Η Αγγλία, ίσως έβγαλε ξανά τερματοφύλακα...

Κώστας Ζάλιαρης
Η Αγγλία, ίσως έβγαλε ξανά τερματοφύλακα...

bet365

Έχει υπόβαθρο. Με πατέρα παλαίμαχο τερματοφύλακα και νυν προπονητή. Με νονό... τον Σάουθγκεϊτ. Η Αγγλία έχει τεράστιο θέμα κάτω απ' τα δοκάρια, όμως, το FourFourTwo του gazzetta.gr στηρίζει τον Φρέντι Γούντμαν για να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση! Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης.

Ο 20χρονος γκολκίπερ έκανε εξαιρετικό Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότια Κορέα.

Η Αγγλία κατέκτησε τον πρώτο της ποδοσφαιρικό τίτλο σε οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία, μετά το Μουντιάλ του 1966 και αναρριχήθηκε στην κορυφή του κόσμου έπειτα από 51 χρόνια, με τη νίκη (1-0) στον μεγάλο τελικό του θεσμού σε επίπεδο κ-20, το μεσημέρι της Κυριακής!

Ο Φρέντι Γούντμαν κατάφερε να διατηρήσει γι' ακόμα ένα παιχνίδι ανέπαφη την εστία του. Ήταν το τέταρτο παιχνίδι από τα εφτά της εθνικής ομάδας κ-20 της Αγγλίας στη Νότια Κορέα και μάλιστα, για να καταφέρουν οι ποδοσφαιριστές του Πολ Σίμπσον να κατακτήσουν το τρόπαιο στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας του μεγάλου τελικού, χρειάστηκε η επέμβαση του Γούντμαν σε εκτέλεση πέναλτι του Πεναράντα στο 74ο λεπτό.

Οι επιδόσεις του, ήταν εκείνες που του χάρισαν το «Χρυσό Γάντι» της διοργάνωσης και η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων ήταν να υπάρχει το όνομά του σε πληθώρα σεναρίων και δημοσιεύματων, την επομένη της τεράστιας επιτυχίας των «νεαρών λιονταριών».

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που ο Τζο Χαρτ δηλώνει ότι διόλου σίγουρος αισθάνεται πλέον για την παρουσία του στα βασικά πλάνα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στο τμήμα των Ανδρών, έχοντας δεχθεί γι' ακόμα μια φορά σκληρή κριτική για την εμφάνισή του και κυρίως το πρώτο από τα δύο γκολ που δέχθηκε στο ματς του περασμένου Σαββάτου με τη Σκωτία στο Hampden Park.

Ο Φρέντι Γούντμαν, έχει αγωνιστεί σε όλα τα μικρά κλιμάκια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του, μέχρι και την εθνική ομάδα των Ελπίδων. Ανήκει στη Νιούκαστλ, με την οποία το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο, παραχωρήθηκε μέσα στη σεζόν δανεικός στην Κιλμάρνοκ και έκανε πολύ καλή χρονιά στην σκωτσέζικη Πρέμιερ Λιγκ.

Πατέρας του, είναι ο 45χρονος προπονητής, Άντι Γούντμαν, παλαίμαχος τερματοφύλακας, πρώην προπονητής γκολκίπερ στην Κρίσταλ Πάλας, στο πλευρό του Άλαν Πάρντιου, ενώ, έχει προσφέρει στον τομέα της προόδου και ανάδειξης νεαρών ποδοσφαιριστών για τη θέση κάτω απ' τα δοκάρια, σε ομάδες όπως οι Νιούκαστλ, Τσάρλτον και Γουέστ Χαμ!

Ο άνθρωπος που τον βάφτισε, είναι ο νυν ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας Ανδρών της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ! «Μου συμπεριφέρεται όπως σε κάθε άλλον ποδοσφαιριστή και δεν υπάρχει... διαφορετική μεταχειρίση όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Θα είναι μεγάλη μου τιμή να κληθώ και στην πρώτη ομάδα της Αγγλίας. Όποτε τον χρειαστώ με συμβουλεύει, αλλά πρόκειται για σωστό προπονητή που δεν βάζει στη μέση τη σχέση μας όταν πρόκειται για κάτι επαγγελματικό» είχε αναφέρει ο νεαρός.

Πρόκειται για ένα άκρως ποδοσφαιρικό περιβάλλον, για ένα παιδί που στα 20 του θεωρείται από τους πιο ώριμους και έτοιμους ποδοσφαιριστές ώστε να κάνει – επιτέλους – το βήμα σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ και να πάρει τις ευκαιρίες του είτε τη νέα σεζόν στη Νιούκαστλ υπό τις οδηγίες του Ράφα Μπενίτεθ, είτε σε κάποιον άλλο σύλλογο.

Είναι παιδί με τρομερές αρχές, ταπεινότητα, και έχει σύνθημά του πως ουδείς μπαίνει πάνω από την ομάδα. Ποτέ και κανένας. Το τονίζει συνεχώς, τόσο με τις αναρτήσεις του στα social media, όσο και κάθε φορά στις δηλώσεις του προς τον Τύπο. Ακόμα και αυτές τις μέρες που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της Αγγλίας μέχρι και την κορυφή του κόσμου στο Μουντιάλ κ-20 της Νοτίου Κορέας, δέχθηκε με χαρά τα εύσημα, αλλά αμέσως απαντούσε ότι: «Δεν θα ήταν τίποτα δυνατό αν δεν υπήρχαν τα υπόλοιπα παιδιά μπροστά μου...».

Ανήκει στη Νιούκαστλ από την ηλικία των 14 ετών, παραχωρήθηκε δανεικός στην Χάρτλπουλ για ελάχιστο χρονικό διάστημα πριν από μια τριετία, ενώ, η αγωνιστική περίοδο 2015-2016 ήταν εκείνη στην οποία κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Πήρε συμμετοχές με τη φανέλα της Κρόουλι, ξανά ως δανεικός από τις «καρακάξες», όμως, ο τραυματισμός του Τιμ Κρουλ τον επανέφερε στο «St.James' Park», ώστε με την πρώτη ευκαιρία, να απαντήσει στην ... κλήση ανάγκης από την ομάδα που είχε πρόβλημα στη θέση κάτω απ' τα γκολπόστ, περιμένοντας υπομονετικά το νεύμα για να υπερασπιστεί την εστία της πρώτης ομάδας.

Αυτό δεν συνέβη ούτε την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί ξανά δανεικός στο δεύτερο μισό της χρονιάς, μετακομίζοντας στη Σκωτία για χάρη της Κιλμάρνοκ. Έκανε πολύ καλό δεύτερο μισό στη σεζόν και το φετινό καλοκαίρι επιστρέφει στο Νιούκαστλ, έχοντας κάθε δικαίωμα να απαιτήσει πράγματα από τον Ράφα Μπενίτεθ.

Ο Ισπανός προπονητής ξέρει καλά ότι ο Γούντμαν είναι πανέτοιμος και μπορεί να τον εμπιστευθεί, έχει την ενημέρωση και τις εγγυήσεις από τους προπονητές των υποδομών του συλλόγου, όμως, θα πρέπει να μιλήσει με το παιδί άμεσα, καθώς έχουν ήδη αρχίσει τα σενάρια για το μέλλον του και οι πολύ πιο προσεκτικές ματιές ενδιαφερόμενων ομάδων για την περίπτωση του διεθνή γκολκίπερ.

Πέρα από τη φετινή του συμμετοχή με το τμήμα κ-20 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο 20χρονος τερματοφύλακας ήταν παρών στην κατάκτηση του Euro U-17 το 2014, στη Μάλτα, ενώ το περσινό καλοκαίρι έφτασε με το τμήμα κ-19 των «τριών λιονταριών» στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Γερμανία...

 

Τελευταία Νέα