Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (70-66)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (70-66)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τους κορυφαίους 100 παίκτες στην ιστορία της Premier League. Δείτε την έβδομη 5άδα.

70. Ριάντ Μαχρέζ

Πριν τη σεζόν 2015-16 ο Μαχρέζ είχε δείξει μόνη δείγματα του ταλέντου του υπό τις οδηγίες του Πίρσον. Τότε, όμως, έφτασε στο Λέστερ ο Κλαούντιο Ρανιέρι και ο Αλγερινός έλαμψε. Από τους πρωταγωνιστές της μεγαλύτερης έκπληξης στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, δικαιολογημένα πήρε το ένα βραβείο μετά το άλλο. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να διατηρήσει το ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, που εξελίσσεται σε καταστροφή για τη Λέστερ.

69. Μικέλ Αρτέτα

Mikel Arteta

Το γεγονός ότι ο Γκουαρδιόλα τον επέλεξε για βοηθό του στη Σίτι δείχνει το επίπεδο ευφυίας του. Έφτασε στην Έβερτον, όπου πέρασε έξι σεζόν, το 2005 πριν μετακομίσει στην Άρσεναλ. Όσο περνούσαν τα χρόνια αναγκάστηκε να αφήσει το δυναμικό παιχνίδι στην άκρη και να χρησιμοποιεί περισσότερο το μυαλό του. Βοήθησε την Άρσεναλ να γαλουχήσει πολλούς νεαρούς παίκτες στη μεσαία γραμμή.

68. Αλέξις Σάντσες

Alexis Sanchez

Οι αμφιβολίες σχετικά με το μέλλον του συνεχίζονται, τη στιγμή που εκείνος κάνει όλη τη διαφορά στην Άρσεναλ. Μπορεί να παίξει παντού στην επίθεση και δείχνει συνεχώς καλύτερος σεζόν με σεζόν. Εκπληκτική τεχνική, μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο και αν καταφέρει να κερδίσει έναν μεγάλο τίτλο με τους κανονιέρηδες, θα βρει θέση δίπλα στους Ανρί και Μπέργκαμπ. Είναι το μοναδικό που του λείπει, για να ανέβει πολλές θέσεις στη λίστα.

67. Χουάν Μάτα

Juan Mata

Σε ποιον δεν αρέσουν παίκτες όπως ο Μάτα; Ένας κλασικός playmaker, που μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα. Έξυπνος, σούπερ ταλαντούχος και προσγειωμένος. Τα τρία χρόνια του στην Τσέλσι έφεραν ένα Κύπελλο και δύο ευρωπαϊκούς τίτλους, πριν έρθει η Γιουνάιτεντ να πληρώσει πολλά εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Τότε, έμοιαζε με περίεργη μεταγραφή, όμως κατάφερε να κερδίσει σιγά-σιγά τους οπαδούς των κόκκινων διαβόλων. Στις καλές του μέρες είναι απόλαυση να τον βλέπεις.

66. Νολμπέρο Σολάνο

Nolberto Solano

Ο πρώτος Περουβιανός που αγωνίστηκε στην Premier League έμελλε να αφήσει για τα καλά το στίγμα του. Έλαμψε στη Νιούκαστλ τόσο υπό τις οδηγίες του Νταλγκλίς όσο και του Ρόμπσον, πριν περάσει από τις Άστον Βίλα, Γουέστ Χαμ, Λέστερ, Χαλ και... Χάρτπουλ. Παραμένει από τους πιο αγαπημένους παίκτες στον αγγλικό βορρά και ένας από τους καλύτερους σπεσιαλίστες στα φάουλ που πέρασαν από το Νησί.

 

Τελευταία Νέα