Η δύναμη του Χένες και το πιθανό πρόβλημα της Μπάγερν

Η δύναμη του Χένες και το πιθανό πρόβλημα της Μπάγερν

Gazzetta team
Η δύναμη του Χένες και το πιθανό πρόβλημα της Μπάγερν

bet365

Το FourFourTwo του gazzetta.gr γράφει για το πώς η δύναμη του Ούλι Χένες μπορεί να βλάψει την Μπάγερν στο άμεσο μέλλον.

Όταν ο Φίλιπ Λαμ ανακοίνωσε με ξαφνικό τρόπο (η πρόθεση ήταν γνωστή) ότι στο τέλος της σεζόν θα αποσυρθεί, οι φήμες τον ήθελαν να καλύπτει το κενό που είχε αφήσει η αποχώρηση του Ματίας Ζάμερ από την Μπάγερν. Γρήγορα διαψεύσθηκαν, όμως, καθώς ο ίδιος ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει στους Βαυαρούς μετά το καλοκαίρι.

Οι κακές γλώσσες έκαναν λόγο για επιρροή του Ούλι Χένες στα υπόλοιπα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου με στόχο ο Λαμ να μην λάβει μία θέση σε αυτό. Ο τελευταίος είχε κάνει τις επαφές του, ένιωθε έτοιμος για το επόμενο βήμα και, τώρα, με συνέντευξή του στο Stern άφησε να εννοηθεί ότι όντως ο Χένες ήταν εκείνος που τον «πρόδωσε» πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πάντα ήταν μεγάλο ερώτημα με πόση δύναμη θα επέστρεφε στον σύλλογο ο Γερμανός παράγοντας μετά τη αποφυλάκισή του. Πλέον, υπάρχει η βεβαιότητα ότι δεν έχασε καθόλου. Ίσα-ίσα, που με τον Ρουμενίγκε να μην έχει την καθολική αποδοχή, ήταν η ενωτική φιγούρα, που θα ενθουσίαζε και πάλι τον κόσμο. «Γενικά, μπορείς να επηρεάσεις κάποια τα πράγματα γύρω από την ομάδα, μόνο όταν είσαι υπεύθυνος για αυτά», τόνισε ο Λαμ, που δεν λέει ποτέ τίποτα στην τύχη. Το νόημα είναι απλό: πάντα θα υπήρχε ένα αόρατο χέρι να τον κατευθύνει με μεγαλύτερη δύναμη από εκείνον.

«Πιστεύω ότι ο Χένες έχει πολλή ενέργεια ακόμα, για να παρατήσει. Είναι πολύ νέος. Θέλει να επηρεάζει τα πράγματα», συνέχισε ο Λαμ. Ο παράγοντας της Μπάγερν, λοιπόν, είναι «νέος» στα... 65 του. Το μήνυμα του αρχηγού των Βαυαρών, λοιπόν, είναι απλά διπλωματικό, όμως αποτυπώνει την πραγματικότητα. Το πώς η Μπάγερν, ο Χένες και ο Ρουμενίγκε χειρίστηκαν το θέμα του Λαμ αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τον σύλλογο.

Ο Χένες είπε αυτά που έπρεπε να πει στο κοινό («η πόρτα θα είναι πάντα ανοιχτή για τον Λαμ») και αμέσως έσπευσε να βρει την επόμενη «μαριονέτα». Ο Μαξ Έμπερλ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι τον ενδιαφέρει πολύ η προοπτική της Μπάγρεν, όμως όλα δείχνουν ότι στο τέλος θα μείνει στην Γκλάντμπαχ. Ο επίσημος λόγος είναι ότι οι Βαυαροί δεν τον έχουν προσεγγίσει (η Μπορούσια είχε η ίδια διαρρεύσει ότι υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιό του), όμως η ανεπίσημη εκδοχή τον θέλει να βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τον Λαμ μετά τις πρώτες επαφές. Γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να έχει την ίδια δύναμη στους Βαυαρούς και ότι στο τέλος αυτό μάλλον θα αποδειχθεί πισωγύρισμα στην καριέρα του.

Χένες και Ρουμενίγκε έχουν ανακοινώσει τα πλάνα τους να δώσουν τα ηνία στα νιάτα με «κορωνίδα» τις νέες εντυπωσιακές εγκαταστάσεις των ακαδημιών. Το θέμα είναι ότι θέλουν να το κάνουν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς κανένας δεν δείχνει διάθεση να αφήσει «νέο αίμα» και φρέσκα μυαλά να μπουν στα συμβούλια της Μπάγερν. Και αυτή η τακτική κρύβει πολλούς κινδύνους...

Η Münchner Merkur είχε κυκλοφορήσει τον περασμένο Νοέμβριο με τίτλο: «Το νέο πρόσωπο του Ούλι Χένες: πιο μετριοπαθής από ποτέ». Εκεί γινόταν μία αναδρομή στις δηλώσεις του τον τελευταίο χρόνο και έβγαινε το συμπέρασμα ότι όσο ο καιρός περνούσε τόσο πιο μετριοπαθή ήταν και τα λόγια του. Φαίνεται, όμως, ότι το νέο πρόσωπο του Χένες είναι άλλο: εκείνο που λειτουργεί σκληρά πίσω από κλειστές πόρτες και δεν έχει καμία διάθεση να μοιραστεί την εξουσία και το άλλο, το ανοιχτό, το προσιτό στις δημόσιες τοποθετήσεις του...

Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι η κενή θέση του Ζάμερ δεν πρόκειται να καλυφθεί επαρκώς. Διότι ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου δεν έχει καμία διάθεση να παραχωρήσει αρμοδιότητες. Είναι άλλο να θες να «διδάξεις» κάποιον, ώστε να βρεθεί κάποια μέρα στην κορυφή και άλλο να ψάχνεις κάποιον, χωρίς φιλοδοξίες, να παίξει έναν άχαρο ρόλο... Και είναι η πρώτη φορά, που εξαιτίας των δύο προέδρων, αν αναλάβει κάποιος θα έχει πολύ λιγότερα προσόντα από αυτά που απαιτεί ένας σύλλογος όπως η Μπάγερν.

 

Τελευταία Νέα