Ξέρει να ξοδεύει, έμαθε να πουλάει!

Ξέρει να ξοδεύει, έμαθε να πουλάει!

Gazzetta team
Ξέρει να ξοδεύει, έμαθε να πουλάει!

bet365

Η Τσέλσι μέχρι πριν τρία χρόνια έσπαγε τα ταμεία της για μεταγραφές, τώρα ξέρει να τα ανοίγει και να βάζει μέσα εκατομμύρια λίρες.

Είναι αντικείμενο συζήτησης σε όλη την Ευρώπη! Οι δανεικοί της Τσέλσι παίζουν παντού, είναι μερικές δεκάδες από τη Γερμανία μέχρι την Κολομβία. Στην έναρξη της περσινής σεζόν ήταν 38, αφού στο 90' των μεταγραφών επτά ποδοσφαιριστές άφησαν την ομάδα. Μπορεί οι Μπλε να είναι στο... στόχαστρο για το γεγονός πως δε δίνουν ευκαιρίες, αλλά παίζουν καλά το μεταγραφικό παιχνίδι! Ο λόγος; Εχουν βάλει στα ταμεία τους την τελευταία τριετία περισσότερα από 100 εκατ. λίρες από πωλήσεις παικτών με 10 ή λιγότερες συμμετοχές στην Premier League! Αρκετός λόγος έγινε για τον Μοχάμεντ Σαλάχ και και 39 εκατ. λίρες που δαπάνησε η Λίβερπουλ για να τον αποκτήσει...

Στη Μπόρνμουθ ο Μπέγκοβιτς!

Οι Μπλε για έναν παίκτη που έπαιξε 13 ματς με τους Μπλε πήρε 12 εκατ. λίρες το 2016 από τους Τζιαλορόσι, αλλά και 3 εκατ., αφού είχε φροντίσει να βάλει ποσοστό μεταπώλησης! Mε τα 6 εκατ. λίρες της μετακίνησης του Πάτρικ Μπάμφορντ στη Μίντλεσμπρο τα έσοδα ξεπέρασαν τα 100 εκατ. , με τον συγκεκριμένο παίκτη να μην έχει ούτε συμμετοχή στην Premier League. Οι Μπλε έκαναν κίνηση ματ όσον αφορά το deal, αν και κανείς δε μπορεί να αφήσει εκτός το ρίσκο των αποχωρήσεων...

Επτά παίκτες των Λονδρέζων πωλήθηκαν τις τρεις τελευταίες σεζόν από την Τσέλσι χωρίς επίσημη εμφάνιση στο πρωτάθλημα με το σύλλογο. Ο Κρίστιαν Ατσού παραχωρήθηκε στη Νιούκαστλ έναντ 6.2 εκατ. λιρών, ο Τζιλαμποτζί στη Σάντερλαντ για 8 εκατ. λίρες και ο Aζάρ στη Γκλάντμπαχ για 6 εκατ. λίρες! Πάμε να δούμε και τις άλλες περιπτώσεις... Ο Στίπε Πέριτσε έφερε έσοδα 3.4 εκατ. λίρες, αλλά και ο Σολάνκε 3 εκατ. Οι Μπλε ξέρουν τον τρόπο να λειτουργούν στο συγκεκριμένο κομμάτι όσο λίγοι στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Το δεξί χέρι του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, Μαρίνα Γκρανόβσκαϊα, αλλά και ο τεχνικός διευθυντής, Μίχαελ Εμενάλο λειτουργούν πανέξυπνα το... δανειακό σύστημα. Η συμφωνία για τον Τζιλαμποτζί ήταν εξαιρετική. Τον απέκτησαν έναντι 2.2 εκατ. το 2015, τον δάνεισαν για μισή σεζόν στη Βέρντερ και το 2016 τον παραχώρησαν για 8 εκατ.

Άκε με ρεκόρ η Μπόρνμουθ

Η Τσέλσι έχει επικριθεί γι αυτό το θέμα, αλλά οι άνθρωποι του συλλόγου, αλλά και οι μάνατζερ των παικτών που φεύγουν δανεικοί τονίζουν πως παρέχει ευκαιρίες πρώτης ομάδας σε διάφορα club από τους Σόλιχουλ Μουρς μέχρι τη Φίτεσε. Αλλωστε, υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ και κατά!

Την Παρασκευή ήρθε ακόμα μια επιτυχημένη πώληση. Ο Ακε δεν ήταν στα πλάνα του Κόντε, είχε μόλις επτά συμμετοχές με τους Μπλε στην Premier League ανάμεσα στους δανεισμούς του. Η μεταγραφή στη Μπόρνμουθ έφερε 20 εκατ. λίρες στα ταμεία , ενώ στα 10 εκατ. ήταν το deal για τον Μπέγκοβιτς! Μόλις... 10 συμμετοχές είχε με τους Λονδρέζους ο Μπερτράντ Τραορέ που πωλήθηκε τον προηγούμενο μήνα στη Λυών για 8.8 εκατ!

Η «εκδίκηση» του Λουκάκου με τις κενές πινακίδες (vid)

Οπως προαναφέραμε υπάρχουν και τα... άσχημα! Ο Ζοσέ Μουρίνιο πούλησε το 2015 τον Λουκάκου για 28 εκατ. λίρες, αφού είχε μόλις 10 ματς πρωταθλήματος. Δυο χρόνια αργότερα η Τσέλσι προσπαθεί να τον αποκτήσει με τα τριπλάσια. Βέβαια, εκείνο το ποσό θεωρήθηκε τεράστιο εκείνη την εποχή, ενώ μέχρι τότε οι Μπλε είχαν βάλει στα ταμεία τους μόλις 3 εκατ. από δανεισμούς. Ο Αμπράμοβιτς απέδειξε πως ξέρει να ξοδεύει καλά, αλλά έμαθε πλέον και να πουλάει. Τις τελευταίες τρεις σεζόν έχει ξοδέψει 298 εκατ. λίρες, αλλά έχει βάλει στα ταμεία και 335 εκατ. ευρώ! Το κέρδος ανέρχεται στα 37.5 εκατομμύρια όσο δηλαδή ένας... Μάτα!

 

Τελευταία Νέα