Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (35-31)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (35-31)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τους κορυφαίους 100 παίκτες στην ιστορία της Premier League. Δείτε τη 14η 5άδα.

35. Βενσάν Κομπανί

Vincent Kompany

Τα πρώτα χρόνια της... αραβικής Σίτι ήταν μία παρέλαση ακριβών ονομάτων. Η μεταγραφή του Κομπανί, όμως, ήταν διαφορετική. Ο Βέλγος έφερε σιγουριά στην άμυνα και εξελίχθηκε σε ηγέτη των πολιτών. Μέσα σε όλα αυτά τα μεγάλα αστέρια των επόμενων ετών ήταν εκείνος που κρατούσε σε τάξη τα αποδυτήρια. Τέτοια είναι η προσωπικότητά του. Οι τραυματισμοί δυστυχώς τον κράτησαν πίσω. Το σώμα του άρχισε να τον εγκαταλείπει τους τελευταίους μήνες, όμως έπειτα από 9 χρόνια παρουσίας στη Σίτι δεν βρέθηκε άλλος κεντρικός αμυντικός να τον αμφισβητήσει.

34. Μικαέλ Εσιέν

Michael Essien

Το όνομά του δεν αναφέρεται πολύ συχνά ανάμεσα στους καλύτερους μέσους στην ιστορία της Premier League. Το πρόβλημα ήταν ότι τη στιγμή που η καριέρα του βρισκόταν στο απόγειό της, ήρθε η ρήξη χιαστών. Ο Μουρίνιο τον είχε αποκτήσει το 2005, όταν απέτυχε να πείσει τον Τζέραρντ να μετακομίσει στο Λονδίνο, και για 3 χρόνια ο Γκανέζος ήταν απλά εντυπωσιακός. Στο τέλος, πιθανότατα αξίζει μεγαλύτερο έπαινο από αυτόν που του έχουν δώσει. Η καριέρα του, όμως, παραμένει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς ένας τραυματισμός μπορεί να τα καταστρέψει όλα.

33. Τζέι Τζέι Οκότσα

Η καριέρα του στην Μπόλτον για την ακρίβεια δεν είχε ξεκινήσει τόσο καλά. Είχε βγει στο ημίχρονο στο ντεμπούτο του και δεν ξεκίνησε σε κανένα παιχνίδι τους επόμενους μήνες. Ο Νιγηριανός, όμως, είχε προλάβει να δείξει την ποιότητά του λίγους μήνες νωρίτερα στο Μουντιάλ του 2002. Έφτασε ως ελεύθερος από την Παρί και του πήρε λίγο χρόνο, όμως ξεδίπλωσε το ταλέντο του στην Αγγλία.

Ήθελε τόσο πολύ να πάει στο Νησί, που μόλις έμαθε ότι η Μπόλτον ενδιαφέρεται ξεκίνησε με το αυτοκίνητό του για την Αγγλία, προκειμένου να ολοκληρώσει τις συζητήσεις. Στην πρώτη του σεζόν ουσιαστικά έσωσε την ομάδα του, ενώ τα βίντεο με τις ντρίμπλες του εντυπωσιάζουν ακόμα και σήμερα. Τελικά, έμεινε για 4 χρόνια, παίρνοντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού και έγινε ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου.

32. Πατρίς Εβρά

Patrice Evra

Στο ντεμπούτο του στην Premier League τα είχε βρει σκούρα απέναντι στον Τρέβορ Σινκλέρ και έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, για να πάρει βαθμολογία 0/10 από μία αγγλική εφημερίδα, γνωστή για τις υπερβολές της. Στα επόμενα 378 παιχνίδια του, όμως, έκλεισε στόματα. Μέχρι να φύγει για την Γιουβέντους το 2014 είχε κατακτήσει 5 φορές το πρωτάθλημα, 1 το Champions League και είχε γίνει ένα από τα καλύτερα μπακ στην Ευρώπη. Μέχρι να αποχωρήσει ο Φέργκιουσον ήταν από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στα αποδυτήρια της Γιουνάιτεντ.

31. Σάμι Χίπια

Sami Hyypia

Σάμι ποιος; Αυτή ήταν η αντίδραση των περισσότερων οπαδών της Λίβερπουλ, όταν το 1999 ο Χίπια ολοκλήρωσε το όνειρό του, αφήνοντας την Βίλεμ για τους κόκκινους. Όταν ο Φινλανδός έφυγε από το «Άνφιλντ» 10 χρόνια αργότερα ήταν από τους πιο δημοφιλείς παίκτες των τελευταίων ετών. Μέλος της ομάδας που κέρδισε το Κύπελλο UEFA το 2001 και του «θαύματος της Πόλης» το 2005, κατέκτησε άλλα δύο Κύπελλο και ισάριθμα Λιγκ Καπ.

 

Τελευταία Νέα