Το αβέβαιο μέλλον του Λαμέλα

Το αβέβαιο μέλλον του Λαμέλα

Gazzetta team
Το αβέβαιο μέλλον του Λαμέλα

bet365

Ο Seb Stafford-Bloor γράφει για το μέλλον του Έρικ Λαμέλα, που είναι έτοιμος να επιστρέψει έπειτα από εννιά μήνες.

Ο Έρικ Λαμέλα επέστρεψε στην Τότεναμ για την έναρξη της προετοιμασίας έπειτα από περίπου εννιά μήνες αποχής λόγω τραυματισμού. Από τον περασμένο Οκτώβριο τον ταλαιπωρεί ένα πρόβλημα στον μηρό, αλλά δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που τον έχει κρατήσει μακριά από την ενδεκάδα της Τότεναμ. Την περίοδο της αποθεραπείας του είδε τον αδερφό του να τραυματίζεται σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα και έπρεπε να βρεθεί δίπλα στην οικογένειά του.

Απέχει αρκετά ακόμα από το να βρει ξανά τη φόρμα του, αλλά σίγουρα ο Ποκετίνο χαίρεται με την επιστροφή του, καθώς ήταν από τους παίκτες-κλειδιά στα δύο πρώτα χρόνια του Αργεντίνου στον πάγκο. Είναι κρίμα που ο τραυματισμός ήρθε τη στιγμή που ο Λαμέλα άρχισε επιτέλους να παίρνει τα εύσημα για τον τρόπο παιχνιδιού του. Η Τότεναμ μπορεί να τα πήγε μια χαρά και χωρίς αυτόν την περασμένη σεζόν, αλλά σίγουρα δεν θα τα πήγαινε χειρότερα με εκείνον στην ενδεκάδα.

Για την ακρίβεια, ίσως ο Λαμέλα να έδινε λύσεις απέναντι σε κάποιες κλειστές άμυνες, ανεβάζοντας και άλλο τη συγκομιδή των Λονδρέζων στο τέλος. Στα καλύτερά του, ο Αργεντίνος μπορεί να κάνει την ατομική ενέργεια και το κάνει παραπάνω επιθετικά. Ίσως να μπορούσε μέχρι και να βοηθήσει την ομάδα του να κρατήσει το προβάδισμα στο Stamford Bridge.

Από καθαρά ανθρωπιστική σκοπιά, τα νέα της επιστροφής του είναι εξαιρετικά. Το γεγονός ότι είναι ξανά διαθέσιμος μοιάζει με αχτίδα φωτός στο σκοτάδι. Ο μηρός είναι ένα θέμα, αλλά οι τελευταίοι μήνες ήταν ακόμη πιο δύσκολοι λόγω των δυσκολιών που πέρασε η οικογένειά του. Μετά από καιρό στην απομόνωση, θα είναι ένα τονωτικό για τον ίδιο. Παρόλα αυτά, αγωνιστικά κανένας δεν μπορεί, πλέον, να του εγγυηθεί θέση βασικού και το μέλλον του μοιάζει αβέβαιο.

Η επιστροφή του προσφέρει απλά μία έξτρα λύση στην Τότεναμ και το γεγονός ότι ο Αργεντίνος δεν είναι από τους παίκτες που αλλάζουν την ροή ενός αγώνα όταν έρχεται από τον πάγκο, περιπλέκει τα πράγματα. Από όλους τους παίκτες της ομάδας αυτή τη στιγμή μάλλον είναι εκείνος που ψάχνει πάντα τη σταθερότητα. Ο 25χρονος παίζει με συγκεκριμένο ρυθμό, που συνεχώς βρίσκει εμπόδια και μένει εκτός.

Που ταιριάζει, όμως, με τα σημερινά δεδομένα στην Τότεναμ; Ο Ποκετίνο δείχνει να βρίσκεται στη διαδικασία να μαθαίνει τα θετικά και τα αρνητικά ενός συστήματος με τρεις στο κέντρο της άμυνας και δείχνει την προτίμησή του για το μέλλον. Είναι ένα σύστημα που ευνοεί μέσους που μπορούν να παίξουν ως επιθετικοί και ο Λαμέλα σίγουρα μπορεί να το κάνει. Η χημεία, όμως, των παικτών που έβγαλαν την περσινή σεζόν από τη μέση και μπροστά είναι δεδομένη.

Το πρόβλημα του Λαμέλα είναι πολύ σημαντικό για να αγνοηθεί στο μέλλον. Ακόμη και τώρα που βρίσκεται κοντά στην επιστροφή, κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ούτε ότι το έχει ξεπεράσει ούτε ότι θα είναι ο ίδιος με πριν. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να κάνεις υποθέσεις για ότι θα μπορούσε ξανά να κάνει τη διαφορά στην Τότεναμ. Και αυτό κάνει το μέλλον του στο Λονδίνο μεσοπρόθεσμα αβέβαιο.

 

Τελευταία Νέα