Ο Αλεξ Σάντρο και οι πιο ακριβοί αμυντικοί

Gazzetta team
Ο Αλεξ Σάντρο και οι πιο ακριβοί αμυντικοί

bet365

Η Τσέλσι ετοιμάζει πρόταση 70 εκατ. ευρώ για τον Αλεξ Σάντρο και το «FFT» παρουσιάζει τους πιο ακριβούς αμυντικούς όλων των εποχών.

Ο Μπέπε Μαρότα παραδέχθηκε πριν μία εβδομάδα ότι στη Γιουβέντους έφτασε πρόταση 60 εκατ. ευρώ για τον Αλεξ Σάντρο και απορρίφθηκε. Η ομάδα που την είχε κάνει είναι η Τσέλσι, η οποία ετοιμάζεται να επανέλθει. Τα ρεπορτάζ θέλουν τους Λονδρέζους να σχεδιάζουν πρόταση 70 εκατ. ευρώ προς τους Τορινέζους, οι οποίοι με την σειρά τους έχουν ενημερώσει τον Σάντρο ότι αν απορρίψει τους Αγγλους, θα πάρει νέο συμβόλαιο με αύξηση. Αν δεν τους απορρίψει, πάντως, θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος αμυντικός όλων των εποχών, παίρνοντας την σκυτάλη από έναν συμπατριώτη του.

Ο αμυντικός που έχει πληρωθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία του ποδοσφαίρου, δεν είναι Ιταλός όπως θα περίμεναν πολλοί. Βασικά, κανείς Ιταλός αμυντικός δεν είναι στη λίστα με τους 10 πιο ακριβούς. Ούτε Μαλντίνι, ούτε Νέστα, ούτε Καναβάρο, ούτε κανείς άλλος... Αντιθέτως, ο Νταβίντ Λουίζ βρίσκεται δύο φορές στο top-10, όπου έχει και την 1η θέση χάρη στη μετακίνηση του από την Τσέλσι στην Παρί Σεν Ζερμέν το 2014. Οι Γάλλοι είχαν δώσει 57 εκατ. ευρώ τότε αλλά μάλλον δεν έμειναν ικανοποιημένοι από όσα είδαν και δύο καλοκαίρια μετά τον επέστρεψαν στο Stamford Bridge για 37. Στην Αγγλία, όπως φαίνεται, το κλίμα τον ευνοεί αφού οι εμφανίσεις του ήταν αρκετά καλύτερες σε σχέση με την Γαλλία.

Η 2η πιο ακριβή μεταγραφή αμυντικού έγινε πέρυσι και ήταν αυτή του Τζον Στόουνς από την Εβερτον στην Μάντσεστερ Σίτι. Για κάποιον λόγο, ο Πεπ Γκουαρντιόλα θεώρησε ότι αξίζει να δαπανηθούν 54 εκατ. ευρώ για τον Στόουνς, με τα αποτελέσματα να μην τον δικαιώνουν όμως. Οπως και να έχει, ο Ισπανός σίγουρα θα αισθάνεται καλύτερα από τον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος έχει κάνει την 3η πιο ακριβή αμυντικού ever. Εγινε επίσης πέρυσι, είχε για πρωταγωνιστή τον Σκόντραν Μουστάφι και χρειάστηκαν 40 εκατ. ευρώ για να πει το «ναι» η Βαλένθια. Με τα ίδια λεφτά σχεδόν, για την ακρίβεια 2,5 εκατ. ευρώ λιγότερα, η Παρί Σεν Ζερμέν επέλεξε το καλοκαίρι του 2012 να χτυπήσει την πόρτα της Μίλαν για να αποκτήσει τον Τιάγκο Σίλβα και δεν το μετάνιωσε ποτέ.

Αντιθέτως, ξανά η Σίτι, πρέπει να μετάνιωσε... 37,5 εκατ. φορές τα λεφτά που έδωσε στην Πόρτο το καλοκαίρι του 2014 για να κάνει δικό της τον Ελιακίμ Μανγκαλά... Μα καλά, Μανγκαλά; Γενικά οι Citizens φαίνεται ότι το έχουν το θεματάκι τους με τις επιλογές αμυντικών αφού η επόμενη πιο ακριβή μεταγραφή αμυντικού είναι επίσης δική τους και αφορά τον Νίκολας Οταμέντι. «36 εκατ. ευρώ για να τον κάνει ο Μάντζουκιτς ό,τι θέλει», είχε γράψει πρόπερσι η Gazzetta dello Sport και το σχόλιο της περιέγραφε με επιτυχία τις εμφανίσεις του Αργεντίνου, ο οποίος ποτέ δεν έγινε ο αμυντικός που φαινόταν στη Βαλένθια, από όπου έφυγε το καλοκαίρι του '15 για Αγγλία, ότι μπορούσε να γίνει.

Ο Ρίο Φέρντιναντ, από την άλλη, έγινε όντως όσο καλός φαινόταν ότι θα γίνει. Οι εμφανίσεις του στη Λιντς ήταν τέτοιες ώστε ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον να μην διστάσει να δώσει τα 34 εκατ. ευρώ το 2002 για να τον πάρει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ως συνήθως δικαιώθηκε. Ο Ρίο υπήρξε επί χρόνια εγγύηση στα μετόπισθεν των Κόκκινων Διάβολων και πανηγύρισε πολλούς τίτλους στο Old Trafford, δικαιολογώντας απολύτως τον πανικό που είχε γίνει, με την καλή και την κακή έννοια, για την μεταγραφή του. Ο ίδιος πανικός έγινε και στη Γερμανία πέρυσι αφού ο Ματς Χούμελς αποφάσισε να απαρνηθεί την Ντόρτμουντ για να φορέσει τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, η οποία πλήρωσε 34 εκατ. ευρώ για αυτόν. Και μπορεί η σεζόν για τους Βαυαρούς να μην ήταν τόσο καλή όσο θα ήθελαν αλλά η αξία του Χούμελς δεν αμφισβητείται.

Οπως δεν αμφισβητείται, φυσικά, ούτε η αξία του Ντάνι Αλβες. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ είναι αυτός που κλείνει την λίστα με την πιο ακριβή 10άδα αμυντικών, αφού η μεταγραφή του από την Σεβίλλη στην Μπαρτσελόνα το 2008 κόστισε 32,3 εκατ. ευρώ. Από τις πιο επιτυχημένες μεταγραφές στην ιστορία των Καταλανών και αυτό τα λέει όλα για την προσφορά του αμυντικού που χόρτασε τίτλους!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα