Γκολ με... αίτηση

Γκολ με... αίτηση

Γκολ με... αίτηση

bet365

Ο Χαβιέ Μασεράνο άνοιξε λογαριασμό με την Μπαρτσελόνα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ποδοσφαιριστές, που δεν πέτυχαν ποτέ γκολ με τις ομάδες τους.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, που εδώ και χρόνια... δαγκώνει εντός γηπέδου. Μπορεί να κάνει τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εκτός από ένα. Να σκοράρει. Κάτι που ουδόλως του έχει στοιχίσει στην καριέρα του, αφού ο Χαβιέ Μασεράνο μπορεί να κάνει με απόλυτη επιτυχία οτιδήποτε έχει σχέση με την αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Στα τρία χρόνια παρουσίας του στην Λίβερπουλ βρήκε δίχτυα μόλις δύο φορές, ενώ από το 2010 έως και λίγες μέρες πριν δεν είχε σκοράρει ούτε μία φορά με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Έσπασε το ρόδι την περασμένη Τετάρτη, ευστοχώντας από το σημείο του πέναλτι, στο 7-1 επί της Οσασούνα. Πριν τον Αργεντινό, ωστόσο, έχουν υπάρξει κι άλλοι ποδοσφαιριστές, που δεν έβαζαν γκολ ούτε με... μέσον.

Τόνι Χίμπερτ
Ένας πραγματικός «στρατιώτης» της Έβερτον. Πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι του Γκούντισον Παρκ το 1990, σε ηλικία εννέα ετών και στα 17 του προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Δεν αγωνίστηκε ποτέ στην καριέρα του σε άλλο σύλλογο, με τον Άγγλο δεξιό μπακ να αποσύρεται το 2016. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια δε σημείωσε ούτε ένα γκολ σε επίσημο αγώνα με τη φανέλα της Έβερτον. Η μοναδική φορά που βρήκε δίχτυα ήταν σε ένα φιλικό που έγινε προς τιμήν του, τον Αύγουστο του 2012, με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Ντανιέλε Μπονέρα
Στα 35 του συνεχίζει την καριέρα του στην Ισπανία, φορώντας τη φανέλα της Βιγιαρεάλ, από το καλοκαίρι του 2015. Ο πρώην διεθνής Ιταλός αμυντικός ήταν ποδοσφαιριστής της Μίλαν για σχεδόν μία δεκαετία (2006-2015), φτάνοντας στην κορυφή της Ιταλίας και της Ευρώπης. Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο Μπονέρα είχε πάνω από 200 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τους «ροσονέρι», όμως ποτέ του δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Όπως δεν έχει σκοράρει ούτε με την τωρινή του ομάδα, εδώ και δύο σεζόν.

Στεφάν Ανζό
Ένας ποδοσφαιριστής από συμμετείχε σε δύο Euro (1996, 2004) με την εθνική Ελβετίας και στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του αγωνίστηκε στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα που έκανε... όνομα ήταν η Λίβερπουλ, στην οποία βρέθηκε από το 1999 έως το 2005, με τον ίδιο να είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών του κόκκινου τρεμπλ (Κύπελλο Αγγλίας, Λιγκ Καπ Αγγλίας, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) το 2001. Παρά τις 199 συμμετοχές του με την Λίβερπουλ, ο Ελβετός αμυντικός δεν έστειλε ποτέ την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Κάτι που δεν κατάφερε ούτε με τις άλλες δύο αγγλικές ομάδες, που αγωνίστηκε (Μπλάκμπερν, Γουίγκαν).

Λουίς Περέα
Πρόκειται για τον πρώτο σε συμμετοχές μη Ισπανό ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Κολομβιανός αμυντικός έγινε κάτοικος Βιθέντε Καλντερόν το 2004 και αγωνίστηκε στους «ροχιμπλάνκος» μέχρι το 2012. Μέσα σε αυτό το διάστημα μέτρησε συνολικά 295 συμμετοχές, ξεπερνώντας τον Αργεντινό Χόρχε Γκρίφα. Ο Περέα μπορεί να πανηγύρισε δύο φορές την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ (2010, 2012), όμως δεν πανηγύρισε ποτέ του κάποιο γκολ. Έμεινε «άσφαιρος» όλα αυτά τα χρόνια και κατάφερε να σκοράρει μόνο όταν αποχώρησε από την Ατλέτικο και πήγε στη μεξικάνικη Κρουζ Αζούλ.

Φρανκ Γουόμακ
Ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, όμως μέχρι και σήμερα παραμένει ο ρέκορντμαν συμμετοχών της Μπέρμιγχαμ στο πρωτάθλημα. Ο Άγγλος αμυντικός αγωνίστηκε σε 491 ματς πρωταθλήματος, ενώ συνολικά μέτρησε 515 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (δεύτερος πίσω από τον Γκιλ Μέρικ με 551). Παρά τα τόσα παιχνίδια του μέσα σε διάστημα 20 χρόνων (1908-1928) ο Φρανκ Γουόμακ δεν κατάφερε ποτέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

 

Τελευταία Νέα