Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (85-81)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (85-81)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τους κορυφαίους 100 παίκτες στην ιστορία της Premier League. Δείτε την τέταρτη 5άδα.

85. Ιβάν Κάμπο

Ο Βάσκος με την... μαλλούρα σήμα-κατατεθέν κέρδισε δύο φορές το Champions League με την Ρεάλ. Το πράγμα, όμως, στράβωσε όταν οι οπαδοί τα έβαλαν μαζί του μετά από συνεχόμενα λάθη του και έτσι έφυγε για την Μπόλτον το 2002.

Αρχικά ως δανεικός, δυσκολεύτηκε πολύ με τον ρυθμό της Premier League πριν ο Άλαρνταϊς τον προωθήσει στη μεσαία γραμμή. Τότε, ο Κάμπο μεταμορφώθηκε και σιγά-σιγά η Μπόλτον έγινε από ομάδα που μάχεται για την παραμονή σε ομάδα που διεκδικεί ευρωπαϊκή έξοδο. Ο Ισπανός εξελίχθηκε σε cult φιγούρα.

84. Μπενίτο Καρμπόνε

Το να αγαπάς τον Καρμπόνε σημαίνει ότι αγαπάς το ποδόσφαιρο. Έφτασε στην Σέφιλντ Γουένσντεϊ το 1996, όταν η Premier League βρισκόταν ακόμα σε φάση ανάπτυξης. Ο Ιταλός ενέπνευσε με την τεχνική του και κάποια από τα γκολ του έχουν μείνει στην ιστορία. Η κληρονομιά του δεν κράτησε όσο θα έπρεπε.

83. Χένινγκ Μπεργκ

Για παραπάνω από μία δεκαετία, ο Μπεργκ ήταν ο μοναδικός παίκτης που είχε κερδίσει την Premier League με δύο ομάδες (θα το έκαναν ακόμη έξι παίκτες στη συνέχεια). Ο Νορβηγός βοήθησε την Μπλάκμπερν να φτάσει στον τίτλο τη σεζόν 1994-95, πριν γίνει μέλος της χρυσής εποχής της Γιουνάιτεντ. Όταν το 1997 η μεταγραφή του στους κόκκινους διάβολους ολοκληρώθηκε για 5 εκατ. λίρες, σήμανε την παρακμή της Μπλάκμπερν, στην οποία επέστρεψε αρκετά χρόνια αργότερα.

82. Τόνι Γιεμπόα

Ο Γκανέζος έφτασε στην Λιντς με πολλές προσδοκίες λόγω των εξαιρετικών του επιδόσεων με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όντας πρώτος σκόρερ στην Bundesliga τις σεζόν 1992-93 και 1993-94. Τα γκολ του με τις Λίβερπουλ και Γουίμπλεντον το 1995 ακόμα μνημονεύονται. Πέτυχε 32 γκολ, κάποια από τα οποία ήταν άκρως εντυπωσιακά, στα δύο χρόνια παρουσίας του στην Premier League, πριν επιστρέψει στην Γερμανία για λογαριασμό του Αμβούργου.

81. Γιενς Λέμαν

Ο Λέμαν κλήθηκε να κάνει το δύσκολο και να καλύψει το κενό που άφησε ο Σίμαν στα δοκάρια της Άρσεναλ το 2003. Τα κατάφερε, όμως, μια χαρά. Πολύ σταθερός στην πρώτη του σεζόν, που είδε τους κανονιέρηδες να την τελειώνουν αήττητοι! Έκανε ρεκόρ, κρατώντας για 10 σερί ματς απαραβίαστη την εστία του στην Ευρώπη, κέρδισε το Κύπελλο, ενώ πέρασε για δεύτερη φορά όταν η Άρσεναλ τον χρειάστηκε, χτυπημένη από τραυματισμούς, το 2011.

 

Τελευταία Νέα