Οι 50 καλύτεροι προπονητές του 2017 (45-41)

Gazzetta team
Οι 50 καλύτεροι προπονητές του 2017 (45-41)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τους 50 καλύτερους προπονητές στον κόσμο το 2017. Δείτε τη δεύτερη πεντάδα.

45. Γκιγιέρμο Αλμάδα (Μπαρτσελόνα – Εκουαδόρ)

Guillermo Almada

Η Marca τον αποκάλεσε «Ουρουγουανό Γκουαρδιόλα» και αυτό φέρνει έξτρα πίεση. Μπορούμε, όμως, να πούμε ότι ο Αλμάδα δεν έχει επηρεαστεί από αυτό, οδηγώντας την Μπαρτσελόνα του Εκουαδόρ σε μία από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία της. Κέρδισε τον τίτλο, έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και διέλυσε τα πάντα στο διάβα της. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη είναι το φαβορί να διαδεχθεί τον Όσκαρ Ταμπάρες στον πάγκο της εθνικής Ουρουγουάης.

44. Μάσιμο Καρέρα (Σπαρτάκ Μόσχας)

Massimo Carrera

Για 16 χρόνια η Σπαρτάκ Μόσχας βρισκόταν στη σκιά άλλων πρωταθλητών. Πήγαινε από τη μία αποτυχία στην άλλη και τα πράγματα ξεκίνησαν πολύ στραβά φέτος με αποκλεισμό από την Ευρώπη από πολύ νωρίς. Ο Αλένιτσεβ πλήρωσε το μάρμαρο και απολύθηκε, όμως ο Καρέρα που λίγους μήνες νωρίτερα είχε προσληφθεί για να τον βοηθήσει να στρώσει την άμυνα αποδείχθηκε λίρα εκατό. Ανέλαβε την ομάδα, τα πρώτα αποτελέσματα ήταν θετικά, μονιμοποιήθηκε και οδήγησε τους Μοσχοβίτες στην κατάκτηση του τίτλου. Έγινε, μάλιστα, ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του πρωταθλήματος που αναλαμβάνει αφού έχει ξεκινήσει η σεζόν και κατακτά τον τίτλο. Επιβραβεύθηκε με νέο διετές συμβόλαιο και η Σπαρτάκ θα δώσει για πρώτη φορά το παρών στο Champions League μετά το 2012.

43. Μαρκ Σάμπσον (Αγγλία – γυναίκες)

Mark Sampson

Υπό τις οδηγίες του η γυναικεία ομάδα της Αγγλίας βρέθηκε ξανά στην ελίτ. Από το 2013 μέχρι σήμερα έχει κάνει θαύματα, οδηγώντας την ομάδα μέχρι την τρίτη θέση στο Μουντιάλ του 2015. Η Αγγλία φέτος είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και επίζει να σπάσει την κυριαρχία της Γερμανίας.

42. Μάρκο Σίλβα (Χαλ)

Marco Silva

Όταν ο Φίλαν άφησε την Χαλ, οι επιλογές ήταν ελάχιστες. Η διαμάχη ανάμεσα στους οπαδούς και στη διοίκηση είχε κάνει το κλίμα ένα από τα χειρότερα στην Premier League. Η επιλογή του Σίλβα, όμως, αποδείχθηκε μία από τις καλύτερες κινήσεις στη σεζόν στο Νησί. Ο Πορτογάλος ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μπορεί να μην κατάφερε στο τέλος να σώσει την ομάδα, όμως ο ίδιος θα συνεχίσει να βρίσκεται σε πάγκο της Premier League, υπογράφοντας στη Γουότφορντ.

41. Φιλίπ Κοκού (Αϊντχόφεν)

Phillip Cocu

Ήταν Απρίλιος όταν ο Κοκού είχε πει ότι θα είναι πολύ δύσκολο για την Αϊντχόφεν να μπει ξανά στην κούρσα του τίτλου. Μπορεί τελικά να μην κατάφερε, όμως σε ολόκληρη τη σεζόν έχασε μόλις δύο φορές, αμφότερες από την Φέγενορντ. Ο Κοκού έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στο τέλος της σεζόν, όταν και χρειάστηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις, που πάντως έφεραν αποτελέσματα. Έπειτα από δύο σερί τίτλους το 2015 και το 2016 ο Ολλανδός κέρδισε με το σπαθί του το δικαίωμα να προσπαθήσει να επιστρέψει στην κορυφή την επόμενη σεζόν.

 

Τελευταία Νέα