Οι 50 καλύτεροι προπονητές του 2017 (Νο7)

Gazzetta team
Οι 50 καλύτεροι προπονητές του 2017 (Νο7)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τους 50 καλύτερους προπονητές στον κόσμο το 2017. Δείτε ποιος είναι στο Νο7.

Το να κατακτά την Bundesliga δεν είναι κάποια είδηση για την Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί πήραν τον τίτλο για το 2016-17 και έφτασαν τους 5 σερί και τους 27 συνολικά. Στο πάρτι τον προηγούμενο μήνα στο Allianz Arena δεν ήταν δυνατόν να μην παρατηρήσει τον έντονο τρόπο με τον οποίο πανηγύρισε ο Ιταλός., ο οποίος έγινε ο πρώτος που παίρνει πρωτάθλημα στις 4 από τις 5 κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης. Και πάντα το κάνει με στιλ. Η Μπάγερν κάλεσε στην Anastasia, όμως ο Αντσελότι άρπαξε το μικρόφωνο και τραγούδησε το ‘I Belong To You’ του Eros Ramazzotti και στη συνέχεια χόρεψε μαζί της στη σκηνή.

Ο Αντσελότι έβαλε τέλος στην υπέροχη καριέρα του έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα και τέσσερα κύπελλα με την Ρόμα, πριν γίνει μέλος της εκπληκτικής Μίλαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Προσέθεσε στο παλμαρέ του δύο ακόμα Scudetti και back-to-back κατακτήσεις του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Πέρασε έναν χρόνο στην Ρετζιάνα και την ανέβασε στην Serie A για να τον κάνει τότε δικό της η Πάρμα, που συμμετείχε στο Champions League. Τότε απέδειξε ότι ανήκει στο υψηλότερο επίπεδο. Η Γιουβέντους τον επέλεξε για αντικαταστάτη του Μαρτσέλο Λίπι, όμως έμεινε μόνο για δύο χρόνια στο Τορίνο, αφού δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα στο μεταβατικό της στάδιο. Οι δύο 2ες θέσεις δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές για τους Bianconeri και ο Αντσελότι απολύθηκε στο ημίχρονο ενός εντός έδρας αγώνα με την Αταλάντα.

Μερικούς μήνες μετά τον προσέλαβε η Μίλαν. Το οικείο περιβάλλον στο San Siro και τα παθήματα στην Γιουβέντους δημιούργησαν μια δυνατή αποφασιστικότητα στον Carletto, ο οποίος μόλις στη δεύτερη σεζόν του στο club χάρισε τον τίτλο του Champions League κόντρα στους Bianconeri στον τελικό (2003). Την επόμενη, πανηγύρισε το Scudetto παίρνοντας ό,τι καλύτερο από τους playmakers, Αντρέα Πίρλο, Ρουί Κόστα και Κλάρενς Ζέεντορφ και έχοντας στην επίθεση τους Πίπο Ιντζάγκι και Αντρέι Σεβτσένκο.

Ακολούθησαν δύο ακόμα παρουσίες στον τελικό του CL, στους οποίους η Μίλαν έχασε και πήρε έναν από την Λίβερπουλ (2005, 2007). Από εκεί, μετακόμισε στην Τσέλσι και στη συνέχεια στην Παρί Σεν Ζερμέν κατακτώντας πρωταθλήματα και με τις δύο και δείχνοντας την ικανότητά του κόντρα σε κάποιες από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Αυτό φυσικά του έκανε καλό όσον αφορά τον επόμενο προορισμό του. Αυτός ήταν η Ρεάλ, η οποία που έδωσε έναν μεγάλο στόχο. Να κατακτήσει την περιβόητη decima στο Champions League που είχε γίνει εμμονή στην Ισπανική πρωτεύουσα. Ο Αντσελότι την έφερε στην πρώτη του χρονιά στο Santiago Bernabeu προκαλώντας πανικό στις τάξεις των οπαδών και ‘αναγκάζοντας’ τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πει ότι είναι «ένας εξαιρετικός προπονητής και εκπληκτικός άνθρωπος». Εναν χρόνο αργότερα απολύθηκε από τον Φλορεντίνο Πέρεθ, όμως όλοι ήξερα πόσο φανταστική δουλειά έκανε.

Είτε ήταν σε Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία η Γερμανία, πάντα οι ομάδες του ήταν από εκείνες που ήθελες να παρακολουθείς. Οι κινήσεις των παικτών στο γήπεδο, η κατοχή και η κυκλοφορία, οι πάσες, το επιθετικό παιχνίδι, οι συνδυασμοί, το ταλέντο, η αποτελεσματικότητα, όλα. Ποτέ δεν παραπονέθηκε, ακόμα και όταν σημαντικοί παίκτες πωλήθηκαν παρά τη θέλησή του, το χαρακτηριστικό σήκωμα του φρυδιού πολλές φορές έλεγε περισσότερα από τις λέξεις. Εδειξε μοναδική ικανότητα να ενώνει με τον σωστό τρόπο τα αστέρια των ομάδων του. Μια ικανότητα που έκανε τον Πάολο Μαλντίνι να πει ότι «δεν υπάρχει ομάδα την οποία να μην μπορεί να προπονήσει ο Κάρλο». Ποιος μπορεί να διαφωνήσει…

 

Τελευταία Νέα