Το ποδόσφαιρο της Σερβίας στην εντατική!

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Το ποδόσφαιρο της Σερβίας στην εντατική!

bet365

Επεισόδια, ξύλο, ρατσιστική βία και το ποδόσφαιρο της Σερβίας σε κρίση! Οι οπαδοί της Ραντ... φοβίζουν ακόμα και την Κυβέρνηση.

Ακόμα μια μαύρη σελίδα στο ποδόσφαιρο της Σερβίας! Επειτα τα εφιαλτικά κρούσματα βίας, τους σοβαρούς τραυματισμούς, τις διακοπές αγώνων, τις απειλές σε παίκτες ήρθε και ο ρατσισμός για να... δέσει το γλυκό! Την Κυριακή το μεσημέρι, η Παρτιζάν πέρασε με 0-1 από την έδρα της Ραντ Βελιγραδίου, μένοντας ζωντανή στη μάχη του τίτλου. Ωστόσο, το γεγονός που σημάδεψε την αναμέτρηση ήταν εξωαγωνιστικό. Οι οπαδοί των γηπεδούχων έβριζαν σε όλο το παιχνίδι τον Εβέρτον Λουίζ.

Ο Βραζιλιάνος μέσος της Παρτιζάν έβλεπε να του κουνάνε μπανάνες, ενώ όποτε ακουμπούσε την μπάλα, όλοι μαζί έκαναν τον ήχο της μαϊμούς. Με το που έληξε λοιπόν το ματς, ο Βραζιλιάνος δεν άντεξε, πήγε τους κούνησε το μεγάλο δάχτυλο κι έπειτα ξέσπασε σε λυγμούς. Βρέθηκε στο στόχαστρο των αντίπαλων παικτών που δεν κατάλαβαν ποτέ τι αντιμετώπισε... Ποιοι είναι όμως οι οπαδοί της Ραντ; Ο σύνδεσμος United Force δημιουργήθηκε το 1987 και μέλη της είναι... γνωστά στην αστυνομία.

Ρατσισμός και δάκρυα στο Βελιγράδι (pics & vid)

Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος χαρακτηρίζεται από ακραία στοιχεία, γνωστά για κλοπές, ληστείες, φόνους, αλλά σοβαρά κρούσματα βίας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως εκατοντάδες μέλη της συμμετέχουν σε επεισόδια, κουβαλώντας μαχαίρια. Τα χρώματά τους είναι σκούρο μπλε και μαύρο, ενώ ο συνδυασμός αυτών των χρωμάτων διαπερνούν όλα τους τα διακριτικά αυτοκόλλητα, σημαίες και γκράφιτι. Τους αποκαλούν «κρύο αίμα», γιατί δε φοβούνται να χρησιμοποιήσουν αιχμηρά αντικείμενα σε επεισόδια.

Η συγκρότηση του συνδέσμου βρίσκεται στην περιοχή Banjica, ενώ στο Vozdovac οι συγκρούσεις με τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα είναι διαδοχικές και βίαιες. Βίαιος σύνδεσμος, χαρακτηρίζεται από ναζιστικές εκδηλώσεις, ρατσιστές κι εθνικιστές. Συχνά θα δουν σβάστικες, γκράφιτι στο γήπεδο που έχουν... τρομάξει ακόμα και την Κυβέρνηση.

 Večiti derbi tuča

Αυτή η ατμόσφαιρα είναι ιδανική για τους χούλιγκαν. Αυτοί είναι απομεινάρια μιας άλλης εποχής, άνθρωποι που είναι πλέον στα διοικητικά συμβούλια των αθλητικών σωματείων και επιβιώνουν χάρη στην χειραγώγηση των παιδιών που τους ακολουθούν τυφλά.... Η Σερβία... βράζει, η Ομοσπονδία δηλώνει ανίκανη να βρει λύσεις στην καταπολέμηση της βίας και πλέον το μπαλάκι πέφτει στην Κυβέρνηση!

Σε αυτή την άναρχη κοινωνία, το ποδόσφαιρο της Σερβίας είναι... μίλια μακριά από την Ευρώπη Οι λύσεις που έπεσαν στο... τραπέζι σοκάρουν, αφού αναλυτές προτείνουν την παύση αθλητικών δραστηριοτήτων. Θέλουν οι ομάδες τους να βρεθούν στον πάτο, ώστε να κάνουν το απαιτούμενο restart και την ανάδυση που θα τους βγάλει από το σκοτάδι.

Εξάλλου, κορυφαίος εγκληματολόγος της Σερβίας, Ζλάτκο Νίκολιτς έχει τονίσει:

Οι χούλιγκαν κάνουν απλώς την δουλειά τους. Αυτό για το οποίο πληρώνονται.

Οι ομάδες δίνουν την δύναμη και τα ηνία στους οπαδούς αλλά και τα μέσα να κάνουν ταραχές.

Αμφιβάλλω πως η σχέση οπαδών - ομάδων είναι... απευθείας. Θεωρώ πως υπάρχουν συνδετικοί κρίκοι.

Υπάρχει πολύ μεγάλο μίσος μεταξύ των οπαδών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε... πόλεμο και να λυθεί μόνο έτσι. Πως θα μπορούσαν να «παγώσουν» το μίσος; Μήπως ήρθε η ώρα να αφαιρεθούν βαθμοί, να κλείσουν οι εξέδρες και να παίζουν οι ομάδες μόνες τους;;;

 

Τελευταία Νέα