Χάρι Κιούελ: Τα ματς που άλλαξαν τη ζωή μου

Χάρι Κιούελ: Τα ματς που άλλαξαν τη ζωή μου

Gazzetta team
Χάρι Κιούελ: Τα ματς που άλλαξαν τη ζωή μου

bet365

Ο πρώην άσος των Λιντς, Λίβερπουλ και της Εθνικής Αυστραλίας επιλέγει τα πιο σημαντικά παιχνίδια της καριέρας του.

30 Μαρτίου 1996: Λιντς - Μίντλεσμπρο 0-1
Αυτό ήταν το ντεμπούτο μου στα 17 μου. Με κάλεσαν σε συνάντηση με μεγάλους παίκτες όπως ήταν οι Γκάρι Σπιντ και Γκάρι ΜακΑλιστερ, μετά έμαθα ότι είχα μπει στην ομάδα και όλοι μου έδωσαν συγχαρητήρια. Στιγμές σαν και αυτή είναι ανεκτίμητες. Οταν έπαιξα σκέφτηκα 'Θεέ μου, θέλω κι άλλες τέτοιες στιγμές'.

16 Νοεμβρίου 2005: Αυστραλία - Ουρουγουάη 1-0 (4-2 πέναλτι)
Προκριθήκαμε στα τελικά του Mundial για πρώτη φορά από το 1974. Αφού χάσαμε 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, ο Γκους Χίντινκ με άφησε στον πάγκο. Υστερα από 30 λεπτά με έβαλε. Σκόραρα και νικήσαμε στα πέναλτι. Οταν ο Τζον Αλοΐζι ευστόχησε στο τελευταίο σήκωσα τα χέρια μου και επλά έβλεπα τον κόσμο να πανηγυρίζει. Δεν το ξεχάσω ποτέ.


22 Ιουνίου 2006: Κροατία - Αυστραλία 2-2
Το ότι πέτυχα ένα γκολ που έστειλε τη χώρα μου στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της, μου χάρισε ένα εκπληκτικό συναίσθημα. Βρεθήκαμε δύο φορές πίσω στο σκορ αλλά επιστρέψαμε και αξίζαμε να προκριθούμε. Ο Γκρέιαμ Πολ έδειξε σε έναν παίκτη της Κροατίας τρεις κίτρινες κάρτες και ακύρωσε το τρίτο γκολ μας, όμως τελικά περάσαμε.


12 Απριλίου 2014: Melbourne Heart - Western Sydney Wanderers 2-3
Αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι. Δεν θέλεις ποτέ να τα παρατήσεις, όμως είχα συχνούς τραυματισμούς. Το ότι τελείωσα την καριέρα μου στην πατρίδα μου και ότι έκανα έναν τελευταίο γύρο με τα παιδιά μου ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Harry Kewell

 

Τελευταία Νέα