Premier League: Αστέρια της μίας χρονιάς

Gazzetta team
Premier League: Αστέρια της μίας χρονιάς

bet365

To FourFourTwo του Gazzetta γράφει για 5 παίκτες που έπιασαν peak στην Premier League και... εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ.

Η σταθερότητα είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο στο ποδόσφαιρο. Στιγμές μαγείας μπορούν να έχουν πολλοί παίκτες, όμως εκείνοι που ξεχωρίζουν είναι αυτοί που παίζουν στο ίδιο επίπεδο για σερί αγώνες και χρόνια. Τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν εύκολα, ειδικά στους επιθετικούς και το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για πέντε περιπτώσεις παικτών που έκαναν μαγικά πράγματα μπροστά στις αντίπαλες εστίες για μία σεζόν αλλά στη συνέχεια η καριέρα τους δεν είχε καμία σχέση και κατρακύλησε στα χαμηλότερα επίπεδα του αθλήματος...

Ρόκε Σάντα Κρους
Ο Παραγουανός επιθετικός είναι δυνατό όνομα για να ξεκινήσουμε αυτόν τη λίστα. Εχοντας πίσω του εμπειρία από την Μπάγερν Μονάχου, πέτυχε 19 γκολ στην Premier League τη σεζόν 2007-08, στην καλύτερη του χρονιά μέχρι τη δύση της καριέρας του. Ο Σάντα Κρους σκόραρε σε βάρος της Γιουνάιτεντ στο Old Trafford και αποκτήθηκε από την Μάντσεστερ Σίτι, σε μια μεταγραφή που ποτέ δεν έβγαλε τα 20 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν για να ολοκληρωθεί. Ο Λατινοαμερικάνος στη συνέχεια πήγε στην Μάλαγα και ακολούθησε το Μεξικό, όπου ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του πρωταθλήματος.


Μίτσου
Υστερα από μια μυθική χρονιά σαν μέσος στην Ράγιο Βαγιεκάνο, ο αριστεροπόδαρος άσος πήρε μεταγραφή με λίγα λεφτά στην Premier League και αφού έγινε επιθετικός στην Σουόνσι, έβαλε 18 γκολ το 2012-13. Η συνέχεια δεν είχε καμία σχέση για τον μία φορά διεθνήν Ισπανό που έμεινε στα 2 την επόμενο χρονιά και η καριέρα του κατρακύλησε. Επόμενη και τελευταία μεγάλης δυναμικότητας ομάδα που έπαιξε ήταν η Νάπολι το 2014-15 αλλά κατάφερε να εμφανιστεί σε μόλις 3 αγώνες της Serie A χωρίς να σκοράρει. Επέστρεψε στην πατρίδα του και έπαιξε στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα με τη Λανγκρέο και σήμερα αγωνίζεται με την Οβιέδο.


Παπίς Σισέ
Οταν ο πρώην επιθετικός της Φράιμπουργκ έγινε παίκτης της Νιούκαστλ πήρε το προσωνύμιο 'νέος Ντεμπά Μπα' και έγινε καλύτερος. Στιγνός μπροστά από την αντίπαλη εστία, ο 35 φορές διεθνής Σενεγαλέζος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 και έδειξε γρήγορα τις ικανότητές του καθώς σκόραρε 13 φορές σε 14 αγώνες της Premier League. Η συνέχεια δεν ήταν όμως η ίδια καθώς την επόμενη, ολόκληρη χρονιά του στο Νησί, έμεινε στα 8 τέρματα μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς από το top-level. Σήμερα είναι 31 ετών και παίζει στην Κίνα με τη φανέλα της Shandong Luneng.


Μπένι ΜακΚάρθι
Υστερα από 54 γκολ σε 111 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με την Πόρτο, ο επιθετικός από την Νότιο Αφρική μετακόμισε στην Premier League καθώς αποκτήθηκε από την Μπλάκμπερν αντί ποσού κάτω των 5 εκατ. ευρώ. Η σεζόν 2006-07 ήταν η καλύτερη της καριέρας του στα μεγάλα πρωταθλήματα καθώς σημείωσε 18 τέρματα σε 36 αγώνες στο πρωτάθλημα και έκανε τους ανθρώπους των Rovers να νιώσουν δικαιωμένοι. Τις επόμενες δύο χρονιές έβαλε όσα ακριβώς στην πρώτη και το 2009 μετακόμισε στην Γουέστ Χαμ με την οποία έπαιξε ελάχιστα σε δύο σεζόν χωρίς να σκοράρει.


Γκιάν Ασαμόα
Πίσω στο 2010, ήταν δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Σάντερλαντ απέκτησε ένα από τα αστέρια που έλαμψαν στο πρόσφατο Mundial, όμως έτσι ήταν. Ο πρώην άσος των Ουντινέζε και Ρεν μετακόμισε στο Stadium of Light αντί 15 εκατ. ευρώ και το 2010-11 έπιασε ικανοποιητική απόδοση πετυχαίνοντας 10 γκολ σε 31 παιχνίδια στην Premier League. Ο 100 φορές διεθνής Γκανέζος όμως δεν έμελλε να μείνει περισσότερο στην Αγγλία καθώς παραχωρήθηκε στην Al Ain, όπου έπαιξε για 4 χρόνια πριν φύγει και αυτός για την Κίνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα