Χάτζι, μάγος κι εκτός γηπέδου!

Χάτζι, μάγος κι εκτός γηπέδου!

bet365

Ο Χάτζι, θρύλος της Ρουμανίας ξαναχτυπά! Ο Μαραντόνα των Καρπαθίων δημιούργησε την ομάδα - μοντέλο και η Βιτορούλ θέλει να πιάσει τ' αστέρια!

Στο δρόμο για το όνειρο η Σταχτοπούτα! Το πρωτάθλημα ήταν η πρώτη ιστορία που έγραψε ο Γκιόργκι Χάτζι, αλλά ο θρύλος της Ρουμανίας θέλει κι έναν δεύτερο τόμο για την πρωταγωνίστριά του, τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League! H Βιτορούλ μπαίνει στη μάχη για μια θέση ανάμεσα στα αστέρια και ο ΑΠΟΕΛ είναι το πρώτο εμπόδιο! Η ιστορία έχει προσελκύσει τα ευρωπαϊκά βλέμματα και η ρουμανική ομάδα θέλει να συνεχίσει το όνειρο... Ο Χάτζι επένδυσε περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ από την προσωπική του περιουσία και σε λίγα χρόνια φρόντισε να... σοκάρει το ποδόσφαιρο της χώρας του. Η Βιτορούλ με παιδιά από της Ακαδημίες της κατέκτησε το μοναδικό πρωτάθλημα της ιστορίας της σπάζοντας έτσι την κυριαρχία της Στεάουα Βουκουρεστίου.

Ο Γκιόργκε Χάτζι μιλούσε για αρκετή ώρα αλλά παράλληλα - δεν ήταν η πρώτη φορά - έριχνε ματιές και στον αγωνιστικό χώρο. Οι ομάδες Κ-17 και Κ-19 της Βιτορούλ Κοστάντζα έκαναν τις προσπάθειές τους στο γήπεδο και ο Χάτζι τους έβλεπε από την άκρη του ματιού του. Του άρεσε να διορθώνει τις όποιες ατέλειες και τα όποια λάθη έβλεπε. «Κοίταξέ το όλο αυτό. Δεν είναι για τα χρήματα. Είναι το τελευταίο πράγμα για μένα. Δεν είναι για την δουλειά και για τα λεφτά. Είναι για την δουλειά που πρέπει να κάνουν τα νέα παιδιά και την αφοσίωση στον χώρο και στο ποδόσφαιρο», λέει ο ίδιος.

Κανένας δεν θα φύγει από το προπονητήριο εάν δεν κάνει πέντε χιλιόμετρα τρέξιμο μετά από τις προπονήσεις. Η πρώτη ομάδα της Βιτορούλ θα παίξει το πρώτο της ματς στο Champions League με τον ΑΠΟΕΛ. Το πέτυχε αυτό κερδίζοντας τον τίτλο στην Ρουμανία, αν και είχε ένα από τα πιο μικρά μπάτζετ. Ένα τρομερό επίτευγμα και για τον ίδιο τον Χάτζι, που ίδρυσε την ομάδα το 2009. Όταν ο Χάτζι έφτιαχνε αυτήν την ομάδα ήταν για να αποτελεί μία διάδοχη κατάσταση για την Ακαδημία του. Ήθελε να δώσει κάτι πίσω στο άθλημα και την ευκαιρία στους νέους Ρουμάνους να γίνουν μεγάλοι και... τρανοί μέσα από το ποδόσφαιρο.

«Δεν είχαμε υπολογίσει να πάει τόσο καλά αυτό το πλάνο. Η ομάδα πήγε φανταστικά», σχολίαζε ο Χάτζι, που τερμάτισε στην 5η θέση στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και ενώ είχε χάσει 5-0 από την Γκεντ στα προκριματικά του Europa League. «Το να κερδίσουμε τον τίτλο δεν ήταν ο στόχος μας. Ήρθε κάτι σαν έκπληξη. Δεν είμαστε όμως κάτι σαν ατύχημα. Ξεκινήσαμε με το τίποτα και κάναμε πολλή και καλή δουλειά και πετύχαμε. Όλα όσα έχετε δει είναι αποτέλεσμα δουλειάς από ανθρώπους που εργάστηκαν σκληρά και με τον σωστό δρόμο», συμπλήρωνε ο Χάτζι.

Ως παίκτης - Θρύλος ήξερε το πως ακριβώς να βγάλει ταλέντα. Ένας παίκτης που έχει περάσει από ομάδες όπως η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα, που ήξερε καλά τον Κρόιφ και πήρε πράγματα από εκείνον, δεν μπορεί να μη γνωρίζει τον ποδοσφαιρικό οδηγό επιτυχίας. Πριν αρχίσει με τη Βιτορούλ ο Χάτζι είχε δει το πως δουλεύουν κορυφαίες Ακαδημίες αλλά και πέντε άκρως πετυχημένες στην Ολλανδία. Το ποδόσφαιρο στην Ρουμανία είχε μία εποχή μεγάλης άνθισης και ξαφνικά έμεινε πίσω. Ο Χάτζι είχε προβλέψει πως θα περνούσε περίοδο κρίσης και έψαχνε τρόπο για την βελτίωσή του. Έπρεπε να μάθει από τους καλύτερους για να φτιάξει σωστά την Βιτορούλ και όπως ακριβώς την ήθελε.

Το ποδόσφαιρο στην Ρουμανία είχε μία εποχή μεγάλης άνθισης και ξαφνικά έμεινε πίσω. Ο Χάτζι είχε προβλέψει πως θα περνούσε περίοδο κρίσης και έψαχνε τρόπο για την βελτίωσή του. Έπρεπε να μάθει από τους καλύτερους για να φτιάξει σωστά την Βιτορούλ και όπως ακριβώς την ήθελε. Η σήψη, η διαφθορά και τα προβλήματα έδιναν και έπαιρναν. Ο Ρουμάνος θρύλος ήθελε να τα αλλάξει όλα αυτά. Έβαλε 10 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσει την Ακαδημία της Βιτορούλ. Ο ίδιος έλεγε πως πήρε πολλά ρίσκα επί προσωπικού και επί ποδοσφαιρικού. Ωστόσο είχε να λέει πως δικαιώθηκε απόλυτα από την έκβαση των Ακαδημιών αλλά και της πρώτης ομάδας της Βιτορούλ.

Σύμμαχος και η αυτοπεποίθηση, αφού τόνιζε πως τα ταλέντα στη Ρουμανία είναι δεκάδες, αρκεί να δουλευτούν σωστά. Αλλωστε, και ο Αρσέν Βενγκέρ έχει την ίδια άποψη. Οργάνωσε τα πάντα άψογα, έδωσε κίνητρα κι έβαλε σε σημαντικές θέσεις τους κατάλληλους ανθρώπους. Η Ομοσπονδία δε στάθηκε απέναντί του, ο Χάτζι έμεινε όρθιος σε αυτό το δύσβατο δρόμο, περνώντας όλα τα... μαρκαρίσματα του Μπέκαλι. Γι' αυτό παραμένει ο... Μαραντόνα των Καρπαθίων!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα