Τα ρεκόρ της μυθικής 6ετίας της Γιουβέντους

Τα ρεκόρ της μυθικής 6ετίας της Γιουβέντους

Gazzetta team
Τα ρεκόρ της μυθικής 6ετίας της Γιουβέντους

bet365

Η Γιουβέντους έγινε η πρώτη ομάδα της που κατακτά 6 σερί Scudetti και το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για ρεκόρ που κατέγραψε σε αυτή τη μυθική πορεία.

Εξι εκπληκτικά χρόνια γεμάτα στιγμές χαράς και απόλυτης επιτυχίας έχουν ζήσει οι τιφόζι της Γιουβέντους. Εκτός από τα 6 πρωταθλήματα, τα 3 Κύπελλα και τα 3 σερί νταμπλ, οι Bianconeri χαράζουν το όνομά τους όλο και πιο έντονα στην ιστορία του calcio και ύστερα από την κατάκτηση ρεκόρ, το ίδιο το κλαμπ δημοσίευσε επιδόσεις που πιθανότατα θα μείνουν για πάντα αθάνατες. Εχοντας πλέον μοιρασμένο χρόνο ανάμεσα σε Αντόνιο Κόντε και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, οι οποίοι έμεινα από 3 χρόνια στο Τορίνο, πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε όσα απίθανα έκανε η Vecchia Signora του calcio...

Από μόνα τους τα 6 διαδοχικά πρωταθλήματα αποτελούν ρεκόρ, όχι μόνο για το calcio αλλά και για τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οι Bianconeri πήραν τα ηνία από την Μίλαν του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι το 2012 και μέχρι σήμερα έχουν κάνει τρελή γυμναστική σηκώνοντας κούπες. Στις τέσσερις κορυφαίες λίγκες (Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία) ποτέ καμία ομάδα δεν έκανε δικό της τον τίτλο τόσες σερί φορές.

Η χρονιά 2013-14 έγραψε ιστορία για την Γιουβέντους αλλά και για το ιταλικό ποδόσφαιρο καθώς για πρώτη φορά κάποια ομάδα συγκέντρωσε τόσους βαθμούς. Η Μεγάλη Κυρία, με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο μάζεψε 102 πόντους, δημιουργώντας την κορυφαία επίδοση ever, όπως συνέβη και με τις περισσότερες νίκες σε μία αγωνιστική περίοδο. Και σε αυτή την κατηγορία οι Τορινέζοι έβαλαν πολύ ψηλά τον πήχη καθώς νίκησαν στα 33 από τα 38 παιχνίδια που έδωσαν στο πλαίσιο της Serie A. Την ίδια σεζόν, το 2013-14 δηλαδή, η Vecchia Signora έκανε και το απόλυτο εντός έδρας σημειώνοντας 19 νίκες σε 19 αγώνες και παίρνοντας το maximum των 57 βαθμών στο J-Stadium.

Αμέσως πριν από αυτή την εντυπωσιακή 6ετία, η Γιουβέντους είχε τερματίσει δύο σερί φορές στην 7η θέση της Serie A. Τότε, το 2011-12 ο Αντόνιο Κόντε ανέλαβε τα ηνία του κλαμπ και ακόμα και ο πιο αισιόδοξος οπαδός των Bianconeri δεν θα μπορούσε να έχει δει αυτό το όνειρο. Η Γιουβέντους αναδείχθηκε νικήτρια στη μάχη με την πρωταθλήτρια, Μίλαν, της πήρε τον τίτλο και έγραψε ξανά ιστορία καθώς επανέλαβε κάτι που μέχρι τότε είχαν κάνει μόνο οι Rossoneri. Κατέκτησε το Scudetto αήττητη, καταγράφοντας 23 νίκες και 15 ισοπαλίες.

Πολλά εντυπωσιακά στατιστικά προέκυψαν και στα τελευταία δύο χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας των Bianconeri. Στο πρόσφατο ματς με την Τορίνο στο J-Stadium, στο οποίο ο Ιγουαΐν ισοφάρισε στις καθυστερήσεις σε 1-1, η Γιούβε σταμάτησε στις... 33 σερί εντός έδρας νίκες, αριθμός στον οποίο δεν έφτασε ποτέ στο παρελθόν κάποια άλλη ιταλική ομάδα. Μάλιστα, από την 1η Ιανουαρίου έως την 31η Δεκεμβρίου του 2016, η Κυρία συγκέντρωσε 100 (!) βαθμούς, στην κορυφαία συγκομιδή όλων των εποχών σε ένα ημερολογιακό έτος.

Στο 2015-16 η Γιουβέντους δέχθηκε μόλις 20 γκολ, όπως είχε κάνει και το 2011-12, στην κορυφαία επίδοση από τότε που η Serie A έχει 20 ομάδες. Από αυτά, στην έδρα τους οι Bianconeri δέχθηκαν μόλις 6 και αυτό τους βοήθησε να κάνουν την τρελή ανατροπή και να φτάσουν στο 5ο σερί Scudetto. Η Γιούβε έγινε η μοναδική που κατακτά τον τίτλο ξεκινώντας με μόλις έναν βαθμό στις πρώτες τρεις αγωνιστικές και με 12 μετά τις πρώτες δέκα. Και τα 6 χρόνια της κυριαρχίας, η Μεγάλη Κυρία, αν δεν δεχθεί 11 γκολ από την Μπολόνια την τελευταία αγωνιστική, θα έχει σε όλα την καλύτερη άμυνα.

Σε μια τέτοια εκπληκτική πορεία της Γιουβέντους, που έγραψε ιστορία στο ιταλικό ποδόσφαιρο, δεν θα μπορούσε να μην έχει αφήσει το σημάδι του ο μυθικός keeper, Τζίτζι Μπουφόν. Ο 39χρονος έσπασε μέσα στο 2015-16 ρεκόρ που κρατούσαν δεκαετίες. Πέρυσι, έφτασε τα 10 ματς χωρίς να δεχθεί γκολ και κόντρα στην Τορίνο τα 973 λεπτά χωρίς να δει την εστία του να παραβιάζεται αφήνοντας πίσω τον πορτιέρε της ιστορικής Μίλαν, Σεμπαστιάνο Ρόσι, που άντεχε από το 1993. «Νιώθω ότι έχω ακόμα πολλά λεπτά στα πόδια μου, στο κεφάλι μου και στα χέρια μου».

 

Τελευταία Νέα