Γκάρι Λίνεκερ: «Τα ματς της ζωής μου»

Gazzetta team
Γκάρι Λίνεκερ: «Τα ματς της ζωής μου»

bet365

Ο Γκάρι Λίνεκερ εξομολγείται στο FourFourTwo τα σημαντικότερα παιχνίδια που καθόρισαν την καριέρα του.

Νοτς Κάουντι – Λέστερ 0-1 (24 Απριλίου 1979)

«Το ντεμπούτο μου με τη Λέστερ ήταν κάπως αδιάφορο. Πέτυχε το πρώτο μου γκολ ύστερα από 7 παιχνίδια μία κρύα νύχτα στο Meadow Lane. Η Λέστερ ήταν κοντά στον πάτο της παλιάς δεύτερης κατηγορίας, όμως κατάφερα να σκοράρω και να δώσω τη νίκη. Ένιωθα ότι θα βρεθώ εκτός βασικής ενδεκάδας, καθώς τα γκολ δεν έρχονταν και εκείνο ήταν ανακούφιση. Τα πάντα ακολούθησαν εκείνο το βράδυ».

Αγγλία – Πολωνία 3-0 (11 Ιουνίου 1986)

«Έπρεπε να κερδίσουμε και μετά την ήττα από την Πορτογαλία και την ισοπαλία με το Μαρόκο, η κριτική ήταν πολύ σκληρή. Έτσι, ο Μπόμπι Ρόμπσον έκανε αλλαγές. Θα μπορούσα εύκολα να βρεθώ εκτός ενδεκάδας, όμως με προτίμησε αντί του Μπίρσντλεϊ και του Χέιτλι. Ήταν η πρώτη φορά που δύο περιφερειακοί επιθετικοί ξεκίνησαν. Και δούλεψε. Πέτυχα χατ τρικ στα πρώτα 34’ και περάσαμε. Εκείνο το παιχνίδι με βοήθησε πολύ να πάρω μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα».

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 3-2 (31 Ιανουαρίου 1987)

«Στο πρώτο μου παιχνίδι εναντίον της Ρεάλ έκαναν χατ τρικ! Το παιχνίδι ήταν απίστευτο. Για πρώτη φορά στην καριέρα μου είχα ανατριχιάσει μετά τα δύο πρώτα μου γκολ. Ήταν μπροστά σε 120.000 οπαδούς και ο θόρυβος ήταν απίστευτος».

Ισπανία – Αγγλία 2-4 (18 Φεβρουαρίου 1987)

«Εκείνη την περίοδο ήμουν πιθανότατα ο κορυφαίος σκόρερ στον κόσμο. Δεν ήμουν εκπληκτικός ποδοσφαιριστής, όμως μπορούσα να σκοράρω με ευκολία. Σε εκείνο το παιχνίδι μου βγήκαν όλα. Μετά το παιχνίδι ο Θουμπιθαρέτα με βρήκε στα αποδυτήρια και μου φώναξε: «F***ing hell!».

Αγγλία – Καμερούν 3-2 (1 Ιουλίου 1990)

«Ήταν η δεύτερη καλύτερη παρουσία μας σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το 1966 και αν δεν είχε έρθει εκείνη η νίκη θα είχαμε μείνει και πάλι στη μετριότητα. Πριν το παιχνίδι ο Μπόμπι Ρόμπσον μου είπε: «Κοίτα, δεν πρέπει να στο πω, αλλά ένας από τους scouts μας πιστεύει ότι το παιχνίδι θα είναι εύκολο για σένα. Είσαι στην ενδεκάδα». Είχα προπονηθεί στα πέναλτι και αυτό μου βγήκε σε καλό».

Τότεναμ – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-1 (18 Μαΐου 1991)

Gary Lineker

«Δεν κέρδισα και πολλά στην καριέρα μου. Δεν κατέκτησα κανένα πρωτάθλημα και έτσι όταν κέρδισα το Κύπελλο ήταν ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Είχα σκοράρει με την Έβερτον το 1986, όμως τότε χάσαμε με ανατροπή. Έτσι, ήταν μεγάλη ανακούφιση, όταν σήκωσα για πρώτη φορά το τρόπαιο. Μπορεί να μην σκόραρα, να έχασα ένα πέναλτι και να είδα ένα καθαρό μου γκολ να ακυρώνεται, όμως δεν με ένοιαζε, γιατί στο τέλος κερδίσαμε. Πανηγυρίσαμε στο νοσοκομείο, όπου επισκεφθήκαμε τον Γκάζα, που είχε τραυματιστεί σε ένα τρελό τάκλιν!».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα