Ρομπέρ Πιρές: Τα ματς που άλλαξαν τη ζωή μου

Ρομπέρ Πιρές: Τα ματς που άλλαξαν τη ζωή μου

Gazzetta team
Ρομπέρ Πιρές: Τα ματς που άλλαξαν τη ζωή μου

bet365

Ο πρώην άσος της Αρσεναλ μιλά για το γκολ για το οποίο τον ρωτάνε ακόμα και για τη μέρα που αντικατέστησε τον Μαρκ Οβερμαρς στην καρδιά των οπαδών.

9 Οκτωβρίου 1996: Γαλλία - Τουρκία 4-0
Κανένας άλλος δεν θα θυμάται αυτό το παιχνίδι, όμως ήταν το πρώτο μου γκολ με την Εθνική. Ηταν ένα φιλικό στο Parc des Princes, στο οποίο νικήσαμε με 4-0. Ηταν μία εκπληκτική στιγμή για τη ζωή μου, όχι μόνο για την καριέρα μου, το να φορέσω τη φανέλα της Εθνικής και να σκοράρω. Η χώρα μου ήταν πάντα πολύ σημαντική για μένα. Καταλαβαίνω ότι ήταν ένα φιλικό, όμως ήμουν πολύ χαρούμενος που μοιράστηκα αυτή τη στιγμή με την οικογένειά μου.


17 Οκτωβρίου 2000: Λάτσιο - Αρσεναλ 1-1
Αυτό είναι σημαντικό όχι επειδή ήταν το πρώτο μου με την ΑΡσεναλ αλλά επειδή οι οπαδοί είχαν αρχίσει να αμφισβητούν ότι ήμουν τόσο καλός έτσι ώστε να αντικαταστήσω τον Μαρκ Οβερμαρς. Και δεν ήταν εύκολο, είχε βάλει εκείνη το γκολ στον Old Trafford που τον είχε κάνει αγαπημένο των οπαδών. Εβαλα ένα ωραίο γκολ που μας έδωσε σημαντική ισοπαλία στην Ιταλία, κάτι που έδειξε στους οπαδούς ότι μπορώ να βοηθήσω τους Gunners να κατακτήσουν πολλούς τίτλους στο μέλλον. Απλά έτρεξα και τελείωσα καλά τη φάση. Επρεπε να δεις πόσο ανακουφισμένος ήμουν που έδειξα ποιος είμαι.


17 Μαρτίου 2002: Αστον Βίλα - Αρσεναλ 1-2
Δυσκολευόμασταν κόντρα σε μια πραγματικά καλή Αστον Βίλα όμως πέτυχα ένα από τα καλύτερα γκολ μου σε κρίσιμο σημείο καθώς πήραμε τη νίκη που θέλαμε. Ημασταν πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα και χρειαζόμασταν ένα καλό σερί. Επρεπε αυτό το ματς να το πάρουμε. Βρέθηκα μπροστά στον Πίτερ Σμάιχελ και σκέφτηκα ότι ο μόνος τρόπος για να τον νικήσω είναι λόμπα. Μου άρεσε να πετυχαίνω τέτοια γκολ! Ο κόσμος με ρωτά ακόμα γι' αυτό, όμως ήταν η νίκη που μετρούσε περισσότερο.


17 Μαΐου 2003: Αρσεναλ - Σαουθάμπτον 1-0
Καμία ομάδα δεν είχε διατηρήσει τον τίτλο του Κυπελλούχου για πολύ καιρό [Τότεναμ, 1982] και ήταν πολύ ξεχωριστό που καταφέραμε σε ένα ματς στο οποίο πέτυχα το μοναδικό γκολ. Το ματς δεν ήταν συγκλονιστικό, όμως ξέρω πόσο μετρούν για τους οπαδούς τέτοιες νίκες. Οταν πήγαμε στον τελικό ξέραμε ότι πρέπει να πάρουμε τον τίτλο και για μένα, που με το γκολ μου έκανα τη διαφορά, ήταν μια από τις πιο σημαντικές μέρες της ζωής μου.


13 Νοεμβρίου 2004: Τότεναμ - Αρσεναλ 4-5
Η ατμόσφαιρα εκείνη τη μέρα είναι κάτι το οποίο δεν ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Οι οπαδοί των δύο ομάδων ήταν πάντα εκπληκτικοί στα ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου, όμως αυτό ήταν το κάτι άλλο, ακόμα κι αν ήταν στο White Hart Lane. Νομίζω είναι από τα κορυφαία ματς της Premier League και πολλές φορές το ξαναβλέπω στο σπίτι μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι έπαιξα ρόλο σε έναν αγώνα που προκάλεσε τέτοια συναισθήματα στους οπαδούς [ο Πιρές έκανε το 4-5 έχοντας μπει αλλαγή]. Αν αυτό το ματς συνεχιζόνταν, τα γκολ δεν θα σταματούσαν ποτέ, οι επιθετικές γραμμές και τον δύο ομάδων ήταν εξαιρετικές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα