Από την κορυφή, στη συντριβή

Από την κορυφή, στη συντριβή

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις ομάδες, που είχαν κατακτήσει την Πρέμιερ Λιγκ και την επόμενη σεζόν, ενώ ήταν εν ενεργεία πρωταθλήτριες, γνώρισαν ταπεινωτική ήττα στο πρωτάθλημα.

Πέρσι, τέτοια εποχή, η Λέστερ έγραφε το happy end σε ένα ονειρεμένο παραμύθι. Κατακτούσε την Πρέμιερ Λιγκ, στη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Τη φετινή σεζόν, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά για τις «Αλεπούδες». Σίγουρα, κανείς δεν περίμενε από την Λέστερ να κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα, όμως η πορεία της ήταν απογοητευτική.

Μέχρι κάποιο σημείο μέσα στη σεζόν, βρισκόταν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη και «φλέρταρε» με τον υποβιβασμό. Τελικά, κατάφερε να αποφύγει τον κίνδυνο της Τσάμπιονσιπ, όμως σε αυτή την αποτυχημένη σεζόν, μπήκε και το κερασάκι στην τούρτα, με τη συντριβή με σκορ 1-6 από την Τότεναμ στο γήπεδό της. Αυτή ήταν μόλις η πέμπτη φορά στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, που εν ενεργεία κάτοχος της Πρέμιερ Λιγκ υπέστη τόσο βαριά ήττα. Γιατί, μην ξεχνάμε, μέχρι αύριο η Λέστερ παραμένει τυπικά πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Μπλάκμπερν (1994-95 & 1995-96)
Η προηγούμενη έκπληξη στην Πρέμιερ Λιγκ, πριν την Λέστερ, ήταν η Μπλάκμπερν. Με το επιθετικό δίδυμο Σίρερ-Σάτον να σημειώνει 49 τέρματα, οι Ρόβερς κατέκτησαν το πρωτάθλημα της σεζόν 1994-95, προσπερνώντας για ένα βαθμό την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την επόμενη χρονιά, οι «κόκκινοι διάβολοι» επανήλθαν στην κορυφή, με την Μπλάκμπερν να τερματίζει στην έβδομη θέση. Μάλιστα, στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής, απέναντι στην Κόβεντρι, η εν ενεργεία πρωταθλήτρια Αγγλίας γνώρισε βαριά ήττα με σκορ 5-0, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη σε χιονισμένο τοπίο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1995-96 & 1996-97)
Οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να ανακτήσουν τα πρωτεία στο αγγλικό ποδόσφαιρο το 1996, στο ξεκίνημα της αυτοκρατορίας τους. Η επόμενη σεζόν βρήκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πάλι πρωταθλήτρια, αν και η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν είχε ξεκινήσει καλά τη χρονιά. Στις πρώτες εννέα αγωνιστικές μετρούσε ήδη τέσσερις ισοπαλίες, με το αποκορύφωμα να έρχεται τη 10η αγωνιστική, στις 20 Οκτωβρίου, στο Σεντ Τζέιμς Παρκ. Η Νιούκαστλ συνέτριψε την Γιουνάιτεντ με 5-0 και την έριξε προσωρινά στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1998-99 & 1999-00)
Το 1999 ήταν μία ονειρεμένη χρονιά για τους «μπέμπηδες», αφού έγιναν η πρώτη ομάδα, που έφτασε στην κατάκτηση του τρεμπλ (πρωτάθλημα, κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ). Την επόμενη σεζόν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να διατηρήσει την κυριαρχία της, μόνο εντός συνόρων, όμως. Από το ξεκίνημα της περιόδου 1999-00 ήταν στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, εκτός από ένα διάστημα τον Οκτώβριο, που είχε κάποιες ήττες. Η πιο βαριά εξ αυτών ήταν στις 3/10 από την Τσέλσι, στο Στάμφορντ Μπριτζ, όπου οι «μπλε» συνέτριψαν την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με σκορ 5-0.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2010-11 & 2011-12)
Η τελευταία φορά, πριν την Λέστερ, που εν ενεργεία πρωταθλήτρια Αγγλίας γνώρισε συντριβή στο πρωτάθλημα. Τον Μάιο του 2011, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε την κατάκτηση του 19ου τίτλου της και λίγους μήνες αργότερα υπέστη ένα ηχηρό «χαστούκι». Στις 23 Οκτωβρίου, για την 9η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε τη συμπολίτισσά της, μέσα στο Ολντ Τράφορντ με σκορ 1-6. Πρόκειται για μία από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία της Γιουνάιτεντ, σε ντέρμπι του Μάντσεστερ (το 1926 είχε ξαναχάσει με το ίδιο σκορ).

 

Τελευταία Νέα