Πόσο κόστιζαν πέρυσι και πόσο φέτος τα νέα αστέρια

Gazzetta team
Πόσο κόστιζαν πέρυσι και πόσο φέτος τα νέα αστέρια

bet365

ΤΟ «FFT» θυμάται πόσο κοστολογήθηκαν πριν ένα χρόνο ορισμένα από τα αστέρια που απασχολούν και θα απασχολήσουν μεταγραφικά το φετινό καλοκαίρι.

Το ποδόσφαιρο είναι πλέον μια τεράστια επιχείρηση που αυξάνει συνεχώς τα έσοδα της, πράγμα που οδηγεί και σε αύξηση της τιμής των προϊόντων. Σαν «προϊόντα» λογίζονται και οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι αρκεί πια μια καλή σεζόν για να εκτινάξουν την τιμή τους. Τα παραδείγματα είναι πολλά αλλά το «FFT» επέλεξε έξι παίκτες, οι οποίοι πριν ένα χρόνο κόστιζαν πολύ λιγότερο από όσο φέτος.

Κίλιαν Μπαπέ: Σπάει ρεκόρ
Ο 18χρονος Γάλλος επιθετικός ήταν η αποκάλυψη της Μονακό φέτος, πραγματοποιώντας ονειρική σεζόν. Ο Μπαπέ σκόραρε... για πλάκα στο Champions League, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει ως τον ημιτελικό, έκανε αυτό που έπρεπε και στο πρωτάθλημα το οποίο κατέκτησαν οι Μονεγάσκοι και κάπως έτσι βλέπει το όνομα του να πρωταγωνιστεί σε μεταγραφικά σενάρια πολλών δεκάδων εκατ. ευρώ. Για να αντιληφθεί ο καθένας το άλμα που έχει κάνει ο Μπαπέ, αρκεί να σκεφτεί ότι το περσινό καλοκαίρι το transfermarkt τον κοστολογούσε στο 1,5 εκατ. ευρώ και τώρα η Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται να είναι διατεθειμένη να τον κάνει την πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών, δίνοντας ακόμη και 130 εκατ. ευρώ!

Τζίτζιο Ντοναρούμα: Μπορούσε πολλά περισσότερα
Το πρόσωπο των ημερών και ενδεχομένως του καλοκαιριού, αφού κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πώς θα χειριστεί πλέον το θέμα η Μίλαν. Αν, δηλαδή, θα τον κρατήσει προτιμώντας να τον χάσει ως ελεύθερο σε ένα χρόνο ή αν θα τον πουλήσει για να πάρει όσα μπορεί. Και αυτά που μπορεί, ναι μεν είναι λιγότερα από αυτά που θα μπορούσε να πάρει υπό φυσιολογικές συνθήκες αλλά είναι σίγουρα πολλά περισσότερα από ό,τι θα πίστευε κανείς όταν ο Ντοναρούμα έκανε ντεμπούτο ως ανήλικος. Οπως και να έχει, ο 18χρονος τερματοφύλακας είχε κοστολογηθεί πέρυσι από το transfermarkt στα 10 εκατ. ευρώ και τώρα οι Ροσονέρι υπολογίζουν ότι θα πάρουν τουλάχιστον 40 αν τον πουλήσουν. Ποσό, επαναλαμβάνουμε, πολύ μικρότερο από όσο θα μπορούσε να... πιάσει ο Ντοναρούμα αν δεν είχε συμβόλαιο για μόλις ένα χρόνο ακόμη.

Τέο Ερνάντεζ: Από τα χαμηλά στα ψηλά
Γνωστός ως Τέο... σκέτο, ο 19χρονος Γάλλος αριστερός μπακ άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε με τον δανεισμό του από την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Αλαβές. Η απόδειξη, άλλωστε, για το πόσο καλά τα πήγε, είναι το γεγονός ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ρεάλ Μαδρίτης. Για έναν ποδοσφαιριστή που πέρυσι κοστολογήθηκε στο ένα εκατ. ευρώ και στο τέλος της σεζόν στα 15, οι Μερένγκες θα πληρώσουν τελικά 30 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους, δίνοντας του την ευκαιρία να είναι ο αναπληρωματικός του Μαρτσέλο στην πρωταθλήτρια Ισπανίας και Ευρώπης.

Ουσμάν Ντεμπελέ: Γκολ, ασίστ, λεφτά
Με 10 γκολ και 20 ασίστ σε 39 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ο 20χρονος Γάλλος επιθετικός ήταν από τους καλύτερους της Ντόρτμουντ στην πορεία της ως τους «8» του Champions League και την κατάκτηση του γερμανικού κυπέλλου. Λογικό είναι, επομένως, να έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον άλλων ομάδων, με τους Αγγλους να γράφουν για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το τελευταίο διήμερο. Είτε αλλάξει όντως ομάδα είτε παραμείνει στην Μπορούσια, πάντως, ο Ντεμπελέ έχει ήδη ανεβάσει κατά πολύ την τιμή του, με το transfermarkt να υπολογίζει ότι από τα 14 εκατ. ευρώ που είχε κοστολογηθεί πέρυσι, πλέον ξεπερνάει τα 30. Αρα, πολλά περισσότερα αν όντως τεθεί θέμα μεταγραφής του.

Αλβαρο Μοράτα: Εκτίναξη
Το καλοκαίρι του 2014 πήγε στη Γιουβέντους, η οποία πλήρωσε 20 εκατ. ευρώ στην Ρεάλ Μαδρίτης. Το περσινό καλοκαίρι, μετά την διετία του στο Τορίνο, ο Ισπανός φορ επέστρεψε στη Ρεάλ για 30 εκατ. ευρώ και τώρα η κατάσταση ξεφεύγει. Εχοντας πετύχει 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, αν και δεν κατάφερε να μονιμοποιηθεί στην 11άδα, οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι ενδιαφέρονται για την απόκτηση του και η Ρεάλ έχει αποφασίσει να πάρει χοντρό χρήμα. Ετσι, ο Μοράτα που πέρυσι κόστισε 30 εκατ. ευρώ στους Μαδριλένους, τώρα κοστολογείται στα 70-90 εκατ. ευρώ!

Αντρέ Σίλβα: Τα γκολ πληρώνονται
Η Μίλαν έχει ήδη κάνει κινήσεις για την ενίσχυση της και μία από αυτές ήταν η απόκτηση του σέντερ φορ. Αφού ακούστηκαν και γράφτηκαν διάφορα ονόματα, οι Ροσονέρι κατέληξαν τελικά στον Αντρέ Σίλβα της Πόρτο. Ο 21χρονος Πορτογάλος επιθετικός έχει αποδείξει ότι έχει καλή σχέση με τα δίχτυα και αυτό βοήθησε στο να ανέβει η τιμή του σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πριν ένα χρόνο το transfermarkt κοστολογούσε τον Αντρέ Σίλβα στα 10 εκατ. ευρώ, κατά τη διάρκεια της σεζόν το ποσό πλησίασε στα 20 και τελικά η Μίλαν τον απέκτησε πληρώνοντας 38 εκατ. ευρώ στην Πόρτο.

 

Τελευταία Νέα