H Premier League στα καλύτερά της! (Quiz)

H Premier League στα καλύτερά της! (Quiz)

bet365

Η Premier League πάει διακοπές και πριν τις μεταγραφικές... βόμβες του καλοκαιριού κάνουμε τη δική μας χαλαρή ανασκόπηση! Eχουμε και quiz για τους τρελούς φίλους του Νησιού!

Ισως είναι η μοναδική σεζόν έπειτα από αρκετά χρόνια που όλοι οι μεγάλοι του Νησιού χαμογελούν... Η Τσέλσι έπειτα τη σοκαριστική περσινή σεζόν στην Premier League (10η θέση) επέστρεψε στην κορυφή, η Τότεναμ πάλεψε μέχρι τέλους για τον τίτλο, η Σίτι όταν ανέβασε ρυθμό πήρε εισιτήριο για το Champions League και η Λίβερπουλ είναι έτοιμη να γίνει... σεντονάτη, αφού δύσκολα ο Κλοπ θα αφήσει την ευκαιρία να του ξεφύγει.

Η Γιουνάιτεντ των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων έσπασε το αήττητο ρεκόρ κι έδειξε πως αν η ατυχία δεν της χτυπούσε την πόρτα τότε θα εξασφάλιζε σεντόνι από το πρωτάθλημα, αν και η κούπα του Europa έφερε περισσότερα χαμόγελα!

Η Αρσεναλ; Ναι, για πρώτη φορά ο Βενγκέρ δε θα πάει με τους Κανονιέρηδες στο Champions League, αλλά πήρε κούπα. Η ομάδα του έχει τα περισσότερα κύπελλα στην Αγγλία, ενώ με δυο μεταγραφάρες έδειξε πως μπορεί να φτάσει στην κορυφή! Συναρπαστική χρονιά, αφού είδαμε Μουρίνιο και Γκουαρδιόλα να δυσκολεύονται στα νέα τους καθήκοντα, όχι όμως και τον Κόντε! Πάμε να παρακολουθήσουμε με μια πιο χαλαρή διάθεση τα όσα συνέβησαν στην Premier League!

O κορυφαίος της σεζόν – άποψή μου- Εντεν Αζάρ τα είπε όλα με μια λέξη όταν ρωτήθηκε για τη διαφορά της περσινής από τη φετινή ομάδα «αυτοματοποίηση». Ο Ιταλός έδωσε την αυτοπεποίθηση στους παίκτες του, δεν ήθελε... ρομπότ μέσα στο γήπεδο, αλλά ποδοσφαιριστές που αυτοσχεδίαζαν, χωρίς να διαταράσσουν το σύστημα του. Δεν του άρεσε να έχει παίκτες -μαριονέτες που να περίμεναν τα πάντα από τον πάγκο. Ο Κόντε επέμενε στο να ξεκινούν οι ποδοσφαιριστές την «παράσταση» μέσα στο γήπεδο και όταν αυτό γινόταν από τον ηγέτη, όλοι άρχιζαν να παίρνουν μπρος. Ο Αζάρ με τον Καντέ έκαναν τα πάντα και ήταν ό,τι καλύτερο παρακολουθήσαμε φέτος! Ο Ντιέγκο Κόστα πραγματοποίησε μαγική σεζόν, ο Πέδρο βρήκε τα πατήματα του και οι Μπλε έδειξαν αντίδραση τεράστιου συλλόγου έπειτα το περσινό φιάσκο!

Μας άρεσε η Τότεναμ του Ποκετίνο, κι αν οι Σπερς κρατήσουν τον κορμό τους και τα… σπάσουν στις μεταγραφές τότε θα γίνουν ένα μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. «Είναι σαν τον Alan Shearer, σουτάρει καλά, είναι πολύ καλός στον αέρα, σκόρερ, ξέρει να οδηγήσει την ομάδα του και είναι εγωιστής» τόνισε ο Γκάρι Λίνεκερ και μαζί του... συμφώνησαν 16.378 ποδοσφαιρόφιλοι του Νησιού που ανέδειξαν τον Κέιν ως τον κορυφαίο της σεζόν. Αλλωστε, με 29 γκολ έκανε τη διαφορά… Τα βλέμματα όλων είναι στον Ποκετίνο, άλλωστε απέδειξε πως είναι ο άνθρωπος που μπορεί να φέρει τον τίτλο στους Λονδρέζους. Έχει μπόλικο νέο αίμα στην ομάδα του κι αυτό δείχνει πως θα έχει και μέλλον.

Όταν άλλωστε μιλά ο θρυλικός Σερ Αλεξ η αξία του κόουτς εκτοξεύεται. «Το πιστεύω αυτό. Πάντα πίστευα στο νέο... αίμα και το ταλέντο. Έχει την διπλή αξία της ζωής. Δεν ξεχνά το ποιός του έδωσε την ώθηση να ξεκινήσει και επίσης δημιουργεί μία γερή βάση... πίστης και εμπιστοσύνης με όσους συνεργάζεται. Οι νέοι παίκτες πάντα ζητούν την συμβουλή μου και εγώ πάντα την λέω αλλά και σχολιάζω την πρόοδο και πως πάνε τα πράγματα. Δεν πιστεύω στα μικρής διάρκειας πλάνα. Θεωρώ πως οι ομάδες μπορούν να εξασφαλίσουν χρόνο με σωστή δουλειά και πλάνο. Με την Τότεναμ νομίζω υπάρχει αυτό το βαρύ και μακρύ πλάνο. Χτίζουν κάτι που δείχνει πολύ καλό».

Από την άλλη πλευρά, ο Μουρίνιο αποδεικνύει διαρκώς το πόσο καλά λειτουργεί όταν δέχεται έντονο πρέσινγκ, πίεση και αξιώσεις για υψηλές απαιτήσεις. Το κάνει πιο καλά από κάθε άλλον. Ο Γκρέιαμ Σούνες επέμενε στην ιρλανδική TV πως το ποδόσφαιρο της Γιουνάιτεντ είναι πιο χαμηλό και από ομάδες Championship. Λάθος! Ο Σερ Αλεξ έδωσε τη δική του απάντηση «Είναι ένας ταλαντούχος και πολύ χαρισματικός τεχνικός. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Τα έχει πάει πολύ καλά στην Γιουνάϊτεντ. Ακόμα και σε ισοπαλίες είχαν πάει καλά. Εάν έξι από αυτές τις ισοπαλίες ήταν νίκες βέβαια θα ήταν 12 πόντοι και άλλη βαθμολογία. Ελπίζω να αρχίζει να κερδίζει ακόμα πιο πολλά πράγματα» και το έκανε ο Πορτογάλος με την κούπα του Europa League!

The Leicester fan, who played for the club for seven years, was against the decision

Δεν ξεχνάμε: Την απόφαση που σόκαρε όλο το Νησί, και δεν ήταν άλλη από την απόλυση του Ρανιέρι 300 ημέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Αγγλοι μας... ξάφνισαν με τον ρομαντισμό τους, ωστόσο δε σκέφτηκαν τόσο πως οι Αλεπούδες θα πάθαιναν ζημιά 150 εκατ. λιρών αν υποβιβαζόντουσαν. Ναι, ήταν άκομψο αυτό που συνέβη, αλλά και αναπόφευκτο. Από τον Ρανιέρι και το σοκ του υποβιβασμού, στο νέο τεχνικό και στην αντεπίθεση! Το είχε κάνει η Τότεναμ το 2004. Η Λέστερ έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα στην Premier League που έκανε πέντε σερί ήττες και στο καπάκι πέντε σερί νίκες. Πως να μην «απαγγέλουν» Σέξιπιρ στο King Power!

Τον Σαντιο Μανέ, τη μεταγραφή των 30 εκατ. λιρών που έδωσε αυτό που δεν είχαν οι Κόκκινοι, την έκρηξη! Ο Σενεγαλέζος έκανε πιο εύκολη τη δουλειά του Κλοπ με το... καλημέρα, έδωσε ώθηση και οι αριθμοί της ομάδας ήταν εντυπωσιακοί με αυτόν στην ενδεκάδα.

Τον Τζος Κινγκ, τον παίκτη που δικαίωσε κάθε προσδοκία. Ηταν η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν με 16 γκολ και 21 πόντους στη Μπόρνμουθ. Αν συνεχίσει έτσι ο Νορβηγός και την επόμενη σεζόν, ότε η ομάδα του Χάου θα κάνει πολλά...

Τον Ριγάντ Μαχρέζ ο οποίος… εξαφανίστηκε φέτος! Ο MVP της περσινής σεζόν, ήταν ανύπαρκτος. Οχι απλώς δεν κατάφερε να ανταποκριθεί σ την προσδοκία να πείσει τους μεγάλους της Ευρώπης με την αξία του, αλλά απέτυχε να κάνει κάτι αυτή τη σεζόν. Ήταν τόσο συγκλονιστικά αναποτελεσματικός και τόσο απογοητευτικός που σβήστηκε από τα μπλοκάκια της Μπαρτσελόνα, της Αρσεναλ, της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπάγερν.

Η απογοήτευση: «Στη Μπαρτσελόνα, αν σε 6 μήνες δεν παίρνεις νίκες, φεύγεις. Τόσο απλά. Το ίδιο και στο Μόναχο, πρέπει συνέχεια να κερδίζεις. Αν δεν το καταφέρνεις, δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία» τόνισε ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ωστόσο, στη Σίτι έχει τη δεύτερη ευκαιρία...Το να παίζεις για πόντους την τελευταία μέρα της σεζόν για να τελειώσεις στην 3η ή στην 4η θέση ήταν...comedown για τον Καταλανό, ο οποίος κατάλαβε με τον καλύτερο τρόπο πως η Premier δεν είναι τόσο προβλέψιμη! Υπάρχει άλλωστε η θεωρία ότι οι ιδιοκτήτες της Premier League είναι πολύ μαλακοί σε σύγκριση με τους ομολόγους τους στα άλλα μεγάλα πρωταθλήματα. Σώθηκε λοιπόν και συνεχίζει πιο δυνατός.

Σίγουρα δεν κατάλαβε πως τις τέσσερις θέσεις διεκδικούν δυνατά επτά ομάδες, αλλά και ότι ο πλουσιότερος σύλλογος δεν είναι κι αυτός που θα πετύχει. Αλλωστε, μια πενταετία πέρασε από τη στιγμή που ήρθαν τα πετροδόλαρα στο Μάντσεστερ για να κατακτηθεί ο τίτλος. Σύμμαχος του πάντως η... αποτυχία της πρώτης σεζόν, αλλά και τα εκατομμύρια λίρες που θα έχει μπάτζετ!

Η καταστροφή: Ντέιβιντ Μόγιες. Μία περίπτωση που ακόμα και τώρα προβληματίζει σχετικά με το παρελθόν του στον πάγκο της Γιουνάϊτεντ. Τέτοια εποχή τέσσερα χρόνια πριν ο Σκωτσέζος πολύ δύσκολα θα δεχόταν να διαδεχθεί τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Εάν ήξερε το τι θα επακολουθούσε δεν θα το έκανε με τίποτα. Η δουλειά του και οι αποτυχίες του έφεραν την ομάδα στο χείλος της αγωνιστικής καταστροφής. Ξέχωρα από αυτό κόντεψε να χάσει την δουλειά του για τα απρεπή σχόλια για γυναίκα δημοσιογράφο του BBC. Είναι αλήθεια πως αρκετά προβλήματα της Σάντερλαρντ δεν ήταν μόνο από πλευράς Μόγιες αλλά μήπως και αυτός επιβάρυνε για τα καλά την υπάρχουσα κατάσταση; Τελικώς πολύς κόσμος που στηρίζει την ομάδα δεν θα χάνει τον ύπνο του, καθώς ο Μόγιες υπέβαλλε παραίτηση.

Αποτέλεσμα εικόνας για wenger out airplane

Η στιγμή: Το πρώτο πανό που είδαμε φέτος στους ουρανούς των βρετανικών γηπέδων ήταν το… «Wenger… out». Το τελευταίο εξάμηνο έγινε της μόδας, πέρασε στις εξέδρες και το κλίμα στην Αρσεναλ έγινε πιο εχθρικό από ποτέ. Οι Κανονιέρηδες αναδείχθηκαν πέμπτοι, με περισσότερους βαθμούς απ’ ότι όταν έμπαιναν τετράδα, ωστόσο η ομάδα δεν θα κουνήσει σεντόνι όπως έκανε την τελευταία 20ετία κι αυτό είναι αποτυχία! Δικαιολογημένη η οργή των οπαδών, αλλά η Κυπελλούχος έχει κι ένα αφεντικό που… διστάζει να κάνει την υπέρβαση. Ο τεράστιος Ανρί τόνισε πως δεν ανησυχεί για το μέλλον, αρκεί να γίνει μάθημα στη διοίκηση πως χρειάζονται θυσίες. Οικονομικές…

Αποτέλεσμα εικόνας για klopp angry

Η τρέλα: Μαγεία με τους μεγάλους, χαρακίρι με τους μικρούς. Πάλι καλά που η Λίβερπουλ στην τελευταία στροφή της σεζόν κέρδισε την υποβιβασμένη Μπόρο και μπήκε τετράδα. Αλλα όταν αρχίζει με τεσσσάρα στην έδρα της Αρσεναλ και χάνεις από τη Μπέρνλι, τότε οι φίλοι της ομάδας καταλαβαίνουν πως αυτή η ομάδα θα τους τρελάνει! Στα θετικά το γεγονός πως σοβαρεύτηκε στο τέλος κι έκανε αυτό που έπρεπε, ενώ σωστά τονίζουν οι Βρετανοί πως δεν έγινε η οικονομική υπέρβαση. Αυτό θα συμβεί φέτος και ο... Κλόπαρος μπορεί να ζήσει στιγμές τρέλας, όπως μόνο αυτός ξέρει.

Η ματσάρα: Λέστερ - Σίτι 4-2 στις 10 Δεκεμβρίου. Ποιος το έβλεπε αυτό να έρχεται ως αποτέλεσμα; Η... άγνοια της δυναμικής του αντιπάλου, η υπεροψία και ένας συνδυασμός λαθών από τον Γκουαρδιόλα το έφεραν. Ο Καταλανός λες και αγνόησε την ενέργεια και τον τρόπο με τον οποίο η Λέστερ λειτουργούσε με πάθος και επιμονή την χρονιά του τίτλου της. Ο Βάρντι έβαλε και τέλος σε ένα αρνητικό σερί όπου δεν είχε σκοράρει για 16 διαδοχικά παιχνίδια. Το χατ τρικ του Άγγλου διεθνή φορ και το μοναδικό γκολ στο πρωτάθλημα στην σεζόν του Άντι Κινγκ γονάτισαν την Σίτι. Ηττα - σοκ από μία Λέστερ που είχε κερδίσει μόνο ένα από τα προηγούμενά της 9 ματς στην Premier.


All Goals & highlights - Leicester City 4-2... από mohtv

Η γκολάρα: Ο Χενρίκ Μκιταριάν στο Γιουνάιτεντ - Σάντερλαρντ στις 26 Δεκεμβρίου. Το να βάλει κανείς γκολ στην Σάντερλαρντ δεν είναι και μεγάλο επίτευγμα. Όμως είναι διαφορετικό να το κάνεις με τέτοιον τρόπο ώστε να προκαλέσεις αίσθηση. Μία συνηθισμένη φάση με χαμένη μπάλα και μπαλιά του Ίμπρα κατέληξε σε γκολάρα. Γκολ σπάνιας έμπνευσης και εκτέλεσης. Θύμισε γύρισμα Κρόιφ, πέναλτι Πανένκα κι ενέργεια Μπέκαμ μαζί. Το γκολ πάντως δεν έπρεπε να μετρήσει γιατί ήταν οφσάιντ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...