Η φιλοδοξία κρίνει το μέλλον του Λουκάκου

Η φιλοδοξία κρίνει το μέλλον του Λουκάκου

Gazzetta team
Η φιλοδοξία κρίνει το μέλλον του Λουκάκου

bet365

Ο Amit Katwala γράφει για τον Ρομέλου Λουκάκου και την απόφασή του να αρνηθεί την πρόταση της Έβερτον για νέο συμβόλαιο.

Είναι μόλις 23 ετών, όμως φαίνεται ότι δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Τα γκολ πέφτουν βροχή για την Έβερτον (20 σε όλες τις διοργανώσεις φέτος) και οι φήμες δίνουν και παίρνουν ξανά. Τις ξεκίνησε ο ίδιος ο Λουκάκου, όταν αποφάσισε να αρνηθεί την πρόταση για νέο συμβόλαιο με εβδομαδιαίες απολαβές 140.000 λιρών.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο ατζέντης του, Μίνο Ραϊόλα, είχε πει τον Δεκέμβριο ότι το θέμα της ανανέωσης έχει κλείσει «99,9%». Ακόμη και ο Κούμαν είχε πει πριν δύο εβδομάδες ότι τα πάντα έχουν σχεδόν τελειώσει. Τι συνέβη λοιπόν; Είναι απλά μία τακτική του Ιταλού ατζέντη ή ο Βέλγος έχει αμφιβολίες για το αν θα πρέπει να συνεχίσει στην Έβερτον;

Πριν ένα χρόνο οι φήμες περί επιστροφής του στην Τσέλσι ήταν πολύ δυνατές, ενώ στον Τύπο είχε κάνει την εμφάνιση και το ενδιαφέρον της Γιουνάιτεντ. Ο Λουκάκου είχε παραχωρήσει συνέντευξη εκείνο τον καιρό, λέγοντας ότι θέλει να κερδίσει τίτλους, ενώ αναφέρθηκε και στο Champions League. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι η επιθυμία του να παίξει στην Ευρώπη τον οδηγεί σε τέτοιες εμφανίσεις στο Goodison Park. Δεν το έχει κρύψει ποτέ άλλωστε.

Romelu Lukaku

Ίσως αυτό να εξηγεί σε έναν βαθμό την απόφασή του. Η Έβερτον γνωρίζει κατά βάθος ότι δεν μπορεί να τον κρατήσει για πολύ ακόμα. Φημολογείται ότι τα ζαχαρωτά θα ζητήσουν τουλάχιστον 60 εκατ. λίρες για την πώλησή του και η πρόταση για ανανέωση φαίνεται ότι απλά θέλει να εδραιώσει αυτή την τιμή. Ο Λουκάκου έχει συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια και απορρίπτοντας τη νέα πρόταση στην ουσία κάνει τον εαυτό του διαθέσιμο από το καλοκαίρι.

Είναι αρκετά έξυπνος ώστε να διατηρήσει τα πάντα ανοιχτά. Όταν του μιλήσαμε πέρυσι, μας άφηνε την αίσθηση ότι το καλοκαίρι του 2016 θα ήταν η κατάλληλη περίοδος για το επόμενο βήμα. Η αλλαγή στη διοίκηση και οι επενδύσεις του Μοσίρι φαίνεται ότι κέρδισαν λίγο χρόνο για την Έβερτον και ήταν αρκετά να τον κρατήσουν για λίγο παραπάνω στο Λίβερπουλ, όμως το όνειρο του Champions League δεν πρόκειται να εκπληρωθεί.

Romelu Lukaku

«Η Έβερτον έχει μεγάλη ιστορία. Το μέλλον, όμως, δεν έχει γραφτεί. Με καταλαβαίνετε;». Οι δηλώσεις του Λουκάκου μόλις την περασμένη Τετάρτη (15/3) δίνουν το στίγμα. «Πάντα μιλάμε για τη δεκαετία του ’80 και, όντως, ήταν εκπληκτική. Όμως εμείς, ως παίκτες, θέλουμε από τους οπαδούς να μιλάμε για εμάς και όχι για το παρελθόν. Δεν θέλεις να σε θυμούνται μόνο για τα γκολ σου, αλλά και για τα τρόπαια που κατέκτησες. Αντί να ζεις στο παρελθόν, θα πρέπει να σκεφτείς το μέλλον».

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι ο Λουκάκου θέλει τρόπαια και Champions League. Που μπορεί, όμως, να τα βρει; Οι φήμες για επιστροφή του στην Τσέλσι μπορεί να έχουν σταματήσει τώρα, όμως ήταν μία επιλογή που συχνά-πυκνά εμφανιζόταν στο τραπέζι. Είναι, όμως, η σωστή επιλογή; Στο σύστημα του Κόντε υπάρχει μόνο μία θέση για καθαρόαιμο 9άρι και την έχει καπαρώσει ο Ντιέγκο Κόστα. Η αίσθηση είναι ότι ο Βέλγος δεν βρίσκεται ούτως ή άλλως στην κορυφή της λίστας του Κόντε.

Romelu Lukaku

Η Γιουνάιτεντ είναι άλλη μία ομάδα, με την οποία έχει συνδεθεί. Πολλά, όμως, θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνει ο Ζλάταν το καλοκαίρι, που έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Λουκάκου. «Φυσικά και δεν είμαι ευχαριστημένος από τις δηλώσεις του Λουκάκου, γιατί αν η Έβερτον δεν είναι σύλλογος με φιλοδοξίες, τότε δεν είμαι ο προπονητής της. Μίλησα μαζί του. Ξέρω ότι είναι δύσκολο, όμως όταν είσαι παίκτης προετοιμάζεσαι να παίξεις καλά και να σκοράρεις. Τα υπόλοιπα απασχολούν τον προπονητή και τη διοίκηση», τόνισε ο Κούμαν.

«Δεν φοβάμαι αυτή την κατάσταση, καθώς ο παίκτης έχει συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια. Όλοι ξέρουν ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο, όμως θα πρέπει να σέβεσαι το συμβόλαιό σου. Η συμπεριφορά του, αν εξαιρέσουμε κάποιες από τις δηλώσεις του, είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι». Ο Βέλγος περιμένει τη μεγάλη του ευκαιρία, όμως είναι μόλις 23 ετών. Μία ακόμη σεζόν στο Goodison Park σίγουρα δεν θα του κάνει κακό. Από την άλλη, όμως, δεν μπορείς να βάλεις χαλικάρι στις φιλοδοξίες κανενός…

 

Τελευταία Νέα