Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (40-36)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (40-36)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τους κορυφαίους 100 παίκτες στην ιστορία της Premier League. Δείτε τη 13η 5άδα.

40. Μπραντ Φρίντελ

Ο Φρίντελ δυσκολεύτηκε να μπει στο αγγλικό ποδόσφαιρο αφού δεν κατάφερε να πάρει άδεια εργασίας για τις Νιούκαστλ και Σάντερλαντ και τελικά εντάχθηκε στο δυναμικό της Λίβερπουλ το 1997. Ο Αμερικανός δεν έπιασε όμως στο Anfield και τρία χρόνια αργότερα πωλήθηκε στην Μπλάκμπερν. Εχτισε ξανά το όνομά του με την άνοδο των Rovers και πέρασε στο κλαμπ 8 καλά χρόνια πριν ανέβει ξανά επίπεδο με μεταγραφές σε Αστον Βίλα και Τότεναμ. Ακόμα και για έναν τερματοφύλακα, οι 8 σερί παρουσίες στην Premier League από το 2003 μέχρι το 2012 είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα.

39. Αριεν Ρόμπεν

Arjen Robben

Η καριέρα του Ρόμπεν έχει πάει στα ύψη από τότε που έφυγε από την Αγγλία, όπου έδειξε εξαιρετικά πράγματα σαν νεαρός. Σήμερα, απλά παίρνει την μπάλα στα δεξιά αποφεύγει όποιον προσπαθεί να τον μαρκάρει και με εξαιρετικό σουτ με το αριστερό σκοράρει. Στην Τσέλσι δεν ήταν έτσι, καθώς υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε ο τέλειος παίκτης για μια ομάδα στην οποία προπονητής ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο. Απίστευτα γρήγορος και με κάθετο παιχνίδι. Εμελλε να γίνει καλύτερος παίκτης στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπάγερν Μονάχου και ήταν πραγματικά απόλαυση να τον παρακολουθείς από το 2004 έως το 2007. Με εκείνον σε καλή κατάσταση η Τσέλσι προκαλούσε τρόμο.

38. Μαρκ Οβερμαρς

Marc Overmars

«Τον αγόρασα επειδή είναι πολύ γρήγορος και ικανός στο σκοράρισμα» εξήγησε ο Αρσέν Βενγκέρ μετά τη μεταγραφή του Ολλανδού το καλοκαίρι του 1997. Οπως κάποιοι από τους συμπαίκτες του, ο πρώην εξτρέμ του Αγιαξ χρειάστηκε μερικούς μήνες για να προσαρμοστεί στο αγγλικό παιχνίδι. Την επόμενη χρονιά όμως, οι εκπληκτικές εμφανίσεις του βοήθησαν τους Gunners να κατακτήσουν το νταμπλ. Ο Οβερμαρς ήταν καθοριστικός σκοράροντας στην εντός έδρας νίκη με 2-1 κόντρα στην Λιντς τον Ιανουάριο του 1998, πέτυχε το νικητήριο γκολ στο Old Trafford και έβαλε δύο στο 4-0 σε βάρος της Εβερτον στο Highbury. Μετά το Euro του 2000 αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα όπως και ο Εμανουέλ Πετί, όμως στο Camp Nou δεν έπιασε ποτέ τα standards επί των ημερών του στην Αρσεναλ.

37. Εμανουέλ Πετί

Emmanuel Petit

Ο μέσος της Μονακό έγινε παίκτης της Αρσεναλ το 1997 απορρίπτοντας την Τότεναμ την τελευταία στιγμή. Ο μακρυμάλλης άσος δυσκολεύτηκε να βρει άμεσα ρυθμό αλλά οι εμφανίσεις του ίδιου και του Πατρίκ Βιεϊρά τον χειμώνα του 1997 έφεραν συζητήσεις για το αν η ομάδα του Βενγκέρ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Υστερα από μια συζήτηση με τους Τόνι Ανταμς και Στιβ Μπουλντ σε ένα Χριστουγενιάτικο πάρτι το 1997, ο Πετί έκανε restart και την επόμενη χρονιά ήταν ο πιο αποτελεσματικός μέσος στην κατηγορία. Δυνατός tackler και passer, ο ίδιος και ο Βιεϊρά, ήταν παίκτες-κλειδιά στο νταμπλ. Υστερα από μία σεζόν στην Μπαρτσελόνα, ο Πετί επέστρεψε στην Premier League και έπαιξε για τρία χρόνια στην Τσέλσι.

36. Εντέν Αζάρ

Eden Hazard

Ο Αζάρ έγινε κάτοικος Αγγλίας το 2012 ύστερα από το νταμπλ με την Λιλ και ενώ τον ήθελε όλη η Ευρώπη, ανακοίνωσε μέσω twitter ότι θα παίξει στην Τσέλσι. Ο Βέλγος έχει πάρει αρνητική κριτική κατά καιρούς λόγω των εμφανίσεών του, όπως στη δεύτερη χρονιά της δεύτερης θητείας του Ζοσέ Μουρίνιο, όμως παραμένει ένας από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της Premier League. Με χαμηλό κέντρο βάρους και αλλαγές κατεύθυνσης που κόβουν την ανάσα, ο Αζάρ προκαλεί πολύ μεγάλο πρόβλημα στους αμυντικούς στην Αγγλία. Ο 25χρονος είναι ξεκάθαρα παίκτης ψυχολογίας και ίσως δεν έχει πάει στο επόμενο επίπεδο, όπως πολύς κόσμος περίμενε. Εχει προσφέρει κάποιες εκπληκτικές στιγμές στην Τσέλσι, όμως υπάρχουν ακόμα προσδοκίες για κάτι ακόμα καλύτερο που ίσως δεν έρθει ποτέ...

 

Τελευταία Νέα