Οταν η Τορίνο πουλάει...

Οταν η Τορίνο πουλάει...

bet365

Με αφορμή τα σενάρια για πώληση του Αντρέα Μπελότι, το «FFT» θυμάται τα άλλα deals των τελευταίων καλοκαιριών, τα οποία αποδείχθηκαν καλά μόνο για την Γκρανάτα.

Τα τελευταία σενάρια στην Ιταλία θέλουν την Μίλαν να ενδιαφέρεται για τον Μπελότι, με την Τορίνο να προτιμάει να τον πουλήσει σε ομάδα του εξωτερικού. Ο Ουρμπάνο Κάιρο, πρόεδρος της Γκρανάτα, έχει την φήμη του σκληρού διαπραγματευτή και αυτό είναι αποφασισμένος να το αποδείξει φέτος αφού επιμένει ότι ο Μπελότι θα φύγει μόνο για τα 100 εκατ. ευρώ που προβλέπονται ως ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του. Αν όντως συμβεί αυτό, θα είναι με διαφορά η σπουδαιότερη κίνηση της Τορίνο, η οποία τον απέκτησε με λιγότερα από 10. Δεν θα είναι, όμως, η μοναδική σπουδαία κίνηση της «Τόρο» τα τελευταία χρόνια και το «FFT» θυμάται τους υπόλοιπους παίκτες που πουλήθηκαν, χωρίς να δικαιώσουν τις προσδοκίες όσων τους αποκτούσαν. Χωρίς αυτό να ενδιαφέρει, στο ελάχιστο, την διοίκηση της Γκρανάτα...

Αντζελο Ογκμπόνα
Το καλοκαίρι του 2013 ο Αντόνιο Κόντε ζητούσε επιτακτικά την απόκτηση του Αντζελο Ογκμπόνα και η Γιουβέντους αναγκάστηκε να μπει σε συζητήσεις με την Τορίνο. Βασικά αναγκάστηκε να δώσει όσα λεφτά ζητούσε ο Ουρμπάνο Κάιρο αφού ο Κόντε επέμενε. Αφού η μεταγραφή φάνηκε να χαλάει οριστικά κάποια στιγμή, ο Μπέπε Μαρότα αποφάσισε να δώσει τα 13+2 εκατ. ευρώ που ήθελε η Γκρανάτα και τελικά τα... έκλαιγε. Βασικά θα τα έκλαιγε αν δεν εμφανιζόταν το καλοκαίρι του 2015 η Γουέστ Χαμ για να του δώσει σχεδόν το ίδιο ποσό, απαλλάσοντας τους Μπιανκονέρι από έναν αμυντικό που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Ο Κόντε που τον είχε ζητήσει, άλλωστε, είχε φύγει ένα χρόνο πριν φύγει ο Ογκμπόνα.

Αλέσιο Τσέρτσι
Το καλοκαίρι του 2014 η Τορίνο πανηγύριζε την έξοδο στην Ευρώπη, έπειτα από αναμονή χρόνων, έστω και στα χαρτιά μετά την ποινή που επιβλήθηκε στην Πάρμα. Ενας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους η Γκρανάτα ήταν σε θέση Ευρώπης, ήταν ο Αλέσιο Τσέρτσι. Στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ο Ιταλός εξτρέμ έβαζε γκολ και έφτιαχνε περισσότερα για τον Ιμόμπιλε, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο στόχαστρο της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν σίγουρος για την επιλογή του και επέμεινε για την απόκτηση του Τσέρτσι, η οποία οριστικοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου. Στο ταμείο της Τορίνο μπήκαν 16+3 εκατ. ευρώ, για έναν παίκτη που δεν στέριωσε ποτέ στη Μαδρίτη και η καριέρα του πήρε την κατιούσα με τρελό ρυθμό.

Τσίρο Ιμόμπιλε
Πρώτος σκόρερ της Serie A την σεζόν 2013-14, ο Ιμόμπιλε ήταν -όπως και ο Τσέρτσι για τον οποίο γράψαμε παραπάνω- αυτός που οδήγησε την Τορίνο στην έξοδο στο Europa League. Δεν έμεινε, όμως, για να ζήσει την εμπειρία του να παίξει στην Ευρώπη με τη φανέλα της Γκρανάτα. Η σεζόν του Τσίρο ήταν τέτοια ώστε να προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον της Ντόρτμουντ, μετά την υπόδειξη του Γιούργκεν Κλοπ. Οι συζητήσεις της Μπορούσια με τον Κάιρο δεν ήταν εύκολες, αφού ο Presidente προσπαθούσε να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα επειδή υπήρχε αρχικά η συνιδιοκτησία με τη Γιουβέντους. Αφού βρέθηκε η άκρη και πήρε η Τορίνο το 100% των δικαιωμάτων του παίκτη, στη συνέχεια πήρε και 20 εκατ. ευρώ από τους Γερμανούς. Οι οποίοι, με την σειρά τους, το μετάνιωσαν και το κατάλαβαν σύντομα αφού όταν ολοκληρώθηκε η πρώτη σεζόν του Ιμόμπιλε, τον πούλησαν στη Σεβίλλη.

Ματέο Νταρμιάν
Ενα χρόνο μετά τους Ιμόμπιλε και Τσέρτσι, ήταν η σειρά του Ματέο Νταρμιάν να πουληθεί. Ο Ιταλός πλάγιος μπακ-χαφ έβγαλε μάτια την σεζόν 2014-15, με τον Τζιαμπιέρο Βεντούρα στον πάγκο, αγωνιζόμενος κυρίως στην αριστερή πλευρά αλλά και στη δεξιά όποτε χρειαζόταν. Ο Νταρμιάν έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις τόσο στη Serie A όσο και στο Europa League, όπου η Τορίνο προχώρησε περισσότερο από όσο θα περίμενε κανείς, με αποτέλεσμα να πάρει σειρά ως ο επόμενος που θα έφερνε καλά λεφτά στο ταμείο. Και τα έφερε το καλοκαίρι του 2015, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Ουρμπάνο Κάιρο. Ποιες ήταν αυτές; Ο πρόεδρος της Γκρανάτα ήθελε 18+2 εκατ. ευρώ και τα πήρε, με τον Νταρμιάν να προσφέρει στη Γιουνάιτεντ αλλά να μην εξελίσσεται ποτέ όπως και όσο θα μπορούσε.

Νίκολα Μαξίμοβιτς
Η παράδοση που θέλει την Τορίνο να κάνει μια καλή πώληση κάθε καλοκαίρι, συνεχίστηκε και πέρυσι. Αυτός που έφερε λεφτά αυτή τη φορά -και μάλιστα πολύ καλά λεφτά- ήταν ο Νίκολα Μαξίμοβιτς. Ο 25χρονος Σέρβος κεντρικός αμυντικός ήταν στη λίστα της Νάπολι, η οποία προσπαθούσε σχεδόν όλο το καλοκαίρι να βρει άκρη με τον Κάιρο και να κάνει δικό της τον παίκτη. Παρτενοπέι και Γκρανάτα έφτασαν αρκετές φορές κοντά σε συμφωνία αλλά πάντα κάτι χαλούσε, μέχρι που ήρθε το οριστικό deal στις τελευταίες ώρες της τελευταίας μέρας της μεταγραφικής περιόδου. Αφού είχε φτάσει ως εκεί το θέμα, η Τορίνο πήρε όσα ήθελε και αυτά που ήθελε ήταν 28+2 εκατ. ευρώ και ο Βαλντιφιόρι ως αντάλλαγμα. Ενα χρόνο μετά, ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις μάλλον δεν θα έκανε την ίδια πρόταση αν μπορούσε να γυρίσει πίσω τον χρόνο.

 

Τελευταία Νέα