Η καταραμένη σεζόν της Λεβερκούζεν

Η καταραμένη σεζόν της Λεβερκούζεν

Gazzetta team
Η καταραμένη σεζόν της Λεβερκούζεν

bet365

Το FourFourTwo του gazzetta.gr γράφει για την Λεβερκούζεν, που βρίσκεται σε βαθιά κρίση και δίνει αγώνα επιβίωσης.

«Οι παίκτες θα πρέπει να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα». Αυτή ήταν η δήλωση του Ταϊφούν Κορκούτ πριν το ματς με τη Σάλκε. Τελικά, το μήνυμα ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που περίμενε. Η Λεβερκούζεν γνώρισε τη συντριβή με 4-1 και ο κόσμος ξέσπασε. Κάποιοι από τους οπαδούς αποφάσισαν να συγκεντρωθούν έξω από την Bay Arena, ζητώντας να μιλήσουν με εκείνους που θεωρούσαν υπεύθυνους.

Ο CEO Φέλερ τη γλίτωσε και μπροστά βγήκαν οι Τοπράκ, Κίσλινγκ και Μπέντερ. Φυσικά, έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης, όχι όμως και το βασικό, οπότε ο κόσμος ηρέμησε. Η κατάσταση στην Μπάγερ κρίνεται οριακή. Για πρώτη φορά από τη σεζόν 2002-03 κινδυνεύει με υποβιβασμό, που αν έρθει θα είναι ο πρώτος έπειτα από 40 χρόνια. Και όσο απίστευτο μοιάζει σε όσους δεν παρακολουθούν στενά την ομάδα, άλλο τόσο απίστευτο μοιάζει σε όσους τη ζουν. Και αυτό είναι το χειρότερο.

«Η κατάσταση μας προκαλεί πονοκέφαλο. Θα πρέπει να φιλτράρουμε εκείνους που πιστεύουμε ότι μπορούν να αντέξουν την πίεση και να βάλουμε να παίξουν εκείνοι που μπορούν να αντεπεξέλθουν», τόνισε ο απογοητευμένος Φέλερ. Το μεγάλο ερώτημα, όμως, παραμένει: πόσοι από ένα ρόστερ, που δομήθηκε για άλλα πράγματα, έχουν την εμπειρία να το κάνουν; Η γλώσσα του σώματος των περισσότερων στα τελευταία παιχνίδια λέει άλλα.

«Οι παίκτες θα πρέπει να αντεπεξέλθουν σε μία κατάσταση που είναι άγνωστη για αυτούς», συμφώνησε ο Ράινερ Κάλμουντ, για χρόνια CEO του συλλόγου και νυν σύμβουλος του επενδυτή του Αμβούργου Κίνε. Το παιχνίδι με την Ίνγκολσταντ που ακολουθεί είναι το πιο κρίσιμο των τελευταίων ετών. Όλοι στην Μπάγερ θα ήθελαν να είναι ένας τελικός Κυπέλλου ή κάποιο ματς στο Champions League. Θα είναι, όμως, ένα ντέρμπι παραμονής...

Πριν λίγες εβδομάδες ο Ρούντι Φέλερ είχε χαρακτηρίσει τη φετινή σεζόν «καταραμένη». Τίποτα δεν του βγήκε. Ούτε καν το διαζύγιο με τον Σμιντ. Κανένας δεν αμφισβήτησε την αναγκαιότητα της αλλαγής στον πάγκο των ασπιρίνων, όμως όλοι έσπευσαν να αμφισβητήσουν την επιλογή του Ταϊφούν Κορκούτ. Ο τελευταίος έχει καταφέρει να πάρει μόλις μία νίκη από τη στιγμή που ανέλαβε και αυτήν απέναντι στην ουραγό Ντάρμσταντ. Από τους 24 διαθέσιμους βαθμούς, έχει καταφέρει να πάρει μόλις 6 βαθμούς. Όσο βρίσκεται στον πάγκο της Μπάγερ είναι η τρίτη χειρότερη επίδοση στην κατηγορία και στη μάχη της παραμονής χειρότερη μόνο από εκείνη της Μάιντς. Το χειρότερο είναι ότι ο Τούρκος θα μείνει στον πάγκο μέχρι το τέλος της σεζόν ό,τι και να γίνει.

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω», τόνισε ο Κίσλινγκ με απορία. «Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι παίζουμε για την παραμονή». «Έχουμε τα πάντα στα χέρια μας», θα πει ο Φέλερ, που πήρε την απόφαση η ομάδα να μεταβεί από νωρίς στο Μόναχο για το ματς με την Ίνγκολσταντ και να «κλειστεί» σε μίνι προετοιμασία 2-3 ημερών, κίνηση που συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις στην Γερμανία και δείχνει πανικό.

Ο Φέλερ βρίσκεται δίκαια στο επίκεντρο της κριτικής, καθώς οι δικές του επιλογές ήταν εκείνες που εκτροχίασαν το πρότζεκτ. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα μείνουμε στην κατηγορία. Τότε, θα δεχθούμε και θα αντιμετωπίσουμε την κριτική. Και εγώ. Θα δεχθώ την κριτική. Πρέπει», θα πει ο Γερμανός παράγοντας, που το καλοκαίρι θα πρέπει να πάρει σκληρές αποφάσεις.

Για μία ομάδα που στις 5 από τις 6 τελευταίες σεζόν είχε δώσει το παρών στο Champions League, είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθεί ότι δίνει αγώνα επιβίωσης. Ο στόχος στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν το κάτι παραπάνω από την τέταρτη ή την τρίτη θέση και ίσως αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες να είναι το πρώτο βήμα της επιστροφής στην πραγματικότητα...

 

Τελευταία Νέα