Οι κορυφαίοι ελεύθεροι της αγοράς

Gazzetta team
Οι κορυφαίοι ελεύθεροι της αγοράς

bet365

Το FFT γράφει για τους πέντε καλύτερους που κυκλοφορούν (για πόσο ακόμη;) ελεύθεροι στην αγορά.

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο άπαντες περιμένουν τις κινήσεις που θα κοστίσουν δεκάδες (ή και εκατοντάδες πλέον) εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να είναι και υποχρεωτικό ότι η πιο ακριβή μεταγραφή θα είναι και η καλύτερη. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ποδοσφαιριστών που πήγαν ως ελεύθεροι σε μια ομάδα και της άλλαξαν την μοίρα, με τις ευκαιρίες να μην λείπουν ούτε φέτος. Τα συμβόλαια αρκετών ποδοσφαιριστών έληξαν στις 30 Ιουνίου και από σήμερα (1/7) είναι ελεύθεροι, με το FFT να επιλέγει τους πέντε καλύτερους.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
Οταν υπέγραφε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν ένα χρόνο ως ελεύθερος, δεν περίμενε ότι θα βρισκόταν τόσο σύντομα στην ίδια κατάσταση. Ο σοβαρός τραυματισμός στους χιαστούς, όμως, τα άλλαξε όλα. Ο Σουηδός, στα 35 του πλέον, μπορεί να αποχωρεί από το Μάντσεστερ με το δικό του στυλ, δηλώνοντας ότι «ήρθα, είπα, κατέκτησα», αλλά τώρα είναι σε ένα πρωτόγνωρο για τον ίδιο σταυροδρόμι. Θα επιστρέψει, σε αυτή την ηλικία, όπως ήταν μετά το πρόβλημα στους χιαστούς ή δεν θα είναι ο Ζλάταν που αγαπήσαμε; Η απάντηση θα δοθεί στο γήπεδο, το οποίο όμως δεν θα επιλέξει αποκλειστικά ο ίδιος αυτή τη φορά αφού οι προτάσεις δεν αναμένονται τόσες πολλές όπως θα περίμενε κανείς όταν μιλάμε για ελεύθερο Ιμπραΐμοβιτς.

Ικερ Κασίγιας
Τα καλύτερα του χρόνια έχουν περάσει, αλλά τα καλύτερα χρόνια του Κασίγιας δεν ήταν τόσο συνηθισμένα όσο των άλλων. Ενας από τους σπουδαιότερους τερματοφύλακες όχι μόνο της γενιάς του αλλά και της ιστορίας του αθλήματος, ο Ισπανός αποχωρεί από την Πόρτο έπειτα από μια διετία εκεί. Μια διετία που δεν ήταν και η καλύτερη του, με συνέπεια το τέλος της συνεργασίας του με τους «δράκους» να μην προκαλεί... θλίψη σε καμία εκ των δύο πλευρών. Ελεύθερος κι ωραίος πλέον, ο ρέκορντμαν συμμετοχών στο Champions League περιμένει προτάσεις για να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Και κάτι μας λέει ότι θα πρόκειται, φυσικά, για ομάδα που θα συμμετέχει στην κορυφαία διοργάνωση, την οποία κατέκτησε τρεις φορές με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Πέπε
Πήγε στη Μαδρίτη το 2007, 24 ετών τότε, για να φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα της Ρεάλ και την διατήρησε για μια δεκαετία. Στα 34 του, πλέον, ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού από την Βασίλισσα του. Εχοντας να αντιμετωπίσει και έναν σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης για τους τελευταίους μήνες της σεζόν, ο Πέπε κατάλαβε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει παραστάσεις και αρχικά κυκλοφόρησαν φήμες για Τουρκία, με την Παρί Σεν Ζερμέν όμως να είναι το μεγάλο φαβορί πλέον για την απόκτηση του. Στους Παριζιάνους θα έχει την ευκαιρία να μεγαλώσει τη συλλογή τίτλων και φυσικά να δώσει εμπειρία στους Γάλλους στο Champions League, το οποίο έμαθε πολύ καλά στην Ρεάλ, πανηγυρίζοντας και τρεις φορές την κατάκτηση του.

Ντάνι Αλβες
Η απόφαση του να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα πέρυσι και να υπογράψει συμβόλαιο για 2+1 χρόνια με την Γιουβέντους, έδωσε την εντύπωση ότι στο Τορίνο θα έβαζε τέλος και στη σπουδαία καριέρα του. Ο ίδιος, όμως, είχε άλλα σχέδια. Επειτα από μια επιτυχημένη σεζόν στους Μπιανκονέρι, με τους οποίους κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο ενώ έφτασε και στον τελικό του Champions League, ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ αποφάσισε ότι θέλει μια νέα πρόκληση και έτσι κατάφερε να λύσει το συμβόλαιο του. Ελεύθερος αλλά όχι για πολύ όμως, αφού τα ρεπορτάζ τον στέλνουν στην Μάντσεστερ Σίτι, όπου θα έχει την ευκαιρία να ανταμώσει ξανά με τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Οι δυό τους μεγαλούργησαν στην Μπαρτσελόνα και ελπίζουν ότι θα κάνουν καλά πράγματα και στην Αγγλία, βοηθώντας τους Citizens ειδικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Την εμπειρία του Ντάνι Αλβες, άλλωστε, την έχουν ελάχιστοι.

Τιάγκο Μότα
Τον Ιανουάριο του 2012 ήταν από τους πρώτους που πίστεψαν στο project της Παρί Σεν Ζερμέν, αφήνοντας την Ιντερ για να υπογράψει στους Γάλλους. Πήρε θέση βασικού με το «καλημέρα» και ουσιαστικά δεν την έχασε ποτέ, όντας ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της Παρί επί 5,5 χρόνια. Ολα έχουν ένα τέλος όμως και για την θητεία του Ιταλού χαφ στο Παρίσι, το τέλος είναι τώρα. Ο Τιάγκο Μότα μένει ελεύθερος και περιμένει προτάσεις για να δει πού θα συνεχίσει την καριέρα του, αναζητώντας μια νέα πρόκληση. Εχοντας δύο Champions League στην κατοχή του, ένα με την Μπαρτσελόνα και ένα με την Ιντερ, καθώς και σειρά πρωταθλημάτων, ο 34χρονος χαφ είναι ένα από τα πιο βαριά ονόματα που είναι χωρίς ομάδα αυτή την στιγμή.

 

Τελευταία Νέα