Αστέρια στο... χωριό

Αστέρια στο... χωριό

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε παίκτες παγκόσμιας κλάσης, οι οποίοι στο φινάλε της καριέρας τους αγωνίστηκαν σε ομάδες, που δεν... υπήρχαν στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Φτάνοντας στη δύση της καριέρας τους, η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών αναζητά ένα τελευταίο συμβόλαιο, σε ομάδα μικρότερης δυναμικότητας, όχι για αγωνιστικούς λόγους, αλλά κυρίως για οικονομικούς. Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί το φαινόμενο της Κίνας, ωστόσο με τόσους παίκτες να ακολουθούν το... δρόμο του μεταξιού, οι σύλλογοι της χώρας έχουν γίνει ευρέως γνωστοί. Αντίθετα, στο παρελθόν, έχουν υπάρξει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που αγωνίστηκαν σε παντελώς άγνωστες ομάδες. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει.

Πάμπλο Αϊμάρ

Στα 21 του ήρθε στην Ευρώπη, για λογαριασμό της Βαλένθια, με την οποία έκανε πράγματα και θαύματα για πέντε χρόνια. Ένα από τα τελευταία κλασικά δεκάρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αγωνίστηκε από το 2008 έως το 2013 στην Μπενφίκα και στα 34 του πήρε τη μεγάλη απόφαση να αγωνιστεί σε μία χώρα, που μόνο για διακοπές πάει κανείς. Στην Μαλαισία. Ο Αργεντινός άσος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Johor Darul Ta'zim και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας. Ωστόσο, λόγω τραυματισμών, αγωνίστηκε μόλις σε οκτώ παιχνίδια με την ομάδα, από την οποία αποχώρησε τον Ιανουάριο του ’15 κι ενώ νωρίτερα είχε κατακτήσει και το εγχώριο πρωτάθλημα.

Ριβάλντο

Ένας από τους τελευταίους «θρύλους» του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, που μετά την πλούσια καριέρα του σε Μπαρτσελόνα και Μίλαν, ήρθε στα μέρη μας, καθώς την τετραετία 2004-2008 αγωνίστηκε στην Ελλάδα (τρία χρόνια στον Ολυμπιακό και ένα στην ΑΕΚ). Στη συνέχεια, όμως, πήρε μία απόφαση που «σόκαρε» την κοινή γνώμη, καθώς ήρθε σε συμφωνία με την Μπουνιοντκόρ από το Ουζμπεκιστάν. Στα 36 του, τότε, ο Ριβάλντο υπέγραψε διετές συμβόλαιο, έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ. Και για τα δεδομένα, τίμησε και με το παραπάνω το μισθό του. Συνολικά σημείωσε 33 τέρματα και έφτασε στην κατάκτηση τριών εγχώριων πρωταθλημάτων. Το 2010, στα 38 του, αποχώρησε από το Ουζμπεκιστάν, όμως συνέχισε να παίζει ποδόσφαιρο μέχρι τα 43 του.

Γιούργκεν Κλίνσμαν

Προερχόμενος από ένα εκπληκτικό δεύτερο μισό της σεζόν 1997-98, όταν κατάφερε να σώσει την Τότεναμ από τον υποβιβασμό, ο Γερμανός επιθετικός ανακοίνωσε ξαφνικά πως αποσύρεται από την ενεργό δράση, σε ηλικία 34 ετών. Στη συνέχεια, ο Κλίνσμαν μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες και μετά από πέντε χρόνια «ανάπαυσης» αποφάσισε να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους. Όχι για κάποια γνωστή ομάδα των ΗΠΑ, αλλά για την ερασιτεχνική Orange County Blue Star, στην οποία αγωνίστηκε με το ψευδώνυμο «Γκέπινγκεν», που ήταν το όνομα της γενέτειράς του στην Γερμανία. Ο πρώην άσος της Ίντερ και της Μπάγερν αγωνίστηκε σε οκτώ παιχνίδια και σημείωσε πέντε τέρματα.

Έντγκαρ Ντάβιντς

Ένα από τα «τρομερά μωρά» του Λουίς Φαν Χααλ στον Άγιαξ έκανε στη συνέχεια τεράστια καριέρα με τη φανέλα της Γιουβέντους. Ο Ολλανδός φαίνεται πως «κόλλησε» με το Λονδίνο, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Τότεναμ, αφού στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Κρίσταλ Πάλας, ενώ έκανε την έκπληξη με τη συμφωνία του με την Μπαρνέτ, το 2012. Το «πίτμπουλ» μπορεί να είχε αποχωρήσει νωρίτερα από την ενεργό δράση, εντούτοις επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους, για λογαριασμό της ομάδας από τη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας. Ο Ντάβιντς είχε διπλό ρόλο, μάλιστα, αφού ήταν ταυτόχρονα και προπονητής της Μπαρνέτ, στην οποία έμεινε μέχρι το 2014.

Γκάρι Λίνεκερ

Μετά από μία σπουδαία καριέρα σε Λέστερ, Έβερτον, Μπαρτσελόνα και Τότεναμ, ο σπουδαίος Άγγλος επιθετικός αποφάσισε στα 32 του να αλλάξει εντελώς ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Αν και είχε προτάσεις από Μπλάκμπερν και Σαουθάμπτον, ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας αποφάσισε να φύγει από τη χώρα του και να μετακομίσει στην Ιαπωνία, για λογαριασμό της άγνωστης Nagoya Grampus Eight. Στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, ο Λίνεκερ έμεινε τη διετία 1992-1994 και παρά το γεγονός πως τα αγγλικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ενδιαφέρον ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ για την απόκτησή του, εκείνος αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του στην ομάδα της Ιαπωνίας.

 

Τελευταία Νέα