Rafalution και ξανά Premier League!

Gazzetta team
Rafalution και ξανά Premier League!

bet365

Η Νιούκαστλ επέστρεψε στην Premier League και το κλειδί ήταν... ισπανικό! Ο Ράφα Μπενίτεθ έκανε το όνειρο πραγματικότητα και ο Γκρέι ξέρει πως αν τον χάσει... χάθηκε!

«Χρειάζεσαι χαρακτήρα και τη σωστή νοοτροπία και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αυτή η ομάδα έχει αυτά που χρειάζεται» φώναζε πέρσι ο Αλαν Σίρερ και δυστυχώς για τον ίδιο και τους φιλάθλους δικαιώθηκε. Οι οπαδοί στο St James’ Park έμοιαζαν να είναι θεατές σε ένα θέατρο, που διακατεχόταν από το αίσθημα της ήττας. Το κοινό που βρίσκει κάποιος τα τελευταία χρόνια είναι η διοίκηση. Όλα τα υπόλοιπα αλλάζουν, όμως η κατάσταση παραμένει ίδια. Είναι ο κοινός παρονομαστής στις διαδοχικές αποτυχίες.

Πέρσι, η Νιούκαστλ ξόδεψε 73 εκατ. λίρες για μεταγραφές. Ηταν η πρώτη χρονιά επί Άσλεϊ, που δόθηκαν περισσότερα από 20 εκατ. λίρες. Ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε στη δομή του συλλόγου, κάτι που υπονόμευσε την όλη προσπάθεια. Οι Καρακάξες υποβιβάστηκαν, αλλά ο Ασλεϊ έκανε ίσως την πιο σωστή ενέργεια των τελευταίων ετών, αφού κράτησε τον Ράφα Μπενίτεθ, του έδωσε μπάτζετ 55 εκατ. λιρών και ο Ισπανός έκανε αυτό που έπρεπε! Κατάφερε μέσα σε μια χρονιά να επιστρέψει με τη Νιούκαστλ στην Premier League, κάτι που μόνο η Μπέρνλι είχε κάνει την τελευταία πενταετία! Ο στόχος εκπληρώθηκε και οι οπαδοί της ομάδας ζουν το... απόλυτο όνειρο, βλέποντας τη μισητή αντίπαλο Σάντερλαντ να ακολουθεί το αντίπαλο δρομολόγιο. Ποια είναι όμως η επόμενη μέρα για έναν τόσο δυνατό σύλλογο με χιλιάδες οπαδούς;

Μπορεί τα σενάρια για είσοδο Καταριανών ή Κινέζων στη διοίκηση της Νιούκαστλ να είναι πολλά τους τελευταίους μήνες, ωστόσο δύσκολα ο Ασλεϊ θα παραχωρήσει τον σύλλογο. Γιατί να το κάνει άλλωστε, όταν ξέρει τι θησαυρό έχει στα χέρια του. Αλλωστε, οι Καρακάξες είναι μετα τους μεγάλους η πιο δημοφιλής ομάδα στο Νησί!

rafa benitez

Αυτό που δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς είναι αν θα μείνει στην ομάδα ο Μπενίτεθ. Τον Ιανουάριο οι σχέσεις του με τη διοίκηση έφτασαν στα άκρα όταν αρνήθηκαν στον Ισπανό να προβεί σε ενίσχυση. Ο ίδιος είχε τονίσει πως θα μπορούσε να αποχωρήσει αυτό το καλοκαίρι. Εξάλλου, δε θα του λείψουν οι προσφορές από την Premier League, με τη Γουέστ Χαμ να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον! Ωστόσο, τον τελευταίο μήνα ο Ασλεϊ πλησίασε τον Μπενίτεθ και μάλιστα έκαναν τις πρώτες συζητήσεις για το καλοκαιρινό μπάτζετ.

Αλλωστε, σε ένα χρόνο ο Ράφα αγαπήθηκε όσο λίγοι προπονητές και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο γι αυτόν να μείνει στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, να κερδίσει ένα τρόπαιο, αλλά κι ένα εισιτήριο για το Champions League. To πρόβλημα είναι πως ο Ασλεϊ και ο Ισπανός είναι δυο ισχυρές προσωπικότητες που θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο! Πέρσι, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου τονίζει «Θα γίνει αυτό που θέλει ο Ράφα», αλλά η διάθεσή του τώρα με την επιστροφή στα σαλόνια δε δείχνει να είναι ίδια!

Για τους οπαδούς του συλλόγου, μόνο ο… Σίρερ ήταν αναγκαίος. Επειτα την επιστροφή στην Premier League o κόσμος λέει το ίδιο και για τον έμπειρο κόουτς! H εξαιρετική τακτική του, η έξυπνη διαχείριση του ρόστερ, αλλά και το γεγονός πως είναι κοντά στον κόσμο ήταν το κλειδί για την επιστροφή των οπαδών στο Σεντ Τζέιμς Παρκ. Ποτέ την τελευταία 15ετία δεν αγαπήθηκε τόσο ένας προπονητής όσο ο Μπενίτεθ!

Ο Ασλεϊ δεν μπορεί να το λησμονήσει αυτό, όπως άλλωστε και το γεγονός πως ο Μπενίτεθ είναι ένα βαρύ χαρτί για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ικανό να προσελκύσει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης στο Νιούκαστλ! Σύντομα όλα θα ξεκαθαρίσουν, ο Ισπανός θα πιέσει άμεσα να πάρει αυτά που θέλει και ο πανέξυπνος Ασλεϊ γνωρίζει πως αν δεν συναινέσει θα αντιμετωπίσει ξανά την οργή του κόσμου.

 

Τελευταία Νέα