Κουτρόνε: Ο 19χρονος που έβαλε δύο γκολ στην Μπάγερν

Κουτρόνε: Ο 19χρονος που έβαλε δύο γκολ στην Μπάγερν

Κουτρόνε: Ο 19χρονος που έβαλε δύο γκολ στην Μπάγερν

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Πάτρικ Κουτρόνε, τον 19χρονο επιθετικό από την Primavera της Μίλαν που έβαλε δύο γκολ στην Μπάγερν Μονάχου.

Αν πριν μερικούς μήνες κάποιος έλεγε ότι τέτοιο καιρό η Μίλαν θα έχει πάρει 10 παίκτες και ότι θα νικήσει 4-0 την Μπάγερν σε φιλικό, μπορεί στην τρέλα τους απάνω οι υπόλοιποι να τον πίστευαν. Δύσκολα όμως θα πίστευαν ότι αυτός που θα έκανε τη διαφορά πετυχαίνοντας doppietta δεν θα ήταν κάποιο από τα νέα αστέρια αλλά ένας 19χρονος από τη δεύτερη ομάδα. Κόντρα στους Βαυαρούς, ο Φρανκ Κεσί άνοιξε το σκορ, ο Χακάν Τσαλχάνογλου το έκλεισε, όμως ενδιάμεσα, σκόραρε δύο φορές ο Ιταλός φορ, Πάτρικ Κουτρόνε. «Είναι μια μέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Στο πρώτο γκολ που πέτυχα, δεν το πίστευα» είπε ο μικρός που πανηγύρισε φιλώντας το tattoo που έχει κάνει για την οικογένειά του.

Ειδικά με τα ποσά που δίνονται κάθε μέρα για μεταγραφές, ο ποδοσφαιρικός κόσμος διψά ακόμα περισσότερο για ταλέντα από τις ακαδημίες, όμως είναι νωρίς να μιλήσει κανείς για ένα σούπερ-ταλέντο. Το σίγουρο είναι ότι ο 19χρονος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Βιντσέντζο Μοντέλα στην προετοιμασία κάθως είχε σκοράρει και με την Λουγκάνο στο Μιλανέλο και πλέον έχει τρία γκολ στο σακούλι του. Πέρυσι, σε 22 αγώνες με την Primavera [όπως λένε τη δεύτερη ομάδα οι Ιταλοί] σημείωσε 19 τέρματα, επιβεβαιώνοντας το ένστικτο του σκόρερ που είχε δείξει από πολύ μικρός. Πόσο μικρός;

Εκανε τα πρώτα του βήματα στην Parediense και στα 9 γράφτηκε στην Μίλαν ολοκληρώνοντας την πρώτη του σεζόν ως Rossonero σημειώνοντας 80 γκολ. Ο Κουτρόνε βασίζει το παιχνίδι του στη δύναμη και την ταχύτητα, είναι από τους επιθετικούς που δίνουν πάσα για να μπει σίγουρα το γκολ και όπως ο ίδιος λέει, πρέπει να βελτιώσει «το αριστερό και τις κεφαλιές» ενώ στα θετικά είναι το ότι παραμένει «ταπεινός και με τα πόδια στο έδαφος». Η άνοδος ξεκίνησε από την Primavera στην οποία είχε προπονητή τον Κριστιάν Μπρόκι και συνεχίστηκε με τον Μοντέλα, ο οποίος του χάρισε το ντεμπούτο του στην Serie A στα τέλη Μαΐου όταν τον έβαλε στο 3-0 με την Μπολόνια στη θέση του Ντεουλοφέου.

Από τη νέα σεζόν η επιθετική γραμμή της Μίλαν να μην έχει καμία σχέση με τη φετινή, όμως εκείνοι που αποχωρούν, όπως οι Λαπαντούλα και Μπάκα, είχαν επιρροή στον Κουτρόνε. «Είμαι πολύ χαρούμενος που γνωρίζω παίκτες όπως αυτοί. Οταν ήταν πιο μικρός είχε είδωλο τον Φαν Πέρσι, ενώ από τους τους σημερινούς, του αρέσει ο Μοράτα. Οπως γράφουν οι Ιταλοί, είναι ένα παιδί που έχει το κεφάλι του στη θέση του, περιγράφεται ως εσωστρεφής και ντροπαλός και το φιλαράκι του, Αλεσάντρο Πλιτσάρι [17χρονος keeper, τώρα δανεικός στην Τερνάνα], έχει πει ότι είναι «τρελός».

Το συμβόλαιό του λήγει το 2018, όμως όπως ο ίδιος, οι τιφόζι των Rossoneri δεν έχουν λόγο να ανησυχούν. «Το μέλλον; Ελπίζω να μείνω στην Μίλαν» είπε ο 19χρονος, για τον οποίο οι διευθυντές, Μάρκο Φασόνε και Μασιμιλιάνο Μιραμπέλι, είναι σαφείς. «Ο Κουτρόνε θα μείνει μαζί μας, δεν είναι προς πώληση». Μετά τα δύο γκολ και την καταπληκτική εμφάνιση κόντρα στην Μπάγερν ο Μοντέλα αναμένεται να τον διατηρήσει στην πρώτη ομάδα για τη νέα σεζόν...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης