Ρεάλ – Ατλέτικο: Ωρα για «derbi madrileñο»

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ – Ατλέτικο: Ωρα για «derbi madrileñο»

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος στήνει το preview του ντέρμπι της πρωτεύουσας και εξηγεί γιατί δεν θα έχει καμία σχέση με το 0-3 του περασμένου Νοεμβρίου.


Είναι πολύ διαφορετικό από κάθε άλλο τουλάχιστον για την τελευταία πενταετία. Το δεύτερο φετινό «derbi madrileñο» έχει ξεκάθαρα έναν απόλυτα βαθμολογικά ενδιαφερόμενο να καίγεται για το τρίποντο. Οχι ότι η Ατλέτικο είναι αδιάφορη για τους πόντους, καθώς ακόμα δεν έχει σιγουρέψει την 3η θέση και την απ' ευθείας είσοδο στους ομίλους του επόμενου Champions League, με την Σεβίλλη να τη κυνηγά. Ωστόσο, για την Ρεάλ διακυβεύεται ένα μεγάλο μέρος του τίτλου. Οι Μερένγκες δεν μπορούν να μην νικήσουν, μιας και η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να τους προσπεράσει (έχει βέβαια ματς λιγότερο η Ρεάλ, αλλά... ).

Το θέμα λοιπόν είναι ότι οι Ροχιμπλάνκος δεν διεκδικούν το πρωτάθλημα, μιας και βρίσκονται στο -10 και δεν υπάρχει χρόνος επιστροφής ακόμα και εάν πάρουν το ντέρμπι. Υπάρχει όμως το πρεστίζ και η αντιπαλότητα. Αυτή δεν γίνεται να υποβιβαστεί εξαιτίας της βαθμολογικής διαφοράς. Οι φιλοξενούμενοι επισκέπτονται το «Σαντιάγο Μπερναμπέου», που την τελευταία τριετία έχουν καταστήσει «εξοχικό» τους, μετρώντας εκεί τρεις διαδοχικές νίκες (0-1, 1-2, 0-1) για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Γενικότερα η Ατλέτικο βρίσκεται στο καλύτερο φεγγάρι της σεζόν. Μετράει έξι αγωνιστικές αήττητη με πέντε νίκες και έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ. Εχει ξαναβρεί το δικό της πνεύμα και μάλιστα βγάζει εξαιρετική επιθετική ενέργεια. Στο τελευταίο ματς με την Σοσιεδάδ παρά το 1-0, δημιούργησε και σπατάλησε πολλές κλασικές ευκαιρίες, δίχως αντίστοιχα να δεχτεί εκείνη φάσεις. Αυτό που θέλουν λοιπόν, είναι να γίνουν η πρώτη ομάδα για φέτος που θα αλώσει το φέουδο της μεγάλης αντιπάλου.

Η Ρεάλ πάλι μοιάζει ασταμάτητη. Εχει δημιουργήσει ένα μοναδικό ρεκορ στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου και συνεχίζει να το μεγαλώνει. Εχει σκοράρει σε 51 διαδοχικά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και δείχνει ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το βρίσκει το γκολάκι της. Το δικό της πρόβλημα βρίσκεται στα μετόπισθεν, καθώς από τα 45 συνολικά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις στην περίοδο, έχει κρατήσει μόλις 10 clean sheet και αυτό λέει πολλά για τη φιλοσοφία της.

Κόντρα στην κυνική Ατλέτικο ωστόσο, δεν την παίρνει να εμφανιστεί και πάλι με τέτοια αλέγκρα διάθεση, γιατί θα το πληρώσει. Οπότε, αυτό που προέβλεψε στη συνέντευξη τύπου ο Ντιέγο Σιμεόνε, δύσκολα θα συμβεί. «Βλέπω να παίζει ο Ισκο, ώστε να έχει καλύτερη κυκλοφορία», είπε, μα ο φετινός Καζεμίρο είναι από τους κορυφαίους και φέρνει ανασταλτική ισορροπία στο τρελό παιχνίδι της ομάδας. Ο Βραζιλιάνος δεν γίνεται να λείψει μπροστά από τους σέντερ μπακ. Ο Τσόλο έδωσε ακόμα μία εύλογη πρόβλεψη: «Θα μας πιέσουν ψηλά από την πρώτη στιγμή και για τα πρώτα 20-25 λεπτά. Είναι το πιο κρίσιμο σημείο του ντέρμπι».

Αναφορικά με το τι ματς περιμένει να δει, ο Ζινεντίν Ζιντάν παρέθεσε την δική του εκδοχή, αλλά ασχολήθηκε αντιθέτως, μόνο με τη δική του ομάδα: Το πώς θα αγωνιστούν δεν το γνωρίζω. Αυτό με απασχολεί είναι το πώς θα λειτουργήσουμε εμείς. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα ματς που θα μας κάνει να υποφέρουμε. Απαντες μιλούν για την άμυνα των αντιπάλων μας, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Παίζουν εξαιρετικά στην επίθεση και είναι μία ομάδα που ξέρει πολύ μπάλα. Ο δικός μας σκοπός είναι να μην τους επιτρέψουμε να το κάνουν τώρα».

Ο Ζιντάν εκτός του Βαράν δεν έχει άλλη απουσία, αλλά ο αντίπαλος κόουτς πονοκεφαλιάζει κυρίως με τον τραυματισμό του Γκαμεϊρό, ο οποίος δένει ιδανικά με τον Γκριεζμάν στην επίθεση. Εκτός δράσης είναι επίσης οι Μογιά, Τιάγκο, Βρσάλικο, Γκαϊτάν και εδώ και καιρό ο Αουγκούστο Φερνάντες, αποδυναμώνοντας τις επιλογές για βοήθειες από τον πάγκο.

Πιθανές συνθέσεις...

Ρεάλ: Κέιλορ Νάβας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά

Ατλέτικο: Ομπλάκ, Σάβιτς, Γκοδίν, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Κόκε, Σαουλ, Καράσκο, Γκιεζμάν, Τόρες

Το άλλο μεγάλο θέμα και για τις δύο είναι ότι ακολουθούν τα πρώτα ματς τους με Μπάγερν και Λέστερ αντίστοιχα για τους «8» του Champions League». Γι' αυτό η Ρεάλ έκανε rotation με την Λεγανές, αλλά η Ατλέτικο δεν είχε τέτοια πολυτέλεια, αλλά ούτε και τον ίδιο σοβαρό λόγο. Οι γηπεδούχοι έχουν εκτός από τους Βαυαρούς, σύντομα και το Clasico με την Μπαρτσελόνα.

Τη στιγμή που οι γηπεδούχοι θα πρέπει να πονοκεφαλιάζουν για το πώς θα σταματήσουν τον Γκριεζμάν, οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να κάνουν το ίδιο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχει εξελιχτεί στον Νο1 σκόρερ στην ιστορία του ντέρμπι της πρωτεύουσας. Εκεί βρέθηκε με το χατ τρικ του στο εκπληκτικό 0-3 του πρώτου γύρου. Εχει πλέον 18 τέρματα σε 26 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και έτσι η Ατλέτικο είναι το τρίτο κορυφαίο θύμα του στην Ισπανία. Την έχει νικήσει ήδη 14 φορές και της έχει βάλει και δύο πέναλτι σε δύο τελικούς Champions League.

Ασχετα πάντως με την απόδοση των σούπερ σκόρερ των δύο μεγάλων της Μαδρίτης, αυτό που μοιάζει βέβαιο, είναι ότι το αποψινό ραντεβού δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνο του περασμένου Νοεμβρίου στο «Βιθέντε Καλδερόν». Εάν θα έπρεπε λοιπόν να δοθεί μία πρόβλεψη, αυτή θα ήταν να μην υπάρξει νικητής...

* Σε 285 μεταξύ τους σε όλες τις διοργανώσεις: Ρεάλ 149, Ατλέτικο 73, ισοπαλίες 63 (505-369)

* Σε 159 μεταξύ τους στην La Liga: Ρεάλ 86, Ατλέτικο 39, ισοπαλίες 34 (280-212)

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος