Τα πιο ξεχωριστά της 100άρας

Τα πιο ξεχωριστά της 100άρας

bet365

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ετοιμάζεται να ξεπεράσει το φράγμα των 100 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα δέκα σημαντικότερα τέρματα του CR7 στην Ευρώπη.

Πριν το παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας απέναντι στην Μπάγερν, ο Κριστιάνο μετρούσε 98 τέρματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 16 με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και 82 με την Ρεάλ Μαδρίτης. Με τα δύο «χτυπήματα» απέναντι στον Νόιερ, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία, που έφτασε τα 100 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Απόψε, η Ρεάλ αντιμετωπίζει εκ νέου την Μπάγερν, έχοντας σαν στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Ρονάλντο θέλει (εκτός από την πρόκριση της ομάδας του) να γίνει και ο πρώτος παίκτης που θα ξεπεράσει τα 100 τέρματα (ο... αντίζηλος, Λιονέλ Μέσι, αγωνίζεται αύριο απέναντι στην Γιουβέντους). Και τα 100 είχαν τη δική τους σημασία, όμως κάποια από αυτά είχαν μία παραπάνω βαρύτητα. Το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται τα δέκα πιο ξεχωριστά.

Σπόρτινγκ Λισ. – Μάντσεστερ Γιουν. 0-1 (1 γκολ)
Το πρώτο εκτός έδρας γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Τσάμπιονς Λιγκ ήρθε... στο σπίτι του, στις 19 Σεπτεμβρίου 2007. Με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, απέναντι στην πρώτη του ομάδα, την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Σε ένδειξη σεβασμού δεν πανηγύρισε, την ώρα που οι Πορτογάλοι φίλαθλοι τον χειροκροτούσαν.

Μάντσεστερ Γιουν. – Τσέλσι 1-1/6-5 πεν. (1 γκολ)
Στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της καριέρας του, ο Κριστιάνο φώναξε «παρών». Γιουνάιτεντ εναντίον Τσέλσι, στις 21 Μαΐου 2008 στο Λουζνίκι της Μόσχας, με τον CR7 να ανοίγει το σκορ για τους «μπέμπηδες». Το παιχνίδι μπορεί να οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Ρονάλντο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε και ο Πορτογάλος κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του το Τσάμπιονς Λιγκ.

Πόρτο – Μάντσεστερ Γιουν. 0-1 (1 γκολ)
Την αμέσως επόμενη σεζόν της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ, η Γιουνάιτεντ ήθελε να διατηρήσει τα σκήπτρα, όμως η Πόρτο της έβαλε δύσκολα στα προημιτελικά. Μετά το 2-2, στο πρώτο παιχνίδι στο Ολντ Τράφορντ, οι «μπέμπηδες» ήθελαν μόνο νίκη στον επαναληπτικό του Ντραγκάο, στις 15 Απριλίου 2009. Και την πήραν, μαζί και την πρόκριση στα ημιτελικά, με ένα σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο από τα 40 μέτρα.

Μάντσεστερ Γιουν. – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (1 γκολ)
Στην επιστροφή του στο Ολντ Τράφορντ, ως αντίπαλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Κριστιάνο «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του. Μετά το 1-1 των δύο ομάδων, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των 16, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τη νίκη-πρόκριση στον επαναληπτικό της 5ης Μαρτίου 2013, στο «Θέατρο των Ονείρων», με σκορ 2-1. Σκόρερ του δεύτερου τέρματος της «βασίλισσας» ήταν ο Ρονάλντο, ο οποίος σχεδόν ζήτησε... συγγνώμη από τους φίλους της Γιουνάιτεντ, μετά το γκολ που σημείωσε.

Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης 0-4 (2 γκολ)
Η «βασίλισσα» ήθελε να προστατεύσει το ισχνό της προβάδισμα (1-0) από το πρώτο παιχνίδι και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά πήρε μία θριαμβευτική πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σέρχιο Ράμος έκανε την αρχή, με δύο γκολ, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να παίρνει τη σκυτάλη και να ολοκληρώνει το θρίαμβο της Ρεάλ Μαδρίτης. Τα δύο τέρματά του στην Αλιάνζ Αρίνα, το βράδυ της 29ης Απριλίου 2014, ήταν τα σημαντικότερα του Πορτογάλου, μέχρι... το επόμενο στον τελικό!

Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-1 (1 γκολ)
Στον ισπανικό «εμφύλιο» της Λισαβόνας, στις 25 Μαΐου 2014, ο Σέρχιο Ράμος έσωσε την Ρεάλ Μαδρίτης στις καθυστερήσεις, στέλνοντας τον τελικό στην παράταση. Εκεί, η «βασίλισσα» επικράτησε ολοκληρωτικά της Ατλέτικο, με τον Ρονάλντο να βάζει το κερασάκι στην τούρτα. Στο τελευταίο λεπτό, διαμόρφωσε με πέναλτι το τελικό 4-1 και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που σκόραρε με δύο διαφορετικές ομάδες σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Η χαρά του για το γκολ και το “La Décima” της Ρεάλ αποτυπώθηκε στο χαρακτηριστικό πανηγυρισμό του.

Ρεάλ Μαδρίτης – Βόλφσμπουργκ 3-0 (3 γκολ)
Η περσινή πορεία της «βασίλισσας» μέχρι την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ παραλίγο να διακοπεί στα προημιτελικά από την Βόλφσμπουργκ. Οι «Λύκοι» είχαν επικρατήσει με το καθαρό 2-0 στο πρώτο παιχνίδι και στον επαναληπτικό της 12ης Απριλίου 2016 η Ρεάλ χρειαζόταν νίκη με διαφορά τριών τερμάτων για να προκριθεί. Και τα βρήκε όλα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος πέτυχε χατ-τρικ και οδήγησε την ομάδα του στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

 

Τελευταία Νέα