Οι πιο ακριβές πωλήσεις της Ρεάλ

Οι πιο ακριβές πωλήσεις της Ρεάλ

bet365

Με αφορμή την πώληση του Αλβαρο Μοράτα στην Τσέλσι, ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τα deals που έφεραν τα περισσότερα χρήματα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Αν δίπλα στους Merengues έπρεπε να βάλουμε οπωσδήποτε μία από τις λέξεις μεταγραφές ή πωλήσεις, σίγουρα θα βάζαμε την πρώτη, όμως τα τελευταία χρόνια οι Merengues έχουν απο-δείξει πως έχουν αυξημένη κίνηση και προς την αντίθετη κατεύθυνση. Εκτός από τις διάφορες version από Galacticos για τους οποίους χρειάστηκε να διαλυθούν ρεκόρ για να φτάσουν στο Santiago Bernabeu, το club της Ισπανικής πρωτεύουσας έχει καταφέρει πλέον να κινεί το χρήμα και όταν δεν χρειάζεται κάποιον παίκτη. Ειδικά όσο πιο κοντά σήμερα βρισκόμαστε, η Ρεάλ βρίσκει τον τρόπο να βγάζει κέρδος και όταν δεν το κάνει, σίγουρα περιορίζει τη ζημία για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν εξελίχθηκε σε αυτό που περίμεναν οι 12 πλέον φορές πρωταθλητές Ευρώπης. Με αφορμή τον Αλβαρό Μοράτα, για τον οποίο πέρυσι δαπανήθηκαν 30 εκατ. ευρώ και φέτος πωλήθηκε αντί 80, πάμε να θυμηθούμε εκείνους που έφεραν το πιο πολύ ρευστό στην Βασίλισσα…

Αριεν Ρόμπεν
Αφού έκανε το μπαμ με την PSV και έπαιξε για τρία χρόνια στην Premier League με την Τσέλσι, ο Αριεν Ρόμπεν αποκτήθηκε από την Ρεάλ αντί 36 εκατ. ευρώ. Οι μέρες του όμως στην Μαδρίτη δεν ήταν μάλλον όπως είχαν ονευρευτεί οι οπαδοί, καθώς ο Ολλανδός εξτρέμ αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών και στα δύο χρόνια του Santiago Bernabeu (2007-2009) περιορίστηκε σε 65 συμμετοχές και 13 γκολ, ενώ κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2008. Οι Merengues έκριναν ότι είναι καλύτερα να πάρουν πίσω το μεγαλύτερο μέρος του ποσού και τον πούλησαν στην Μπάγερν Μονάχου αντί 25 εκατ. ευρώ. Ο αριστεροπόδαρος άσος βρίσκεται μέχρι σήμερα τους Βαυαρούς και έχει ως κορυφαία σεζόν το 2013, όταν και κατέκτησε το τρεμπλ.

Κλάρενς Ζέεντορφ
Ο μοναδικός παίκτης της ιστορίας που έχει κατακτήσει το Champions League με τρεις διαφορετικές ομάδες, άφησε τον Αγιαξ το 1995 για να παίξει στην Serie A με την Σαμπντόρια. Στην Γένοβα πρόλαβε σε έναν χρόνο να δείξει ότι είναι για πολύ μεγάλα πράγματα και αποκτήθηκε από την Ρεάλ με την οποία κατέκτησε πρωτάθλημα (1997) και Champions League (1998). Υστερα από 3.5 χρόνια στην Ισπανική πρωτεύουσα και απολογισμό 159 αγώνες και 20 γκολ, ο Ολλανδός παικταράς επέστρεψε στην Ιταλία για λογαριασμό της Ιντερ, η οποία έδωσε τότε περίπου 24 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Μάικλ Οουεν
Εχοντας κάνει εκπληκτικά πράγματα με την Λίβερπουλ από τα 18 του και με τρομερές εμφανίσεις με την Εθνική Αγγλίας, ο Μάικλ Οουεν ανάγκασε την Ρεάλ να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2004. Ο βραχύσωμος επιθετικός, που άφηνε τους πάντες πίσω με την εντυπωσιακή ταχύτητά του, έβαλε τον εκπληκτικό αριθμό των 158 γκολ σε 297 σε όλες τις διοργανώσεις με τους Reds με τους οποίους σήκωσε ένα κάρο κούπες το 2001. Οι Blancos έδωσαν 8 εκατ. λίρες για να τον πάρουν, όμως στον έναν χρόνο που έμεινε στο Santiago Bernabeu, δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τον ντόρο και αποχώρησε έχοντας 45 αγώνες και 16 τέρματα. Μόλις δώδεκα μήνες αργότερα, η Νιούκαστλ έκανε το «μπαμ» φέρνοντάς τον πίσω στην πατρίδα ξοδεύοντας 25 εκατ. ευρώ.

Χεσέ Ροδρίγεθ
Ο νεαρός εξτρέμ προωθήκε στη μεγάλη ομάδα της Ρεάλ από τα τμήματα υποδομής και με τις εμφανίσεις του κατάφερε να κρατήσει τη θέση εκεί. Το 2011 άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής και τη σεζόν 2015-16 εκτόξευσε τις μετοχές του με 38 συμμετοχές και 6 γκολ, σε σημείο που η Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε στην Βασίλισσα 25 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Το deal φάνηκε να είναι τέλειο για την Ρεάλ γιατί ύστερα από 6 μήνες στην γαλλική πρωτεύουσα ο Ισπανός έπαιξε σε μόλις 14 ματς σκοράροντας δύο φορές και τον Ιανουάριο επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Λας Πάλμας, ένα βήμα που σαφώς έφερε πολύ πίσω την καριέρα του.

Νικολά Ανελκά
Ενας από τους πιο ξακουστούς γυρολόγους των τελευταίων δεκαετιών, ο Ανελκά ξεκίνησε να παίξει μπάλα στην Παρί Σεν Ζερμέν και άμεσα βρέθηκε στην Premier League με την Αρσεναλ. Υστερα από την καταπληκτική τρίτη του σεζόν στην Αγγλία (46 ματς, 19 γκολ) η Ρεάλ έδωσε 35 εκατ. ευρώ στους Gunners, όμως σύντομα κατάλαβε ότι το deal δεν ήταν όπως το περίμενε. Με 19 αγώνες και 2 τέρματα στην La Liga, οι Blancos είχαν την ευκαιρία να τον παραχωρήσουν αντί των χρημάτων που τον πήραν και τον πούλησαν στην πρώην ομάδα του, Παρί Σεν Ζερμέν.

Γκονσάλο Ιγουαΐν
Από το 2006, όταν και έγινε κάτοικος Μαδρίτης ύστερα από τη μεταγραφή του από την Ρίβερ Πλέιτ, μέχρι το 2012, σε 7 χρόνια ο Γκονσάλο Ιγουαΐν την έκανε καλά τη δουλειά του με την Ρεάλ. Ο Αργεντινός φορ πέτυχε 121 τέρματα σε 264 αγώνες, όμως όταν κάποιος έπρεπε να αποχωρήσει, ήταν εκείνος που επιλέχθηκε από τη διοίκηση. Τα 13 εκατ. ευρώ με τα οποία τον είχε πάρει φάνταζαν πλέον πολύ λίγα για την αξία που είχε αποκτήσει στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ο Pipita. Το καλοκαίρι του 2013, η Νάπολι, που μόλις είχε χάσει τον Εντινσον Καβάνι, έδωσε 37+3 εκατ. ευρώ στην Ρεάλ και τον πήρε στο San Paolo, όπου λαυτρεύτηκε σαν Θεός επί τρία χρόνια, πριν αποκτηθεί στη συνέχεια από την Γιουβέντους αντί 90 εκατ. ευρώ.

Ρομπίνιο
Το καλοκαίρι του 2005 ένα ήταν το σίριαλ που είχε κάθε μέρα και ένα επεισόδιο και ήταν αυτό του Ρομπίνιο και της Ρεάλ. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έκανε παπάδες με Σάντος και Εθνική Βραζιλίας και ύστερα από διαπραγματεύσεις που τράβηξαν, το deal έκλεισε στα 25 εκατ. ευρώ, ποσό δυνατό για την εποχή. Ο Ρομπίνιο χάρισε φαντεζί ντρίμπλες στο κοινό του Bernabeu για τέσσερα χρόνια και κατέκτησε δύο πρωταθήματα, όμως όταν εμφανίστηκε η Σίτι, έκανε μια πρόταση που η Ρεάλ δεν μπορούσε να αρνηθεί. Στην προσπάθεια για μεταγραφή-δήλωση, οι Citizens έδωσαν τις τελευταίες ώρες της μεταγραφικής 43 εκατ. ευρώ και τον πήραν στο Μάντσεστερ.

Μεσούτ Οζίλ
Τo 2010 τα ηνία της Ρεάλ ανέλαβε ο Ζοσέ Μουρίνιο και μία από τις κινήσεις που έκανε ήταν να πάρει τον Γερμανό playmaker από την Βέρντερ Βρέμης αντί 15 εκατ. ευρώ. Ο αριστεροπόδαρος αρτίστας έδειξε στους Merengues τη σπάνια ικανότητα στο να δίνει τελικές πάσες και έκανε αυτή τη δουλειά μέχρι το 2014 παίζοντας σε 159 επίσημους αγώνες με τη λευκή φανέλα. Το 2014, ο Αρσέν Βενγκέρ, θέλοντας να βάλει τέλος στη μουρμούρα περί τσιγκουνιάς, αποφάσισε ότι ο Οζίλ θα είναι το δικό του «μπαμ» και αφού προσέφερε στην Ρεάλ 50 εκατ. ευρώ, δεν δυσκολεύτηκε να τον κάνει κάτοικο Λονδίνου, όπου ο Γερμανός μένει μέχρι και σήμερα.

Ανχελ Ντι Μαρία
Οπως και ο Οζίλ, ο Ανχελ Ντι Μαρία έφτασε επίσης στο Bernabeu το καλοκαίρι του 2010. Η Ρεάλ έδωσε 25 εκατ. ευρώ στην Μπενφίκα για τον Αργεντινό εξτρέμ με το εξαιρετικό αριστερό και μαζί του πανηγύρισε όλους τους τίτλους εντός και εκτός συνόρων. Ο διεθνής άσος πέρασε τέσσερα καλά χρόνια στην Μαδρίτη, όμως όταν ο Χάμες Ροδρίγες εμφανίστηκε στο top-level κάνοντας τρελό Mundial το 2014, ο Ντι Μαρία πουλήθηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα 75 εκατ. ευρώ, ήταν το μεγαλύτερο ποσό που έχει λάβει από μεταγραφή η Ρεάλ, μέχρι να σπάσει από τον Αλβαρο Μοράτα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης