Ρεάλ, Μπαρτσελόνα ή Σεβίλλη; (Poll)

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ, Μπαρτσελόνα ή Σεβίλλη; (Poll)

bet365

Ρεάλ, Μπάρτσα ή Σεβίλλη. Η κορυφή στην Ισπανία έχει πάρει φωτιά και ο Γιώργος Καραμάνος καταγράφει τα δεδομένα που ευνοούν την...

Η αλήθεια είναι ότι με τρώει... άπειρα το χέρι μου να γράψω μία εισαγωγική παράγραφο για την ανωτερότητα του ισπανικού πρωταθλήματος και να ανοίξω κουβέντα που θα φέρει υποστήριξη, αλλά και κράξιμο. Είναι κάτι που πάει από μόνο του, μα καλύτερα να αποφευχθεί, μιας και θα χαθεί το μισό νόημα του εν λόγω κειμένου. Επειδή το άλλο μισό πράγματι έχει να κάνει με το τι συμβαίνει στην ποδοσφαιρική Ισπανία. Ας ασχοληθούμε όμως με την κορυφή της La Liga και το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Για τους ισπανόφιλους είναι λατρεία να υπάρχει τρίτη διεκδικήτρια...

Η συνήθης ύποπτη της σύγχρονης εποχής, Ατλέτικο, παλεύει να μείνει στην τετράδα και όλα δείχνουν ότι θα χάσει την απ' ευθείας πρόκριση για το Champions League, έχοντας ξεμείνει στο -7 από την 3η θέση. Ναι, η 4η της Primera Division είναι εκείνη την οποία συμπεριλαμβάνουν στις πιθανές διεκδικήτριες της ευρωπαϊκής κούπας με τα μεγάλα αυτιά. Και μπορεί ο Τσόλο Σιμεόνε να ισχυρίστηκε μέσα στην βδομάδα ότι ακόμα υπάρχει πρωτάθλημα για τους Ροχιμπλάνκος, αλλά κάτι τέτοιο δεν γίνεται να ισχύει. Αντε να χάσουν βαθμούς ο ένας, οι δύο από πάνω του. Και οι τρεις δεν γίνεται.

Το κείμενο γράφτηκε πριν το Βιγιαρεάλ-Ρεάλ. Οπότε η Βασίλισσα μαζί με εκείνο στην Θέλτα, είχε δύο παιχνίδια λιγότερα. Βρέθηκε λοιπόν στην 2η θέση μετά το πέρασμα της Μπάρτσα από το «Βιθέντε Καλδερόν», αλλά εάν πάρει τα δύο δικά της, έχει τη δυνατότητα να φτάσει ακόμα και στο +4. Με κάθε πιθανή απώλεια όμως, το νούμερο θα μικραίνει επικίνδυνα, καθώς οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα περνούσε μεσοβδόμαδα και από το «Μεστάγια», μα το πλήρωσε με την απρόσμενη ήττα από την Βαλένθια. Και κάπου εκεί έρχεται και μπαίνει σφήνα στα πράγματα και η Σεβίλλη, που κάνει την υπέρβασή της και συγκατοικεί με τους Μερένγκες.

Ας ρίξουμε μία ματιά στο πρόγραμμά, για να δούμε ποιος θα έχει ευκολότερο έργο...

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Εχει ένα τεράστιο υπέρ. Ολα τα μεγάλα ματς είναι στην Μαδρίτη. Αρχές Απριλίου υποδέχεται την Ατλέτικο, τέλη την Μπάρτσα και προτελευταία αγωνιστική την Σεβίλλη, ενώ έχει και δύο ζόρικα ταξίδια στη Χώρα των Βάσκων με Εϊμπάρ (σε τρομερή κατάσταση για τα δεδομένα της), Αθλέτικ. Αντίστροφα όμως με τα εντός ντέρμπι, το αρνητικό είναι ότι έχει ακόμα να παίξει με όλους τους δύσκολους αντιπάλους.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Από τη στιγμή που πέρασε από την Ατλέτικο, πήρε μεγάλο... κανονάκι. Μοναδική πολύ δύσκολη έξοδος το Clasico, ενώ έχει την Σεβίλλη στο «Καμπ Νόου» αρχές Απριλίου. Ολα τα υπόλοιπα μπορεί να μην είναι ευκολάκια, αλλά θεωρητικά είναι στο χέρι της να τα διαχειριστεί και να τα πάρει.

ΣΕΒΙΛΛΗ
Και Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, ακόμα και Βαλένθια. Ολα αυτά τα έχει μακριά από την Ανδαλουσία. Πόσα διπλά να κάνει λοιπόν; Σε ξεκάθαρα χειρότερη αφετηρία για την τελική ευθεία της σεζόν, θα χρειαστεί ένα πραγματικό θαύμα, για να ανατρέψει τις πιθανότητες.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Υπάρχουν λοιπόν συγκεκριμένα δεδομένα που θα κρίνουν το ποιος θα το σηκώσει στο φινάλε. Ωστόσο, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί με την τύχη ή να μιλήσουμε με βεβαιότητα για το φορμάρισμα και την αποφασιστικότητα των τριών μονομάχων. Εκτός από το πρόγραμμα που καταγράψαμε, υπάρχει και και το ίσως πιο σημαντικό: το τι αποτελέσματα θα πάρουν στα μικρότερα ματς...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος