TOP-10: Εκατομμύρια κάτω από τα δοκάρια

TOP-10: Εκατομμύρια κάτω από τα δοκάρια

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει τις δέκα πιο ακριβές μεταγραφές τερματοφυλάκων στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Μετά τον Κίλιαν Εμπαπέ, το πιο hot όνομα του φετινού καλοκαιριού στο μεταγραφικό παζάρι είναι ο Τζίτζι Ντοναρούμα, με την υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του με την Μίλαν να μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Τις... μονές ημέρες κάθεται (με τον μάνατζέρ του) στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τις... ζυγές λέει «αντίο». Το συγκεκριμένο σίριαλ αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια ακόμα, αφού ο Ιταλός γκολκίπερ είναι περιζήτητος σε όλη την Ευρώπη και μία πιθανή μεταγραφή του ενδέχεται να γίνει η πιο ακριβή όλων των εποχών για τερματοφύλακα. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει το TOP-10 της λίστας.

1. Τζιανλουίτζι Μπουφόν
Ακόμη και σήμερα, στα 39 του, είναι ο κορυφαίος στον κόσμο και... αξεπέραστος, αφού εδώ και 16 χρόνια, η μεταγραφή του από την Πάρμα αποτελεί την ακριβότερη στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Γιουβέντους δαπάνησε το ποσό των 52 εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνει δικό της και δεν... το μετάνιωσε.

2. Έντερσον Μοράες
Το νέο απόκτημα της Μάντσεστερ Σίτι έχει τη δική του πρωτιά. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας θεωρείται ο ακριβότερος σε... λίρες, καθώς οι «πολίτες» έδωσαν στην Μπενφίκα 35 εκατομμύρια (η ισοτιμία το 2001 για τον Μπουφόν ήταν 33 εκατομμύρια λίρες) για να τον κάνουν δικό τους πριν από λίγες μέρες. Σε ευρώ, η μεταγραφή ανέρχεται στα 40 εκατομμύρια.

3. Τζόρνταν Πίκφορντ
Το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο σπάει το φετινό καλοκαίρι στις μεταγραφές τερματοφυλάκων. Μόλις στα 23 του χρόνια, ο Πίκφορντ πήρε μεταγραφή από την Σάντερλαντ για την Έβερτον, έναντι 34 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι, έγινε ο ακριβότερος Άγγλος γκολκίπερ όλων των εποχών.

4. Μάνουελ Νόιερ
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ψηφίζεται ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου. Από το 2011 υπερασπίζεται την εστία της Μπάγερν, η οποία είχε δαπανήσει το ποσό των 24 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να τον αποκτήσει από την Σάλκε και από τότε έχει... ήσυχο το κεφάλι της κάτω από τα δοκάρια.

5. Νταβίντ Ντε Χέα
Το όνομά του ακούγεται κάθε καλοκαίρι για την Ρεάλ Μαδρίτης. Μία μεταγραφή, που αν γίνει, θα σπάσει τα ταμεία. Και η μετακίνησή του, όμως, από την Ατλέτικο Μαδρίτης για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 2011, κόστισε 22 εκατομμύρια ευρώ. Τότε, αποτελούσε ρεκόρ μεταγραφής τερματοφύλακα στα αγγλικά γήπεδα.

6. Κλαούντιο Μπράβο
Για χάρη του, απομακρύνθηκε πέρσι ο Τζο Χαρτ από το Ετιχάντ, αφού ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήθελε έναν τερματοφύλακα... λίμπερο. Διακαής πόθος του Ισπανού τεχνικού ήταν ο Κλαούντιο Μπράβο, με τη μεταγραφή του από την Μπαρτσελόνα να στοιχίζει 20 εκατομμύρια ευρώ. Ένα χρόνο μετά, η Μάντσεστερ Σίτι έδωσε τα διπλά για τον Έντερσον.

7. Άντζελο Περούτσι
Ο προκάτοχος του Μπουφόν στο ιταλικό ποδόσφαιρο είναι μαζί με το συμπατριώτη του οι μοναδικοί που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα (ο Μπουφόν είναι ακόμη πρώτος), παρά το γεγονός πως η μεταγραφή τους έγινε πριν από 16-17 χρόνια. Το 2000, η Λάτσιο είχε δώσει στην Ίντερ σχεδόν 18 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να κάτσει κάτω από την εστία της ο Περούτσι.

8. Γιαν Όμπλακ
Μόλις μία καλή σεζόν κάτω από τα δοκάρια της Μπενφίκα στάθηκε αρκετή για τον Σλοβένο τερματοφύλακα, ώστε να κάνει το μεγάλο βήμα. Το καλοκαίρι του 2014, η Ατλέτικο Μαδρίτης τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο τερματοφύλακα στην ιστορία της La Liga, δαπανώντας 16 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από τους «Αετούς της Λισαβόνας».

9. Πετρ Τσεχ
Για δέκα χρόνια ήταν ο «φύλακας-άγγελος» κάτω από την εστία της Τσέλσι. Στην ενδέκατη σεζόν του στο Στάμφορντ Μπριτζ, ο Τσεχ βρέθηκε στον πάγκο, λόγω της έλευσης του Κουρτουά. Αν και ήταν ήδη 33 ετών, η Άρσεναλ δε δίστασε να τον κάνει δικό της το καλοκαίρι του 2015, με τη μεταγραφή του από τους «μπλε» να φτάνει σχεδόν τα 14 εκατομμύρια ευρώ.

10. Φρέιζερ Φόρστερ
Χρειάστηκε να φύγει από τη χώρα του και να μετακομίσει στη Σκωτία, ώστε να τον εκτιμήσουν οι συμπατριώτες του. Τέσσερα χρόνια βασικός κάτω από τα δοκάρια της Σέλτικ, ο Άγγλος τερματοφύλακας επέστρεψε στα πάτρια εδάφη το 2014, για λογαριασμό της Σαουθάμπτον, με τους «Αγίους» να δαπανούν το ποσό των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνουν δικό τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα