Οι διάβολοι που έγιναν... ζαχαρωτά

Οι διάβολοι που έγιναν... ζαχαρωτά

bet365

Με αφορμή την επιστροφή του Γουέιν Ρούνεϊ στο Γκούντισον Παρκ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται έξι ποδοσφαιριστές, που αποχώρησαν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συνέχισαν την καριέρα τους στην Έβερτον.

Στο... σπίτι του επέστρεψε έπειτα από 13 χρόνια ο Γουέιν Ρούνεϊ. Η Έβερτον πραγματοποίησε τη μεταγραφή του καλοκαιριού (για την ίδια), με τον Άγγλο επιθετικό να γυρίζει στο γήπεδο που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, μέχρι το 2004. Σε αυτό το διάστημα, ο Ρούνεϊ κατέκτησε τα πάντα με την Γιουνάιτεντ και πλέον αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να κάνει το ταξίδι Μάντσεστερ-Λίβερπουλ. Έτσι, ο 32χρονος φορ μπήκε στη λίστα των παικτών, που στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ αποχώρησαν από το Ολντ Τράφορντ και έγιναν κάτοικοι Γκούντισον Παρκ. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει τους σημαντικότερους εξ’ αυτών.

Αντρέι Καντσέλσκις

Από τα βασικότερα στελέχη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην επιστροφή της στην κορυφή της Αγγλίας, στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ωστόσο, οι διαφορές που είχε με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δε «γεφυρώθηκαν» ποτέ, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 1995 να αποχωρήσει από το Ολντ Τράφορντ. Αν και ο Μπράιαν Ρόμπσον προσπάθησε να τον πάρει στην Μίντλεσμπρο και το όνομά του είχε ακουστεί ακόμη και για την Λίβερπουλ, ο Καντσέλσκις κατέληξε στην Έβερτον, η οποία δαπάνησε πάνω από 5 εκατομμύρια λίρες για να τον κάνει δικό της (ρεκόρ – τότε – για το σύλλογο). Στην πρώτη του σεζόν στο Γκούντισον Παρκ, ο Ρώσος δεξιός χαφ οδήγησε τα «ζαχαρωτά» στην έκτη θέση, με τον ίδιο να σημειώνει 16 τέρματα.

Γιέσπερ Μπλόμκβιστ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον απέκτησε το καλοκαίρι του ’98 ως back up του Γκιγκς, με τον Σουηδό να είναι μέλος της ομάδας που έφτασε στην κατάκτηση του τρεμπλ. Μάλιστα, λόγω των απουσιών του Κιν και του Σκόουλς και έπειτα από διάφορες «καραμπόλες», ο Μπλόμκβιστ βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα της Γιουνάιτεντ, στον τελικό απέναντι στην Μπάγερν. Λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο, δεν έπαιξε ποδόσφαιρο τα επόμενα δύο χρόνια, όμως τον Νοέμβριο του 2001, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έπεισε τον προπονητή της Έβερτον, Γουόλτερ Σμιθ, να προσφέρει συμβόλαιο στον Σουηδό. Όπερ και εγένετο, με τον Μπλόμκβιστ να επιστρέφει στα γήπεδα, όμως τα νέα προβλήματα τραυματισμών τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου του Γκούντισον Παρκ, στο τέλος της σεζόν.

Φιλ Νέβιλ

Μέλος της «γενιάς του ’92», που έφτασε στην κατάκτηση δεκάδων τίτλων. Αν και ήταν ένας ποδοσφαιριστής που μπορούσε να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις, στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν πάντα στη «σκιά» του αδερφού του, Γκάρι. Ο Φιλ Νέβιλ ήταν ο ποδοσφαιριστής που μπορούσε να καλύψει οποιαδήποτε «τρύπα» σε κέντρο και άμυνα, όμως ποτέ δεν καθιερώθηκε στην αρχική ενδεκάδα των «μπέμπηδων». Έτσι, το 2005 αποφάσισε να αποχωρήσει από το Ολντ Τράφορντ και να μετακομίσει στο Γκούντισον Παρκ. Η μεταγραφή κόστισε στην Έβερτον περίπου 4 εκατομμύρια λίρες, όμως ο Νέβιλ έβγαλε και με το παραπάνω... τα λεφτά του. Μετά από δύο χρόνια έγινε αρχηγός της ομάδας, με την οποία ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2013, αγωνιζόμενος σε 300 παιχνίδια.

Τιμ Χάουαρντ

Πέρασε για πρώτη φορά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το 2003, με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να τον επιλέγει ως αντικαταστάτη του Φαμπιάν Μπαρτέζ. Η πρώτη του σεζόν στο Ολντ Τράφορντ ήταν καλή, όμως σημαδεύτηκε από το τραγικό λάθος κόντρα στην Πόρτο του Μουρίνιο, που στέρησε από την Γιουνάιτεντ την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η συνέχεια τον βρήκε να εναλλάσσεται με τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια της ομάδας, με την άφιξη του Φαν Ντε Σαρ το 2005 να αποτελεί «ταφόπλακα» για τον Χάουαρντ. Έτσι, τη σεζόν 2006-07 δόθηκε δανεικός στην Έβερτον και αγωνίστηκε σε όλα τα ματς της Πρέμιερ Λιγκ, εκτός από αυτά κόντρα στους «μπέμπηδες», καθώς υπήρχε σχετική συμφωνία ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Το καλοκαίρι του 2007, τα «ζαχαρωτά» τον απέκτησαν με κανονική μεταγραφή, με τον Αμερικανό γκολκίπερ να εξελίσσεται στον ηγέτη και αρχηγό της ομάδας, μέχρι το 2016.

Λουίς Σαχά

Τα κατορθώματά του με τη φανέλα της Φούλαμ, αλλά κυρίως μία εκπληκτική του εμφάνιση μέσα στο Ολντ Τράφορντ οδήγησαν τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην απόκτησή του τον Ιανουάριο του 2004. Ο Γάλλος ξεκίνησε «φουριόζος», σημειώνοντας επτά τέρματα στα δέκα παιχνίδια που ξεκίνησε βασικός, ωστόσο στη συνέχεια είχε ραντεβού με την ατυχία. Τραυματίστηκε σοβαρά τρεις φορές, στο διάστημα παραμονής του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο όποτε ήταν υγιής και βρισκόταν στην ενδεκάδα, είχε τον τρόπο να βρίσκει δίχτυα. Παρά την επιθυμία του να παραμείνει στην ομάδα, το 2008 αποχώρησε από τους «μπέμπηδες». Επόμενος σταθμός στην καριέρα του η Έβερτον, με την οποία υπέγραψε ένα ιδιαίτερο συμβόλαιο, σύμφωνα με το οποίο ο Σαχά θα πληρωνόταν, εφόσον ξεπερνούσε τα προβλήματα τραυματισμών και αγωνιζόταν κανονικά. Στο Γκούντισον Παρκ ξαναβρήκε τη φόρμα του και στη συνέχεια υπέγραψε «κανονικό» συμβόλαιο μέχρι το 2012, όταν και αποχώρησε για την Τότεναμ.

Μόργκαν Σνάιντερλιν

Μετά τις εκπληκτικές του εμφανίσεις με τη φανέλα της Σαουθάμπτον, ο Γάλλος μέσος πήρε μεταγραφή για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 2015, έναντι 25 εκατομμυρίων λιρών. Τότε, άπαντες έκαναν λόγο για το νέο ηγέτη στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Στην πρώτη του σεζόν στο Ολντ Τράφορντ, υπό τις οδηγίες του Λουίς Φαν Χααλ, ο Σνάιντερλιν είχε 39 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο, η έλευση του Ζοσέ Μουρίνιο το προηγούμενο καλοκαίρι και κυρίως η απόκτηση του Πολ Πογκμπά, οδήγησαν τον 27χρονο χαφ στο... περιθώριο. Ο ελάχιστος χρόνος συμμετοχής ήταν ο λόγος που τον περασμένο Ιανουάριο αποχώρησε από το Ολντ Τράφορντ, με προορισμό το Γκούντισον Παρκ. Στην Έβερτον βρήκε τον πρώην προπονητή του στη Σαουθάμπτον, Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος έδειξε και πάλι την εμπιστοσύνη του στον Σνάιντερλιν.

 

Τελευταία Νέα