Σούσο, το παλτό που φοριέται περισσότερο

Σούσο, το παλτό που φοριέται περισσότερο

Σούσο, το παλτό που φοριέται περισσότερο

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Σούσο, που επέστρεψε ύστερα από έναν μήνα και θύμισε πόσο είχε λείψει στην Μίλαν, που τον 'βρήκε' σε μία στιγμή που τον είχε απόλυτη ανάγκη.

Σούσο, ο τύπος που αποκτήθηκε από την Μίλαν κατά την προσφιλή, τα τελευταία χρόνια, μέθοδο του Αντριάνο Γκαλιάνι, at-zero-cost. Ο Ισπανός εξτρέμ που ήταν ταλέντο στην Λίβερπουλ, έφτασε να ακουστεί ακόμα και για τον Ολυμπιακό το 2013, έπαιξε τελικά δανεικός στην πατρίδα του με την Αλμερία για δύο χρόνια και το 2015 έγινε παίκτης των Rossoneri σχεδόν για το τίποτα. Τη σεζόν 2014-15 δεν υπήρχε, αγωνίστηκε μόλις σε 5 ματς και την επόμενη έφυγε δανεικός για την Τζένοα. Ανάμεσα σε πολλούς άλλους, πραγματικά τυχαίους παίκτες, ο Σούσο ήταν ένας ακόμα που βρήκε δουλειά στο San Siro χάρη μόνο στην κακή κατάσταση του κλαμπ. Ακόμα και στο football manager ήταν ο πρώτος που έβαζες στην transfer-list και αν έπαιρνες 7-8 εκατ. ευρώ ήταν το deal του αιώνα για κάποιον που κάποτε είχε απλά potential.

Στο Marassi όμως ο αριστεροπόδαρος άσος έπαιξε μπαλίτσα. Σε 19 αγώνες στην Serie A έβαλε 6 γκολ κάνοντας καλό φινάλε στο 2015-16 και φέτος, ο Βιντσέντζο Μοντέλα, αποφάσισε να τον στηρίξει. Αν και ο Σούσο δεν προκάλεσε πανικό με τις εμφανίσεις του άμεσα, ο allenatore επέμεινε να τον χρησιμοποιεί καθώς θεωρούσε ότι θα πάρει πράγματα και δικαιώθηκε απόλυτα. Παίζοντας σταθερά στα δεξιά, έβαλε πρώτα ένα τρομερό γκολ με την Νάπολι στο San Paolo και παίρνοντας αυτοπεποίθηση ανέβασε το επίπεδο του παιχνιδιού συμμετέχοντας όλο και περισσότερο στην ανάπτυξη και σε ό,τι καλό συνέβαινε εντός γραμμών στην Μίλαν.

Ακολούθησε γκολ στο εκτός έδρας ματς με την Παλέρμο για να κάνει το «μπαμ» και σαφές ότι ανήκει οριστικά στην elite των παικτών της Serie A. Στα μέσα Νοεμβρίου όταν έβαλε δύο γκολάρε στο derby della Mandonnina κόντρα στην Ιντερ σε εκείνο το 2-2 του San Siro. Η ασίστ στον τελικό του Supercoppa και η τρομερή εμφάνιση με την Γιουβέντους ήταν η επόμενη παράσταση του Ισπανού που σκόραρε σε τρίτο σερί ματς του Campionato κόντρα στην Εμπολι και δικαιώνοντας τον Μοντέλα για την επιλογή και την επιμονή του.

Οντας απρόβλεπτος με το αριστερό του πόδι και έχοντας ως επιλογές να συγκλίνει και να εκτελέσει, όπως έκανε με την Ιντερ αλλά και στο πολύ σημαντικό 1-1 με την Λάτσιο στο Olimpico, αλλά και να βγει έξω και να σεντράρει, o Σούσο έγινε απαραίτητος στον Aeroplanino και τον τελευταίο μήνα έλειψε πολύ από τους Rossoneri. Ευτυχώς για τον Μοντέλα, τους τιφόζι και το ίδιο το κλαμπ, επέστρεψε στον εντός έδρας αγώνα με την Παλέρμο για να σκοράρει και πάλι, αυτή τη φορά με τηλεκατευθυνόμενο φάουλ και να επαναφέρει τη χαμένη δημιουργικότητα, προϊόν βέβαια και της απουσίας του Τζακ Μποναβεντούρα.

Σε μια στιγμή που το είχε απόλυτη ανάγκη η Μίλαν έχει βρει έναν παίκτη που μπορεί να πάρει σπίτι του τη φανέλα του βασικού στο ένα από τα δύο άκρα της επίθεσης. Με 7 γκολ και 8 ασίστ στην Serie A, o 23χρονος εξτρέμ διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και έχει κάνει πολλά περισσότερα από πολυδιαφημισμένα αστέρια που βρίσκονται στην ίδια ηλικία. «Ας απολαύσουμε τον Σούσο. Θυμάμαι ότι κόστισε 300.000 ευρώ. Αυτό το καλοκαίρι κάναμε καλές δουλειές στη μεταγραφική. Με την Παλέρμο έπαιξε ένα εξαιρετικό ματς, το γκολ που έβαλε ήταν εκπληκτικό» είπε μετά το 4-0 του San Siro ο Αντριάνο Γκαλιάνι.

Η έκρηξη στο παιχνίδι του Σούσο είναι κάτι το οποίο ίσως και ο πιο αισιόδοξος fan της Μίλαν δεν μπορούσε να φανταστεί, καθώς σε 28 αγώνες στο Campionato, πέρα από τα γκολ και τις ασίστ, έχει δημιουργήσει 49 ευκαιρίες, έχει 80% επιτυχημένες μεταβιβάσεις, κάνει 2.2 ντρίμπλες και 1.8 πάσες-κλειδιά ανά αγώνα. Οι εμφανίσεις του Σούσο δείχνουν ότι, ακόμα και αν αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει πάντα στην Μίλαν, υπάρχουν φορές που οι 'οικονομικές' μεταγραφές μπορούν να αποδειχθούν value-for-money.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης