Ο Σολάνκε κερδίζει το... στοίχημα!

Ο Σολάνκε κερδίζει το... στοίχημα!

bet365

Η Λίβερπουλ δαπάνησε 3 εκατ. λίρες για να αποκτήσει τον Σολάνκε, ο 19χρονος σκόραρε με το... καλημέρα και η Τσέλσι μπροστά σε ένα ακόμα ολέθριο σφάλμα!

Με ένα υπέροχο σουτ με το δεξί έξω από την περιοχή, ο Ντόμινικ Σολάνκε πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ και το διαδίκτυο πήρε... φωτιά! Οι φίλοι των Κόκκινων αποθεώνουν με το καλημέρα τον 19χρονο Παγκόσμιο πρωταθλητή και ήδη μιλούν για το deal της χρονιάς! Μάλιστα, συγκρίνουν τα 75 εκατ. λίρες της Γιουνάιτεντ για τον Λουκάκου, με τα 3 εκατ. που δαπάνησε η Λίβερπουλ! Ο Σολάνκε αποκτήθηκε για την U23 της ομάδας, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα. Ο Κλοπ τον συμπεριέλαβε στα πλάνα του και ο μικρός φρόντισε να του δείξει πως έχει θράσος. Ο τρόπος που πήρε την μπάλα, γύρισε και βρήκε την κάτω γωνία της εστίας της Πάλας χωρίς να κοιτάξει υποδηλώνει ότι αισθάνεται σίγουρος, ενεργώντας χάρη στο ένστικτο του. Θα υπάρξουν φορές που η Λίβερπουλ θα χρειαστεί έναν φυσικό σκόρερ αυτή τη σεζόν και με τους διαδοχικούς τραυματισμούς του Ντάνιελ Στάριτζ να αποτελούν ένα μόνιμο πρόβλημα, ο Σολάνκε θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός!


Κι όμως ο 19χρονος που κατέκτησε την κορυφή του κόσμου με την U20 της Αγγλίας, που είδε τη Λίβερπουλ να του δίνει μια τεράστια ευκαιρία, ακόμα αναρωτιέται τι πήγε στραβά και δεν έμεινε στο Λονδίνο. Ο Σολάνκε έκανε ό,τι ήθελε η Τσέλσι. Μεγάλος πρωταγωνιστής στην ομάδα Νέων, πολύ καλός στον δανεισμό του στη Φίτεσε, ήταν εντυπωσιακός ακόμα και στη διάρκεια των σπάνιων ευκαιριών του στην ομάδα των Ανδρών! Τι έκανε λάθος; Η Τσέλσι τονίζει πως ήταν πολύ... μικρός για τις 50.000 λίρες την εβδομάδα που ζητούσε. Οι Μπλε θεώρησαν πως ο Σολάνκε και ο μάνατζέρ του ήταν... άπληστοι, γι αυτό και αποφάσισαν να τον παραχωρήσουν. Μήπως όμως δεν τον είδαν ποτέ ως επένδυση για το μέλλον;

Dominic Solanke replaces Oscar to make his debut for Chelsea

Ο Αντρέας Κρίστενσεν έλαμψε στη Bundesliga, αλλά είναι αβέβαιο το μέλλον του στο Λονδίνο με την άφιξη του Ρούντιγκερ. Ο Τσαρλς Μουσόντα αναμφισβήτητα είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της ακαδημίας της Τσέλσι εδώ και χρόνια, αλλά ακολουθεί το δρόμο του Σολάνκε, φεύγει και πάει στη Σέλτικ.

Η Τσέλσι έχει την καλύτερη Ακαδημία στο Νησί, αλλά διαθέτει ένα από τα χειρότερα συστήματα εξέλιξης οποιουδήποτε συλλόγου στον κόσμο. Κι αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο παίκτες όπως ο 19χρονος επιθετικός θα συνεχίσουν να απομακρύνονται από το Στάμφορντ Μπριτζ. Αντίθετα, ο Γίργκεν Κλοπ έδωσε χρόνο συμμετοχές σε Αρνολντ, Στιούαρτ, Εζάρια, όλοι προερχόμενοι από την ομάδα Νέων! Γκόμες και Γούντμπερν μπήκαν κι αυτοί στα πλάνα του Γερμανού! Ο Κλοπ ξέρει πως πρέπει να στηριχθεί σε Βρετανούς γι' αυτό και δίνει τις ευκαιρίες που θέλουν. Αναζητά την ισορροπία στην ομάδα του και οι νεαροί θα τον βοηθήσουν στο πλάνο του.


Φερνάντο Τόρες, Ντιντιέ Ντρογκμπά και Ντιέγκο Κόστα είναι οι παίκτες πρότυπα του Σολάνκε. Μπορεί να μην έχει το καλούπι του Ιβοριανού, ωστόσο το παιχνίδι του με την πλάτη στο τέρμα θυμίζει αρκετά τον μεγάλο σκόρερ των Μπλε! Η άμεσα εκτέλεσή του έχει όλα τα χαρακτηριστικά του Τόρες στις ημέρες του Ισπανού στη Λίβερπουλ. Ενας αριστεροπόδαρος που μπορεί να σκοράρει πολύ εύκολα με το δεξί! Ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε τονίσει πως θα θεωρήσει τον εαυτό του αποτυχημένο, αν ο Σολάνκε δεν παίξει στην Εθνική Αγγλίας την επόμενη τριετία. «Θα κατηγορήσω τον εαυτό μου αν ο Σολάνκε δεν παίξει σε λίγα χρόνια στην Εθνική. Πιστεύω πολύ στην αξία του» είχε προσθέσει ο Special One. Μάλλον, ο Κόντε δεν τον άκουσε ποτέ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...