Ιντερ-Μίλαν: Καλή αρχή!

Ιντερ-Μίλαν: Καλή αρχή!

bet365

Σάββατο... πρωί έχουμε το πρώτο μιλανέζικο ντέρμπι made in China και ο Παναγιώτης Παλλαντζάς γράφει για αυτό.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Η Ιντερ έφυγε από τα ιταλικά χέρια τον Οκτώβριο του 2013 και από το περασμένο καλοκαίρι είναι σε κινέζικα. Η Μίλαν σκόπευε να καταλήξει σε τέτοια πριν την συμπολίτισσα αλλά οι συζητήσεις των ενδιαφερομένων με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι κράτησαν περισσότερο από ό,τι θα περίμενε κανείς. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως... Από χθες (13/4) οι Ροσονέρι ανήκουν σε Κινέζους και από αύριο (15/4) αρχίζει η κόντρα με τους συμπατριώτες των Νερατζούρι. Και αρχίζει σε μια ώρα πρωτοφανή για τα δεδομένα του derby della Madonnina: Στις 12:30 Ιταλίας (13:30 Ελλάδας).

Είτε πρωί, είτε απόγευμα, είτε βράδυ πάντως, ο στόχος δεν αλλάζει. Και είναι η νίκη. «Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε το μάξιμουμ, να κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε στο ντέρμπι και να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες», είπε ο Στέφανο Πιόλι της τυπικά γηπεδούχου Ιντερ. Τα χαμόγελα μετά τις επτά σερί νίκες και τις συνολικά 11 σε 13 αγώνες από τα μέσα Δεκεμβρίου ως τις αρχές Μαρτίου, έχουν εξαφανιστεί. Οπως εξαφανίστηκαν και οι ελπίδες για την ολοκλήρωση μιας μεγάλης αντεπίθεσης με την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για το Champions League.

Με ένα βαθμό στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές και δύο σερί ήττες, από Σαμπντόρια και Κροτόνε, η Ιντερ συνειδητοποίησε πως ό,τι καλό έκανε τους προηγούμενους μήνες, δεν ήταν τελικά αρκετό. Ο αρχηγός Ικάρντι, βέβαια, διαφωνεί και το είπε στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης: «Δεν θέλω να δίνω υποσχέσεις, σε αυτούς τους πέντε μήνες είδατε την δουλειά που έχουμε κάνει με τον Πιόλι και δεν μπορούν να ακυρωθούν όλα λόγω δύο παιχνιδιών». Θεωρητικά, όχι. Στην πράξη, όμως, το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και για τους Νερατζούρι δεν είναι το αναμενόμενο.

Η ήττα από την Κροτόνε προκάλεσε τριγμούς, με τον Πιέρο Αουζίλιο να τα χώνει στους ποδοσφαιριστές για την νοοτροπία τους και να αποφασίζει, προφανώς σε συνεννόηση με τον προπονητή, για τον εγκλεισμό της αποστολής σε ξενοδοχείο δύο μέρες πριν το ντέρμπι. «Είναι λογικό ο τεχνικός διευθυντής να χρησιμοποιήσει και σκληρά λόγια όταν κρίνει ότι χρειάζεται για να δώσει κίνητρο στην ομάδα. Το ξέρουμε ότι η νοοτροπία μας κόντρα στην Κροτόνε ήταν εντελώς λάθος και είμαστε όλοι θυμωμένοι για αυτό», συμπλήρωσε ο Ικάρντι, ο οποίος θα ψάξει το πρώτο του γκολ κόντρα στην Μίλαν.

O capitano δεν αρκέστηκε σε αυτά, αλλά φρόντισε να καλύψει και τον Γκαλιαρντίνι, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο των οπαδών επειδή πήγε στο Τορίνο για να δει το Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα. Κατανοητά τα νεύρα των τιφόζι, ειδικά όταν η ομάδα έρχεται από άσχημα αποτελέσματα, αλλά ένας από τους λόγους για αυτά τα άσχημα αποτελέσματα ήταν η απουσία του Γκαλιαρντίνι. Ο νεαρός μέσος έχει ήδη καταφέρει να γίνει απαραίτητος για τους Νερατζούρι, με βάση τα όσα δείχνουν και οι αριθμοί. Με αυτόν στο γήπεδο, η ομάδα του Πιόλι έχει απολογισμό 7-1-3 σε 11 αγώνες, με την μία από αυτές τις ήττες να έρχεται αφού βγήκε αλλαγή (1-2 από Σαμπντόρια). Πιο σημαντικό κι από το ότι βρέθηκε στο Juventus Stadium επομένως, είναι το να βρεθεί και πάλι στον αγωνιστικό χώρο.

Εκεί όπου θα πρέπει να συγκεντρωθεί η Μίλαν, η οποία ζει ιστορικές στιγμές. Σύμφωνα με τον Βιντσέντσο Μοντέλα, δεν θα είναι δύσκολο για τους παίκτες του να απομονωθούν από όλα αυτά. «Αν έπρεπε να διαλέξω την καλύτερη στιγμή για να γίνει αυτή η αλλαγή, θα έλεγα δύο μέρες πριν από ντέρμπι με την Ιντερ ή την Γιουβέντους. Δεν υπάρχει αποπροσανατολισμός, σίγουρα υπάρχει περίεργο συναίσθημα σήμερα λόγω της αλλαγής ιδιοκτησίας αλλά από αύριο (σ.σ. σήμερα) θα το ξεχάσουμε αυτό καιθα είμαστε απολύτως σοβαροί για το ντέρμπι», είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Οπως σοβαρή είναι η ομάδα του στις τελευταίες αγωνιστικές, με εξαίρεση την ισοπαλία στην Πεσκάρα. Ακόμη και με αυτό το αποτέλεσμα, πάντως, οι Ροσονέρι έχουν καταφέρει στις τελευταίες εννιά αγωνιστικές να πάρουν τους ίδιους βαθμούς με Λάτσιο και Αταλάντα (20), καλύπτοντας επτά σε σχέση με τους Νερατζούρι. Και κάπως έτσι, μετά τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής, η Μίλαν είναι ξανά μπροστά από την συμπολίτισσα για πρώτη φορά μετά τις 21 Ιανουαρίου.

Για να συμβεί αυτό, έπαιξαν σημαντικό ρόλο δύο Ισπανοί: Σούσο και Ντεουλοφέου. Ο πρώτος ήταν στην ομάδα, ο δεύτερος ήρθε τον Ιανουάριο. Και επιθυμία του Μοντέλα είναι να παραμείνουν αμφότεροι στο Milanello και μετά το καλοκαίρι. Εχοντας συμμετοχή, είτε ο ένας είτε ο άλλος, σε 6 από τα τελευταία 7 γκολ των Ροσονέρι, οι δύο Ισπανοί είναι αυτοί στους οποίους βασίζει τα περισσότερα αυτή την στιγμή ο Μοντέλα προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της εξόδου στην Ευρώπη.

«Εχω ήδη 7 γκολ, αν φτάσω στα 10 ίσως γυρίσω σπίτι με τα πόδια», είπε σε συνέντευξη του στη Gazzetta dello Sport ο Σούσο, ο οποίος έχει μόνο καλά λόγια για τον προπονητή του. «Με τον Μοντέλα τα βρήκαμε από την αρχή, μου αρέσει το γεγονός ότι χρησιμοποιεί πάντα μπάλα και οι αρχές του παιχνιδιού του», ήταν τα λόγια του 24χρονου εξτρέμ, ο οποίος είχε σκοράρει και στο ντέρμπι του πρώτου γύρου. Τότε, η Μίλαν έχασε τη νίκη στο 94' (2-2). Τώρα, αν την πάρει, θα έχει κάνει το σημαντικότερο βήμα προς την Ευρώπη.

Εχοντας προβάδισμα δύο βαθμών έναντι των Νερατζούρι, οι Ροσονέρι αντιλαμβάνονται ότι το ενδεχόμενο +5 θα είναι ουσιαστικά μεγαλύτερο. Το πρόγραμμα, άλλωστε, μοιάζει αρκετά πιο βατό για αυτούς, οι οποίοι στη συνέχεια έχουν δύο σερί εύκολα ματς κόντρα σε Εμπολι και Κροτόνε ενώ για την Ιντερ ακολουθούν οι Φιορεντίνα (εκτός) και Νάπολι (εντός). Οχι και ότι πιο εύκολο για την ομάδα του Στέφανο Πιόλι, η οποία πάντως έχει την παράδοση υπέρ της σε ό,τι αφορά τις... εμφανίσεις.

Λόγω του μπερδέματος που υπήρχε στο ματς του πρώτου γύρου, αποφασίστηκε αυτή την φορά ο φιλοξενούμενους, δηλαδή η Μίλαν, να φορέσει την δεύτερη εμφάνιση της. Ετσι, για πρώτη φορά μετά το 1997, οι Ροσονέρι θα παραταχθούν στο ντέρμπι φορώντας λευκά. Τότε, η νίκη είχε πάει στους Νερατζούρι με 3-1, έχοντας για σκόρερ τους Τζορκαέφ, Ζαμοράνο και Γκαντζ ενώ για την Μίλαν είχε σκοράρει ο Μπάτζιο.

Αγνωστο, φυσικά, αν θα έχουμε επανάληψη της ιστορίας στην αυριανή αναμέτρηση αλλά με την αισιοδοξία να έχει επιστρέψει και στις δύο πλευρές λόγω των Κινέζων, οι οπαδοί και των δύο μπορούν να ονειρεύονται ότι σύντομα θα ξαναδούν τέτοια ονόματα στις ομάδες τους...

 

Τελευταία Νέα