Θα πέσουν... λεμόνια στο Παλέρμο!

Θα πέσουν... λεμόνια στο Παλέρμο!

bet365

Οι Ροζανέρο άλλαξαν αφεντικό και ο Παναγιώτης Παλλαντζάς, που κάνει ντεμπούτο στο «FFT», γράφει για τον άνθρωπο που κάνει τον Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι να φαίνεται λογικός!

Οποιοσδήποτε σε αυτή τη ζωή κρίνεται από τις επιλογές του. Οταν μιλάμε για τον ιδιοκτήτη μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, προφανώς δεν κρίνεται μόνο από όσα θα πετύχει ή όχι με αυτή, αλλά και από την επιλογή του για το «αύριο». Υπό αυτή την έννοια, ο Τζαμπαρίνι μάλλον δεν θα μπορούσε παρά να αποδείξει την τρέλα του και όταν θα ερχόταν η ώρα για να πουλήσει τις μετοχές του και να αποσυρθεί. Και το απέδειξε, την ημέρα που εμφάνισε σε όλους τον Πολ Μπακαλίνι...

Ποιος είναι, όμως, ο Πολ Μπακαλίνι; Αυτά που ξέρουν όλοι, είναι ότι πρόκειται για έναν 33χρονο Ιταλοαμερικάνο, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από την σατυρική εκπομπή Le Iene. Αποστολή του εκεί, ήταν να σπάει τα νεύρα πολιτικών όπου τους πετύχαινε. Μέχρι που αποφάσισε να ασχοληθεί και αυτός με την πολιτική, ιδρύοντας το... Lemon Party. Το κόμμα του λεμονιού... Προεκλογικά, μάλιστα, η δέσμευση του προς τον ιταλικό λαό ήταν εκπληκτική: «Αν εκλεγώ, θα έχετε δωρεάν όσα λεμόνια θέλετε». Οι Ιταλοί, τελικά, αποφάσισαν ότι μπορούν να ζήσουν και με πορτοκάλια...

Αν αυτά μοιάζουν και είναι αστεία, πράγμα που δεν προκαλεί έκπληξη αφού ο Μπακαλίνι θεωρείται άνθρωπος που του αρέσει ο χαβαλές, όλα τα υπόλοιπα γύρω από το πρόσωπο του δεν μπορούν να θεωρηθούν και τόσο αστεία. Τουλάχιστον όχι για τους οπαδούς της Παλέρμο, ή για τους προέδρους της Serie A που θέλουν να βελτιώσουν τα πράγματα στο πρωτάθλημα για να το επαναφέρουν εκεί που ήταν τις προηγούμενες δεκαετίες. Στην κορυφή.

Η αγορά των μετοχών των Ροζανέρο υποτίθεται ότι κόστισε 200 εκατ. ευρώ. Ποιος ή ποιοι έδωσαν αυτά τα λεφτά, δεν το ξέρει κανείς. «Δικό μου θέμα το πού πούλησα», είπε ο Τζαμπαρίνι όταν ρωτήθηκε ενώ ο Μπακαλίνι παρέπεμψε αρχικά στην Integritas Capital, της οποίας παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος. Το θέμα είναι ότι η Integritas Capital είναι μια εταιρία ανενεργή από τις 30 Νοεμβρίου 2015 και το κεφάλαιο της υπολογίζεται στις... 3.000 στερλίνες! Αν προσπαθήσει κάποιος να μάθει περισσότερα για αυτή, βλέπει ότι το μυστήριο συνεχίζεται αφού το site της έχει απλά την homepage -και τίποτα άλλο- στην οποία ο επισκέπτης ενημερώνεται ότι αν θέλει να μάθει πληροφορίες, θα πρέπει να στείλει email.

Οσοι Ιταλοί δημοσιογράφοι το έκαναν, δεν έγιναν σοφότεροι. Το πράγμα έμπλεξε περισσότερο, όταν αντιλήφθηκαν ότι υπάρχουν 3-4 Integritas Capital, με τον Μπακαλίνι να λέει ότι μία είναι η μητρική και οι άλλες θυγατρικές. Ο πρόεδρος της μητρικής πάντως, Λουίς Φροστ, μάλλον δεν βοήθησε την κατάσταση, όταν δήλωσε ότι «ο Μπακαλίνι δεν έχει καμία σχέση μαζί μας, δεν είναι άνθρωπος μας».

Αφού δεν βρέθηκε λύση από αυτό το μέτωπο, ο Μπακαλίνι έθεσε νέα δεδομένα, αποκαλύπτοντας ότι είναι μέλος του Δ.Σ. στο Foundation International, ένα ίδρυμα με έδρα την Αμερική που επενδύει σε ανθρωπιστικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Τέτοια ιδρύματα, όμως, υπάρχουν εκατοντάδες στις ΗΠΑ και δεν είναι και ό,τι πιο αξιόπιστο ως επιχείρημα για έναν νέο πρόεδρο, ο οποίος θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με συμβόλαια παικτών που κοστίζουν 20 εκατ. ευρώ ετησίως. Και δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στην Ιταλία που να πιστεύει ότι ο Μπακαλίνι έχει την οικονομική άνεση για να αντεπεξέλθει σε κάτι τέτοιο.

Αυτό, βασικά, δεν το πιστεύει ούτε η Thais Wiggers, το μοντέλο-σύντροφος του, για την οποία το νέο αφεντικό των Σικελών είπε ότι θα είναι πλέον... και η πρώτη WAG της Serie A! Μπορεί όντως να είναι μια WAG με την οποία θα ασχολούνται όλοι αλλά μάλλον στη Serie B από το καλοκαίρι αφού μοιάζει αδύνατο να αποφευχθεί ο υποβιβασμός. Αν, όμως, γίνει το θαύμα, ο presidente θα τηρήσει το... τάμα που έκανε. Ποιο είναι αυτό; Να φάει 20 σάντουιτς σπλήνας (!) και να κάνει τατουάζ σε όλο το πρόσωπο!

Εχει περισσότερα από 60 τέτοια σε όλο το σώμα του και το τελευταίο ήταν το σήμα της Παλέρμο στο στήθος του, το οποίο μάλιστα έδειξε με υπερηφάνεια στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τζαμπαρίνι. Αν δεν γίνει το θαύμα, ο Μπακαλίνι θα αποφύγει τα 20 σάντουιτς και θα βάλει μπρος το πλάνο που έχει για την ολική επιστροφή. «Υπάρχει plan A και plan B, αναλόγως την κατηγορία στην οποία θα είμαστε την επόμενη σεζόν. Οι βασικοί άξονες είναι η κατασκευή νέου γηπέδου και νέου προπονητικού κέντρου, με απώτερο στόχο η Παλέρμο να είναι στην Ευρώπη σε πέντε χρόνια. Θα διοικήσω την ομάδα με τον αμερικάνικο τρόπο», ήταν η πρώτη δέσμευση του προς τους οπαδούς, οι οποίοι παρακολουθούν το όλο θέμα με αμηχανία. Είπαμε, ήθελαν να διώξουν τον Τζαμπαρίνι τα τελευταία χρόνια αλλά τουλάχιστον με τον τρελό Μαουρίτσιο ήξεραν με ποιον έχουν να κάνουν. Τώρα δεν ξέρουν τίποτα...

Και πάνω από όλα, δεν ξέρουν ποιος ή ποιοι είναι πραγματικά τα νέα αφεντικά της ομάδας τους. «Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χτίσει οικονομικές αυτοκρατορίες και προτιμούν να παραμένουν στην ανωνυμία, μακριά από τα ΜΜΕ», είπε ο Μπακαλίνι, αρνούμενος να διαφωτίσει περισσότερο την κατάσταση. Αντιθέτως, στο... μανιφέστο του προς τον λαό της Παλέρμο, δεν είχε κανένα πρόβλημα να πει ότι θα μπορούσε να αγοράσει, αν ήθελε, την... Τσέλσι αλλά αυτό δεν θα ήταν μια καλή επιχειρηματικά κίνηση.

«Η ομάδα του Παλέρμο είναι μια τεράστια ευκαιρία για να αξιοποιήσουμε μια υπέροχη πόλη. Μιλάμε για την 5η πόλη της Ιταλίας, αυτή που αποτελεί τον φάρο του ιταλικού νότου. Η προσπάθεια μας έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση αφού... καταλήξαμε και στην Washington Post. Σε επίπεδο μάρκετινγκ, επίσης, η Παλέρμο είναι μια σημαντική ευκαιρία. Αν είχα αγοράσει μια μεγαλύτερη ομάδα, όπως η Τσέλσι για παράδειγμα, θα είχα ξοδέψει πολλά περισσότερα και στο μέλλον θα την πουλούσα με λιγότερο καθαρό κέρδος από ό,τι μπορεί να γίνει εδώ. Ο κόσμος των επιχειρήσεων είναι ένας ψυχρός κόσμος. Αν δούμε τους αριθμούς, μια ψυχρή επιχείρηση είναι και η Παλέρμο αλλά εγώ είμαι διαφορετικός και ζω με συναισθήματα και πάθος. Θα μπορούσε να μπει κάποιος άλλος στη θέση του προέδρου αλλά αποφασίσαμε να μπω εγώ, γιατί τράβηξα αμέσως την προσοχή των ΜΜΕ και επαναφέραμε τον ενθουσιασμό στην πόλη».

Αν το πράγμα στραβώσει επικίνδυνα και οι Ροζανέρο μπλέξουν σε σοβαρές περιπέτειες από εδώ και πέρα, ο Πολ Μπακαλίνι θα γνωρίσει από πρώτο χέρι τον «ενθουσιασμό» των Σικελών...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα