Ντε Χέα, ο καλύτερος του Μουρίνιο!

Ντε Χέα, ο καλύτερος του Μουρίνιο!

Gazzetta team
Ντε Χέα, ο καλύτερος του Μουρίνιο!

bet365

Ο Ντε Χέα γράφει τη δική του ιστορία στην Premier League και ο Μουρίνιο κάνει τα πάντα, ώστε να τον κρατήσει για πάντα στο Ολντ Τράφορντ!

Παρί - Μονακό με επιστροφή, αν ο Καβάνι σκοράρει (21+).

Είναι ο Νταβίντ Ντε Χέα στους κορυφαίους γκολκίπερ του πλανήτη; Ο Ζοσέ Μουρίνιο βάζει το χέρι του στη φωτιά στον Ισπανό και... τρελαίνει τη Ρεάλ Μαδρίτης, ζητώντας 60+ εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του. Πριν δυο καλοκαίρια, ο Ισπανός βρέθηκε μια ανάσα από τη Βασίλισσα, αλλά η Γιουνάιτεντ έβαλε φρένο παρά τιην επιθυμία του διεθνή γκολκίπερ. Μάλιστα, για να τον ντοπάρει του έδωσε νέο συμβόλαιο κάνοντας τον έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους τερματοφύλακες του πλανήτη.

Ο Special One ανέλαβε το ρόλο της παραμονής του και φρόντισε να του στείλει το μήνυμά του «Δεν θα μπορούσε να έχω καλύτερο γκολκίπερ από τον Νταβίντ. Θέλω να μείνει στην ομάδα. Δεν πρόκειται να μιλήσω για υποθετικά πράγματα. Το μόνο πράγμα που είναι πραγματικό είναι ότι είναι παίκτης μου. Είμαι χαρούμενος μαζί του, ξέρω ότι είναι ευχαριστημένος μαζί μου και δεν υπάρχει απολύτως τίποτα άλλο...». Και πως να μην καίγεται, όταν οι αριθμοί δείχνουν πως είναι ο κορυφαίος! Στα 26 χρόνια (πέντε μήνες, 27 ημέρες) έγινε ο νεαρότερος γκολκίπερ που έφτασε τα 100 clean sheets. Παράλληλα, ο Ισπανός τερματοφύλακας έχει κρατήσει 13 φορές την εστία του ανέπαφη, όπως άλλωστε και ο Γιορίς. Βρίσκεται σε απίθανη κατάσταση και για το λόγο αυτό η Ρεάλ άφησε στην... άκρη τον Κουρτουά και τον Γιορίς και θα στραφεί αποκλειστικά στην περίπτωσή του.

Στις 23 Οκτωβρίου η Τσέλσι διέλυε τη Γιουνάιτεντ με 4-0 και κάπου εκεί ο Ντε Χέα αποφάσιζε να το πάρει πάνω του! Η Μάντσεστερ είναι αήττητη στα 23 τελευταία παιχνίδια και ο Ισπανός δεν έχει δεχθεί γκολ σε έντεκα από αυτά, ενώ σε κανένα δε δέχθηκε περισσότερα από ένα τέρμα! Το λες και μεγάλο μερίδιο επιτυχίας! Τρεις διαδοχικές χρονιές κέρδισε τον τίτλο του MVP στη Γιουνάιτεντ, κάτι που δεν είχε συμβεί ξανά στο παρελθόν «Είναι δύσκολο να πω κάτι, να κερδίζω τρία συνεχόμενα χρόνια είναι εκπληκτικό, είμαι πραγματικά χαρούμενος» τόνισε ο Ισπανός που ήταν μοναδικός παίκτης της Μάντσεστερ στην καλύτερη ενδεκάδα της φετινής Premier League!

Κι όμως ο αγαπημένος των οπαδών είχε βρεθεί πριν μια πενταετία στο στόχαστρο! Το 2012 δεν τα πήγαινε και τόσο καλά στην εστία της Γιουνάιτεντ. Μεταξύ σοβαρού κι αστείου ο Τύπος έγραψε ότι θα έπρεπε να κάνει επέμβαση λέιζερ στα μάτια, για να βλέπει καλύτερα. Κι όμως εκείνος είχε πραγματικά προβλήματα όρασης. Επαιζε με φακούς επαφής και πραγματικά πήγε και έκανε την επέμβαση. Τι δεν ξεχνάμε από τον Ισπανό; Οταν ξεκινούσε την καριέρα του στην Ατλέτικο, οι συμπαίκτες του τον φώναζαν «Φαν Ντερ Χέα» εξαιτίας της ομοιότητας των σωματικών χαρακτηριστικών του με τον Ολλανδό, Φαν Ντερ Σάαρ, τον οποίο ουσιαστικά διαδέχτηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Βέβαια, πρότυπό του είναι ένας άλλος θρύλος της Μάντσεστερ, ο Πέτερ Σμάιχελ «Πάντοτε μελετούσα και ακόμα το κάνω, τις κινήσεις του Πέτερ Σμάιχελ. Τις εξόδους, το παιχνίδι του με τα πόδια. Για μένα παραμένει ο κορυφαίος που έχω δει».

 

Τελευταία Νέα