βραζιλιάνων μπακ με το σούπερ επιθετικό παιχνίδι και τη βοήθεια στην ανάπτυξη. Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1962 κόντρα στην Τσεχοσλοβακία, ο Σάντος έδωσε ασίστ για το γκολ που πέτυχε ο Βαβά για την Σελεσάο.

94. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Zlatan Ibrahimovic

Ο Σουηδός αποδείχθηκε πρωταθλητής κατά συρροή με γκολ και τίτλους σε κάθε χώρα στην οποία έπαξε για να γίνει ίσως ο κορυφαίος επιθετικός της σύγχρονης εποχής. Η Αγγλία είναι η μόνη χώρα στην οποία δεν κατάκτησε το πρωτάθλημα, όμως στη μοναδική του σεζόν εκεί πέτυχε 28 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις δείχνοντας ότι δεν υπάρχει λίγκα στην οποία δεν μπορεί να μαγέψει. Λίγοι παίκτες είχαν τα φυσικά προσόντα σε συνδυασμό με την τεχνική του Ιμπραΐμοβιτς, του οποίου η πρώτη επαφή με την μπάλα είναι κάτι το σπάνιο. Μια στιγμή για την οποία θα μείνει αθάνατος είναι το ασύλληπτο σε σκέψη και εκτέλεση ανάποδο ψαλίδι με το οποίο σκόραρε σε βάρος της Αγγλίας το 2012. Τη σεζόν 2010-11, έχοντας μόλις φύγει από την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα, πήγε στην Μίλαν και της χάρισε το μοναδικό πρωτάθλημα που έχουν τα τελευταία δέκα χρόνια οι Rossoneri.

93. Φίλιπ Λαμ

Philipp Lahm

Ενας από τους παίκτες, που θα καταλάβουμε τι ήταν, όταν τα χρόνια περάσουν. Ο Λαμ ήταν καθοριστικός σε κάποιες από τις κορυφαίες ομάδες της σύγχρονης εποχής, όμως η Μπάγερν του Γιουπ Χάινκες, η Γερμανία του Γιόχιμ Λεβ και η Μπάγερν του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ομως δεν παίζει πια ποδόσφαιρο. Ο Γερμανός κρέμασε τα παπούτσια του στο φινάλε της σεζόν 2016-17 ύστερα από μια καριέρα στην οποία αγωνίστηκε με απόλυτη επιτυχία σε δύο διαφορετικές θέσεις. Στο παλμαρέ του έχει όλους τους τίτλους με τους Βαυαρούς, με τους οποίους έκανε φινάλε κατακτώντας τρία σερί πρωταθλήματα. «Είναι ο πιο έξυπνος παίκτης τον οποίο προπόνησα σε όλη μου την καριέρα» είχε πει ο Γκουαρδιόλα. «Είναι σε άλλο επίπεδο».

92. Σάντος Κόκσις

Sandor Kocsis

Σίγουρα ο καλύτερος κεφαλοσφαιριστής όλων των εποχών, ο Κόκσις είχε εκπληκτικό ποσοστό σκοραρίσματος. Πέτυχε 75 γκολ σε 68 αγώνες με την Εθνική Ουγγαρίας κατακτώντας το Ολυμπιακό τουρνουά το 1952 και είχε μέσο όρο σκοραρίσματος πάνω από ένα γκολ ανα αγώνα στα 7 του χρόνια με την Χόνβεντ. Ο Κόκσις πήγε στην Μπαρτσελόνα το 1958 και κατέκτησε τη La Liga στα δύο του πρώτα χρόνια στην Καταλονία και η θητεία του εκεί διεκόπη από τραυματισμούς. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1954 πέτυχε 11 γκολ, αν και η Ουγγαρία έχασε στον τελικό από την Γερμανία.

91. Ζεπ Μάιερ

Sepp Maier

Ο κορυφαίος τερματοφύλακας της Εθνικής Γερμανίας, ο Μάιερ ήταν ο keeper της Μπάγερν που κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα από το 1968 μέχρι το 1974. Ηταν επίσης καθοριστικός στους Βαυαρούς που κατέκτησαν τρία σερί Κύπελλα Πρωταθλητριών (1974, 1975, 1976). Ο Μάιερ ήταν συνώνυμο της σταθερότητας σε απόδοση και παρουσία και έκανε ρεκόρ συμμετοχών στα 13 χρόνια του στην ομάδα (1966-1979) με 442, επίδοση που δεν έχει σπάσει μέχρι σήμερα. Με την Εθνική ήταν βασικός στην Mannschaft που κατέκτησε το Euro 1972 και το Mundial του 1974. Τότε, το 1974 κατέγραψε ένα εκπληκτικό τρεμπ, στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του καθώς πανηγύρισε τον τίτλο της Bundesliga, το Κύπελλο Πρωταθλητριών και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα