Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (30-26)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (30-26)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τους κορυφαίους 100 παίκτες στην ιστορία της Premier League. Δείτε τη 15η 5άδα.

30. Ζουνίνιο

Το κλισέ ότι οι Βραζιλιάνοι παίζουν πάντα όμορφα για το θέαμα οφείλεται στην Αγγλία σε μεγάλο βαθμό στον Ζουνίνιο. Ήταν αδύνατο να μην σε μαγέψει με τις κινήσεις του και ο μύθος του στην Μίντλεσμπρο μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, καθώς τον είχε αποκτήσει σε ηλικία 22 ετών μόλις είχε ανέβει στην Premier League. Παίκτης παγκόσμιας κλάσης με 49 συμμετοχές με την Βραζιλία, έκανε τρεις θητείες στο Riverside, κερδίζοντας το Λιγκ Καπ το 2004.

29. Τσάμπι Αλόνσο

Κάποιοι παίκτες έχουν εκπληκτικό σουτ. Ο Αλόνσο είχε εκπληκτική πάσα. Και σε συνδυασμό με την ευφυΐα του η Λίβερπουλ κέρδισε πολλά με την παρουσία του στη μεσαία γραμμή. Στην Αγγλία μάλλον εκτίμησαν το ταλέντο του πολύ αργότερα από την αποχώρησή του το 2009 για την Ρεάλ. Όπου και να πήγε κέρδισε τίτλους και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μόλις άφησε την Λίβερπουλ, Τζέραντ και Τόρες δεν ήταν ποτέ οι ίδιοι. «Με διαφορά ο καλύτερος μέσος που είχα συμπαίκτη», θα πει ο πρώτος.

28. Ρομπέρ Πιρές

Μπορεί να μην ήταν ο πιο γρήγορος εξτρέμ που είδε το Highbury, όμως το στυλ του ήταν μοναδικό και αξέχαστο. Πέτυχε το νικητήριο γκολ στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την Τότεναμ το 2001 και συνέχισε να «σκοτώνει» τους μεγάλους αντιπάλους των κανονιέρηδων. Η σεζόν 2001-02 ήταν η επιτομή της καριέρας του με την Άρσεναλ, ενώ η καριέρα του στο Λονδίνο ολοκληρώθηκε με τον τελικό του Champions League το 2006. Πέρασε για λίγο και από την Άστον Βίλα τη σεζόν 2010-11, όμως όλοι θα τον θυμούνται με τη φανέλα των κανονιέρηδων.

27. Νεμάνια Βίντιτς

Έφτασε από την Ρωσία και είναι χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος αμυντικός με βρετανικό στυλ την τελευταία 20ετία. Οι πρώτοι του μήνες αποδείχθηκαν πολύ δύσκολοι και χρειάστηκε χρόνο να προσαρμοστεί στην Premier League. Η συνέχεια, όμως, ήταν εντυπωσιακή. «Κάθε φορά που περνούσα από το γυμναστήριο, έβλεπα τον Βίντιτς μέσα», είχε αποκαλύψει ο Πολ Σκόουλς. Ο Βίντιτς συνέθεσε το καλύτερο δίδυμο εκείνης της εποχής με τον Φέρντιναντ.

26. Κλοντ Μακελελέ

«Γιατί να προσθέσεις και άλλο χρυσό στην Μπέντλεϊ, αν είναι να χάσεις την μηχανή;». Ο Ζινεντίν Ζιντάν είχε προειδοποιήσει την Ρεάλ για την απώλεια του Μακελελέ, όταν ο συμπατριώτης του μετακόμισε στο Λονδίνο για λογαριασμό της Τσέλσι το 2003. Και, φυσικά, αποδείχθηκε σωστός. Ο Μακελελέ βοήθησε τους μπλε να ανέβουν στην κορυφή και ήταν ο καλύτερος αμυντικός μέσος στον κόσμο για πολύ καιρό.

 

Τελευταία Νέα