Εδώ ο Ζλάταν, εκεί ο Ζλάταν...

Εδώ ο Ζλάταν, εκεί ο Ζλάταν...

bet365

... που θα πάει ο Ζλάταν; Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει 5+1 πιθανούς προορισμούς για τον Ιμπραΐμοβιτς, μετά την αποχώρησή του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Φωτιά» έχει πάρει το ρεπορτάζ τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Καθημερινά, ο διεθνής τύπος καταγράφει πιθανές και... απίθανες συμφωνίες του Σουηδού επιθετικού με συλλόγους σε όλο τον κόσμο. Και επειδή... Ζλάταν είναι αυτός και μπορεί να υπογράψει... χθες σε κάποια ομάδα - ακόμη και φορώντας πατερίτσες με άγνωστο το χρόνο αποθεραπείας του - το FourFourTwo του gazzetta.gr προσπαθεί να «μαντέψει» πέντε πιθανούς και έναν απίθανο επόμενο προορισμό στην καριέρα του «Ίμπρα», μετά τη αποδέσμευσή του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είτε στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, είτε σε αυτή του ερχόμενου Ιανουαρίου.

Μίλαν
Έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές το θαυμασμό του και την αγάπη του για τους «ροσονέρι», δηλώνοντας πως τα χρόνια παραμονής του στην ομάδα ήταν τα καλύτερα στην καριέρα του. Ο Ιμπραΐμοβιτς ήταν κάτοικος Σαν Σίρο τη διετία 2010-2012, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα το 2011 (το τελευταίο του συλλόγου μέχρι σήμερα). Μπορεί να έχει πέντε χρόνια από τότε που αποχώρησε, όμως η Μίλαν δεν έχει βγει από την καρδιά του ίδιου, αλλά και της γυναίκας του. Συγκεκριμένα, η Έλενα Σέγκερ έχει δηλώσει πως λατρεύει το Μιλάνο και ότι μια μέρα θα ήθελε να επιστρέψει εκεί. Και ως γνωστόν, οι επιθυμίες των συζύγων παίζουν πάντα μεγάλο ρόλο στην οποιαδήποτε απόφαση των ποδοσφαιριστών. Ακόμη κι αν αυτός είναι ο Ζλάταν.

MLS
Αυτή τη στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες φαντάζουν ως το Νο1 φαβορί για τον επόμενο προορισμό στην καριέρα του Ιμπραΐμοβιτς. Μάλιστα, ισπανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι Λος Άντζελες Γκάλαξι (που είχαν στο παρελθόν Μπέκαμ και Τζέραρντ) είναι κοντά σε συμφωνία με τον Σουηδό επιθετικό. Πέρα από τους Γκάλαξι, όμως, συνολικά το MLS είναι ελκυστικό. Στις ΗΠΑ αγωνίζονται μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και το αγωνιστικό επίπεδο έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια. Και φυσικά, δεν είναι... Κίνα. Επίσης, το πρωτάθλημα ξεκινά τον Μάρτιο, οπότε ο Ζλάταν θα έχει ολοκληρώσει την αποθεραπεία του.

Νάπολι
Δε θα... έπαιζε καθόλου συγκεκριμένη ομάδα, ανάμεσα στις υποψήφιες για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του Ιμπραΐμοβιτς, αν δεν είχε βάλει «φωτιά» πριν από λίγους μήνες ο εκπρόσωπος του Σουηδού. Ο Μίνο Ραϊόλα είχε δηλώσει πως ο πελάτης του είναι «ερωτευμένος» με την πόλη και την ομάδα, καθώς μεγάλωσε σε μία οικογένεια που έμοιαζε πολύ με τους Ναπολιτάνους στο πάθος. Λίγο αργότερα, προσπάθησε να τα μαζέψει, αφού ο Ζλάταν ήταν ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ και δεσμευόταν με συμβόλαιο μαζί της. Τώρα, όμως, δεν ισχύει κάτι τέτοιο, οπότε «όλα μπορεί να συμβούν», όπως είχε συμπληρώσει τότε ο γνωστός μάνατζερ.

Μάλμε
«Ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος» και στην περίπτωση του Ιμπραΐμοβιτς η σουηδική ομάδα θα είναι πάντα η πρώτη του αγάπη και ενδεχομένως η παντοτινή. Εκεί που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, πριν ανοίξει τα φτερά του για τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Σε περίπτωση που ο Ζλάταν θελήσει να ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα που ξεκίνησε, επιστρέφοντας ταυτόχρονα και στην πατρίδα του, η Μάλμε θα μπορούσε να αποτελέσει τον επόμενο προορισμό του. Με το πόδι του «λαβωμένο», το πρωτάθλημα Σουηδίας μοιάζει ιδανική επιλογή. Ούτε πολλούς – και δυνατούς – αγώνες έχει, ενώ ξεκινά την άνοιξη και ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο. Οπότε με το καινούργιο έτος, όταν θα έχει αποθεραπευθεί, ο «Ίμπρα» γιατί να μην επιστρέψει στην Μάλμε;

Κίνα
Αποτελεί τον πιο hot προορισμό τα τελευταία χρόνια για τους αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που οδεύουν προς τη δύση της καριέρας τους ή αυτούς που δεν είχαν επιπλέον φιλοδοξίες, προτιμώντας τα δεκάδες εκατομμύρια. Ο Ιμπραΐμοβιτς θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει... το δρόμο του μεταξιού και πέρσι, όμως προτίμησε να συνεχίσει στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η επιλογή της Κίνας θα είχε αποκλειστεί στην περίπτωση του Ζλάταν, εφόσον ο ίδιος ήταν απολύτως υγιής, όμως κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η περίοδος της αποθεραπείας του. Σε περίπτωση που οι χιαστοί τον λυγίσουν (κομματάκι δύσκολο), γιατί να μην κάνει μια τελευταία «αρπαχτή»; Αν και – επαναλαμβάνουμε – αυτό είναι μακριά από το φιλόδοξο χαρακτήρα του.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο πλέον απίθανος προορισμός με την επιστροφή του στην ενεργό δράση. Πριν από λίγες ημέρες, οι «κόκκινοι διάβολοι» αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο, αφού ο Σουηδός δε θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του πριν το νέο έτος. Εδώ, όμως, μπαίνουν κάποιες επιπλέον παράμετροι. Πρώτον, ο Ζλάταν θα συνεχίσει να προπονείται στις εγκαταστάσεις της Γιουνάιτεντ και οι άνθρωποι της θα ξέρουν από πρώτο χέρι το επίπεδο ετοιμότητάς του, όταν αποθεραπευθεί. Δεύτερον, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Ζοσέ Μουρίνιο και τρίτον, η αγγλική ομάδα προορίζει για αντικαταστάτη του Ιμπραΐμοβιτς τον Άλβαρο Μοράτα. Αν ο Ισπανός δεν αποδώσει τα αναμενόμενα στην αρχή της σεζόν, γιατί τον Ιανουάριο να μην ενισχυθεί η ομάδα με έναν παίκτη της ποιότητας του «Ίμπρα»;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα