Ο Νέντβεντ βρήκε τον επόμενο Ζλάταν!

Gazzetta team
Ο Νέντβεντ βρήκε τον επόμενο Ζλάταν!

bet365

Ο Πάτρικ Σικ χρειάστηκε 1507 λεπτά για να πείσει τη Γιουβέντους να σπάσει τα ταμεία της, αν και ο Νέντβεντ ήξερε από την πρώτη στιγμή πως ο Τσέχος είναι ο νέος... Ιμπραΐμοβιτς!

Ο Πάτρικ Σικ με συμμετοχή σε 11 γκολ (σκόραρε 7, έδωσε 4 ασίστ) στα τελευταία έξι παιχνίδια του με την εθνική ομάδα Ελπίδων της Τσεχίας, μετακομίζει στο Τορίνο έναντι 30,5 εκατ.ευρώ! Είναι πολλά τα λεφτά για έναν 21χρονο; Από τη στιγμή που ο Πάβελ Νέντβεντ άναψε το πράσινο φως τονίζοντας πως μοιάζει στον Ζλάταν, τότε αξίζει κάθε ρίσκο! «Αλήθεια, μου θυμίζει τον Ζλάταν όταν ήρθε στο Τορίνο. Ηταν ένα ταλαντούχο παιδί χωρίς μύες. Φανταστείτε τον σε δυο - τρία χρόνια» τονίζει ο Νέντβεντ! Μόλις πριν 13 μήνες επέστρεψε στη Σπάρτα Πράγας από τον δανεισμό του στη Μποέμιαν. Στα τέλη Μαΐου του 2016, ο Σικ έκανε ντεμπούτο στην Εθνική Τσεχίας και αιτία ήταν τα 8 γκολ που είχε σκοράρει με τη Μποέμιαν!

Πρεμιέρα με γκολ κόντρα στη Μάλτα! Μπορεί ο Βρμπα να μην τον εμπιστεύθηκε για το Euro, μπορεί να είχε παίξει μόλις 36 λεπτά στη Σπάρτα Πράγας, αλλά η Σαμπντόρια δε δίστασε να δαπανήσει 4 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Στο ντεμπούτο του στη Serie A βρήκε απέναντι του τη Γιουβέντους και με ένα υπέροχο γκολ με το αριστερό μπήκε στην καρδιά του Νέντβεντ και δεν ξαναβγήκε... Χρειάστηκαν τρεις μήνες για να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα της Σαμπντόρια, βρήκε δίχτυα σε τρια διαδοχικά ματς, τελείωσε τη σεζόν με 11 γκολ, τρεις ασίστ και κανείς δεν ξεχνά την κίνηση αλά Μπέργκαμπ στο ματς με την Κροτόνε. Χρειάστηκαν 1507 λεπτά για να πείσει τη Γιουβέντους πως είναι ένας πιθανός διάδοχος του Ζλάταν!

Λίγες ώρες έπειτα την τεράστια νίκη επί της Ιταλίας, ο ίδιος και ο ατζέντης του έμπαιναν στο αεροσκάφος της Γιούβε με προορισμό το Τορίνο για να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή. «Φαίνεται πως αντιμετωπίζει πολύ καλά όλη την πίεση, αν σκεφτεί κανείς πως δεν είχε παίξει ούτε ένα ματς ως βασικός με τη Σπάρτα. Πριν από δυο χρόνια σκεφτόμασταν τι θα κάναμε έπειτα τους διαδοχικούς τραυματισμούς του Ροζίτσκι. Τώρα όλοι οι Τσέχοι είναι αισιόδοξοι πως υπάρχει ένα μεγάλο αστέρι που μπορεί να βοηθήσει τη χώρα» τονίζει ο Τύπος της χώρας! Μπορεί να ήταν ένα τεράστιο ταλέντο στις ακαδημίες της Σπάρτα, αλλά το γεγονός αυτό δε συνοδευόταν και με πολλά γκολ! «Οταν του μιλούσα στις προπονήσεις και πριν από τα ματς, φώναζα στο πρόσωπό του για να του δώσω αυτοπεποίθηση» θυμάται ο τεχνικός της Μποέμιαν, Ρόμαν Πίβαρνικ!

Η Serie A σκλήρυνε τον Σικ και τον έκανε παίκτη ομάδα. Η Ιταλία τον άλλαξε πολύ και οι Τσέχοι δεν τον αναγνωρίζουν στα ματς της U21! Kόντρα στους Ιταλούς τα έδωσε όλα και στο 70ο λεπτό ζήτησε αλλαγή γιατί δεν άντεξε όλα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα