Οι 50 καλύτεροι προπονητές του 2017 (40-36)

Gazzetta team
Οι 50 καλύτεροι προπονητές του 2017 (40-36)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τους 50 καλύτερους προπονητές στον κόσμο το 2017. Δείτε την τρίτη πεντάδα.

40. Μάικλ Ο’ Νιλ
Εδω και κάποια χρόνια, το αστέρι του Ο’ Νιλ δεν είχε πάει ψηλά. Αυτό το καλοκαίρι, το γκολ του Στούαρτ Ντάλας στις καθυστερήσεις στο Αζερμπαϊτζάν έδωσε στην Β. Ιρλανδία σημαντικές πιθανότητες για την 2η θέση στα προκριματικά του Mundial. Εχουν 4 νίκες σε 6 αγώνες και βρίσκονται πίσω μόνο από την Γερμανία. Και αν αυτό δεν προκαλεί εντύπωση, φανταστείτε ότι όταν ανέλαβε ο Ο’ Νιλ το 2011, η ομάδα ήταν 2η από το τέλος στα προκριματικά για το Euro 2012 με 2 νίκες σε 10 αγώνες. Στο βιογραφικό του υπάρχει η παρουσία στο Europa League με την Σάμροκ Ρόβερς και πριν έναν χρόνο μπορεί να μην κατάφερε να στείλει την Β. Ιρλανδία στο πρώτο Euro της ιστορίας της αλλά την οδήγησε στα μπαράζ. Η μεταμόρφωση της ομάδας είναι δικό του έργο, όπως και του επιθετικού, Κάιλ Λάφερτι, ο οποίος έφτασε τον μέσο όρο του στα 2 γκολ ανα 3 παιχνίδια.

39. Ντιέγο Αλόνσο
«Οταν μεγαλώνεις ανάμεσα σε Βραζιλία και Αργεντινή, δύο από τις πιο δυνατές χώρες στο ποδόσφαιρο, γνωρίζεις ότι πρέπει να τα δίνεις όλα στο γήπεδο» είπε πρόσφατα σε συνέντευξη στην El Economista ο Ντιέγο Αλόνσο. «Ημουν ένας μέτριος παίκτης, όμως χάρη στον τρόπο που έπαιζα, κατάφερα να αγωνιστώ στα κορυφαία πρωταθλήματα. Ετσι είμαστε και στην Ουρουγουάη». Ο πρώην επιθετικός των Ατλέτικο και Βαλένθια, μπορεί να κρέμασε τα παπούτσια του αλλά τώρα θέλει να τα πάει εξαιρετικά και σαν προπονητής. Κατέκτησε το Clausura το 2016 και το Concachampions με την Πατσούκα και είχε πάει την ομάδα στο Παγκόμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων, στο οποίο συμμετείχε η Ρεάλ.

38. Εντι Χάου
Ο Χάου έφτασε στην Premier League σαν ένας νεαρός Αγγλος τεχνικός και αυτό που κατάφερε το 2016-17 αποδεικνύει περισσότερα απ’ όσα είχε κάνει πριν. Η Μπόρνμουθ δεν τα πήγε καλά τον χειμώνα. Με αδυναμίες σε άμυνα και επίθεση, δεν έκανε ούτε μια νίκη στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου. Ο Χάου έπρεπε να βγάλει τους παίκτες από αυτή την κατάσταση και τα κατάφερε. Η νίκη σε βάρος της Γουέστ Χαμ και στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν οι Cherries βρέθηκαν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Ισως παίρνει περισσότερο πάνω του τα φώτα επειδή είναι Αγγλος, όμως αξίζει την αποθέωση που γνωρίζει. Με σεβασμό στους παίκτες του, έχει καταφέρει να κάνει κάποιους μέτριους παίκτες να τα πάνε εξαιρετικά στο κορυφαίο επίπεδο στο Νησί έχοντας να ξοδέψει πολύ λιγότερα από κάποιους προπονητές που νίκησε.

37. Μπρένταν Ρότζερς
Χρειάστηκε να περάσει μόλις ένας χρόνος στον πρώην τεχνικό της Λίβερπουλ για να αποκαταστήσει τη φήμη του και να γράψει ιστορία στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί της Σέλτικ ονόμασαν την άφιξή του ‘Rodgers Revolution’ και μαζεύτηκαν 13.000 για να υποδεχθούν τον προπονητή από την Β. Ιρλανδία. Πρώτα επανέφερε την Σέλτικ στους ομίλους του Champions League και στα 50 χρόνια από την επέτειο των ‘Lisbon Lions’ χάρισε στο club το τρεμπλ σε μια πορεία που ήταν αήττητη. Μπορεί τα αποτελέσματα να τα λένε όλα αλλά ο Ρότζερς κατάφερε επίσης να βγάλει ξανά τον καλύτερο εαυτό παικτών που δεν τα πήγαιναν καλά τα τελευταία χρόνια. Αρμστρονγκ, Μπογιάτα, Μπράουν έγιναν αστέρια σε 12 με τον Ρότζερς στον πάγκο.

36. Κούρμπαν Μπερντίγιεβ
Η ικανότητα του Μπερντίγιεβ να μετατρέπει μέτριους παίκτες σε παικταράδες είναι εκπληκτική. Είναι δύσκολο να βρεις προπονητή με τόσες τακτικές γνώσεις και ο 64χρονος φαίνεται πως έχει το άγγιγμα του Μίδα. Εχτισε από την αρχή την Ρούμπιν Καζάν, από μια ομάδα που δεν την ήξερε κανένας, της έδωσε δύο σερί πρωταθλήματα και παρουσία στο Champions League, όπου νίκησε την Μπαρτσελόνα στο Camp Nou. Η δουλειά του στην Ροστόβ τα τελευταία χρόνια είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή. Ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2014 σε μια σεζόν που το κλαμπ ήταν φαβορί για υποβιβασμό και μεταμόρφωσε τους απλήρωτους παίκτες σε διεκδικητές του τίτλου. Η Ροστόβ πέρυσι έκανε νίκες σε βάρος των Αντερλεχτ, Αγιαξ και Μπάγερν Μονάχου στο Champions League και ο Μπερντίγιεβ επέστρεψε στην Ρούμπιν, όπου θα κάνει και πάλι εκπληκτικά πράγματα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα