Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (46-41)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (46-41)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τους κορυφαίους 100 παίκτες στην ιστορία της Premier League. Δείτε τη δωδέκατη 5άδα.

45. Χαβιέρ Μασεράνο

Τι παράξενη ιστορία. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έφτασε ο Μασεράνο στην Αγγλία μαζί με τον Τέβες προκαλούν συζητήσεις ακόμα και σήμερα. Τη μία μέρα ήταν παίκτης της Κορίνθιανς, την άλλη δίπλα στον Πάρντιου, ποζάροντας με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ. Η παρουσία του στα σφυριά πέρασε στην ουσία αδιάφορη, όμως στην Λίβερπουλ έλαμψε. Κυριαρχούσε στη μεσαία γραμμή, πριν γίνει ένας εξαιρετικός κεντρικός αμυντικός στην Μπαρτσελόνα.

44. Νικολά Ανελκά

Κάποιοι μπορεί να θυμούνται τον Ανελκά για τις πολλές μεταγραφές του και την προσπάθειά του να βρει την ιδανική ομάδα και τα... περισσότερα χρήματα. Κάποιοι που τον απόλαυσαν με τη φανέλα της ομάδας τους, θα τον θυμούνται διαφορετικά. Ο Γάλλος εμφανίστηκε σε ηλικία 18 ετών με την Άρσεναλ τη σεζόν 1997-98, στην οποία οι κανονιέρηδες πανηγύρισαν το νταμπλ. Μόλις 12 μήνες τους άφησε για την Ρεάλ και μάλλον δεν στενοχωρήθηκε κανένας. Ακολούθησαν Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μπόλτον, Τσέλσι και Γουέστ Μπρομ στην Αγγλία, όπου ποτέ δεν έλαβε τα εύσημα που άξιζε. Οι λέξεις «παρεξηγημένος» και «υποτιμημένος» του ταιριάζουν περισσότερο.

43. Γκας Πογιέτ

Συνέβαλε τα μέγιστα στη μεταμόρφωση της Τσέλσι την περίοδο 1997-2001 και έκανε εξαιρετική δουλειά και στην Τότεναμ πριν κρεμάσει τα παπούτσια του το 2004 σε ηλικόα 36 ετών. Έφτασε στο Λονδίνο από την Σαραγόσα και προσαρμόστηκε αμέσως στη ζωή της Premier League. Κέρδισε το Κύπελλο και το Κύπελλο Κυπελλούχων με την Τσέλσι, πριν φτάσει και στον τελικό του Λιγκ Καπ με την Τότεναμ το 2002. Πέτυχε 50 γκολ σε ηλικία 30+ ετών, δείχνοντας ότι όσο ωρίμαζε τόσο καλύτερος ήταν.

42. Ντουάιτ Γιορκ

Εμφανίστηκε αρχικά με την Άστον Βίλα και στη συνέχεια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου συνέθεσε το μαγικό δίδυμο με τον Κόουλ στην επίθεση στο δρόμο προς την κορυφή της Ευρώπης το 1999. Κέρδισε ακόμη τρία πρωταθλήματα με τους κόκκινους διάβολους, έχοντας κατακτήσει δύο φορές το Λιγκ Καπ με την Άστον Βίλα το 1994 και το 1996. Τη σεζόν 1998-99 η Γιουνάιτεντ έχασε μόλις ένα από τα 36 ματς στα οποία ξεκίνησαν Γιορκ και Κόουλ στην επίθεση! Όταν έφυγε από το Old Trafford πέρασε από Μπλάκμπερν, Μπέρμιγχαμ και Σάντερλαντ.

41. Μαρσέλ Ντεσαγί

Όταν έφτασε στο Stamford Bridge δεν ήταν στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Οι εμφανίσεις του, όμως, στα έξι χρόνια παρουσίας του εκεί είπαν άλλη ιστορία. Έχοντας κάνει τα πάντα σε Μαρσέιγ και Μίλαν, ο Ντεσαγί έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση της Τσέλσι από το 1998 μέχρι το 2004. Πολύ δυνατός, με καλή τεχνική κατάρτιση για τη θέση του, στάθηκε άτυχος έχοντας κερδίσει μόνο ένα Κύπελλο το 2000.

 

Τελευταία Νέα