Η επόμενη κορυφή του Κριστιάνο Ρονάλντο

Η επόμενη κορυφή του Κριστιάνο Ρονάλντο

Η επόμενη κορυφή του Κριστιάνο Ρονάλντο

bet365

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του CL ο Ρονάλντο έγινε ο 3ος Ευρωπαίος σκόρερ όλων των εποχών σε επίπεδο Εθνικών ομάδων και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την επόμενη κορυφή του.

Μπροστά στα όσα πέτυχε με τα δύο γκολ στον τελικό του Champions League κόντρα στην Γιουβέντους, το γεγονός ότι ήταν καθοριστικός στη νίκη της ομάδας του Φερνάντο Σάντος σε βάρος της Λετονίας στο πλαίσιο των προκριματικών του Mundial, δεν ήταν τίποτα. Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε ακόμα δύο στον δρόμο της Πορτογαλίας προς την Ρωσία, έφτασε τα 73 γκολ με το Εθνόσημο στο στήθος (έχει και 23 ασίστ) και ξεπέρασε στην all-time λίστα τον μύθο, Μίροσλαβ Κλόζε, ο οποίος σταμάτησε στα 71 με τη φανέλα της Γερμανίας. Ο Ρονάλντο είναι ο πρώτος Ευρωπαίος σκόρερ με την Εθνική από τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, όμως σίγουρα αυτό που τον νοιάζει είναι να κλείσει ως το απόλυτο Νο1 όταν θα σταματήσει να παίζει ποδοσφαίρο...

Το κόλλημα του Πορτογάλου για τα ατομικά ρεκόρ δεν είναι κάτι κρυφό και αποτελεί ένα από τα συστατικά της τεράστιας επιτυχίας του μέσα στα χρόνια. Μετά και τα δύο γκολ στην Λετονία, βρίσκεται πλέον στα 73 και έχει μπροστά του μόνο δύο ανθρώπους στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ. Αμέσως επόμενος και πιο ορατός στόχος για τον Κριστιάνο, είναι ο Ούγγρος, Σάντορ Κόκσις, ο οποίος έπαιξε σε μόλις 68 αγώνες με την Εθνική του και σκόραρε τον εντυπωσιακό αριθμό των 75 γκολ. Ο Κόκσις ήταν ο φόβος και ο τρόμος των αντίπαλων αμυντικών στα τέλη της δεκαετίας του '40 και στις αρχές του '50 έχοντας 1.1 μέσο όρο γκολ ανα αγώνα. Ο Μαγυάρος έβαλε τέλος στην διεθνή καριέρα του στην ηλικία των 28 (!) έχοντας ως highlight τα 4 γκολ στο 8-3 κόντρα στην Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1954 στο οποίο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 11.

Αν και έχει πολύ χαμηλότερο μέσο όρο σκοραρίσματος, αφού μετρά 139 εμφανίσεις με την Πορτογαλία, ο Ρονάλντο είναι μόλις 2 γκολ μακριά από το Νο2 και αφού θεωρείται θέμα χρόνου ότι θα το κάνει, στη συνέχεια θα πάει για την κορυφή. Σε αυτή, μέχρι σήμερα βρίσκεται ένας άλλος Ούγγρος legend και επίσης πρώην άσος της Ρεάλ, ο Φέρεντς Πούσκας. Από το 1945 μέχρι το 1956 ο Καλπάζων Συνταγματάρχης πέτυχε 84 γκολ σε 85 αγώνες με την Εθνική, ένας... προορισμός που επίσης είναι προσβάσιμος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σίγουρα έχει στόχο, αρχικά, να κάνει αυτό.

Ο Πορτογάλος έχει σίγουρα από τώρα στο μυαλό του ότι πριν κρεμάσει τα παπούτσια του οφείλει να είναι ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Τουλάχιστον από τους Ευρωπαίους. Τα μόλις 11 γκολ διαφορά που έχει από τον Πούσκας, επιτρέπουν στον Ρονάλντο να θεωρεί σχετικά εύκολη την κορυφή της Ευρώπης, όμως υπάρχει και κάτι ακόμα πιο δύσκολο που μπορεί να καταφέρει σε αυτό το πεδίο της μυθικής καριέρας του. Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Νο1 του κόσμου, όπου βρίσκεται ο Αλί Νταεΐ. Ο μυθικός επιθετικός αγωνίστηκε σε 149 παιχνίδια με το Ιράν και σημείωσε τον τρομερό αριθμό των 109 γκολ.

Αυτό σημαίνει ότι ο CR7 αν μετά τα 5 μεγάλα πρωταθλήματα και το Champions League θέλει να είναι ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών (και) τις Εθνικές ομάδες, πρέπει από σήμερα, μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του, να πετύχει ακόμα 37 γκολ. Αυτή είναι η επόμενο κορυφή που θέλει να πιάσει ο Πορτογάλος για να χαράξει ακόμα πιο βαθιά το όνομά του στην ιστορία του αθλήματος...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης