Από τον Αλέγκρι στον... Νάγκελσμαν!

Gazzetta team
Από τον Αλέγκρι στον... Νάγκελσμαν!

bet365

O χρόνος... ξεπέρασε τον Αρσέν Βενγκέρ και η Αρσεναλ αναζητά ήδη τον επόμενο μάνατζερ που θα της δώσει πλάνο, καθαρές ιδέες και ώθηση. Αλέγκρι, Χάου, Τούχελ και Νάγκελσμαν οι... έξυπνες επιλογές.

Μέχρι τον Οκτώβριο του 1996, η Άρσεναλ είχε ήδη προσπαθήσει ανεπιτυχώς να προσλάβει τον Γιόχαν Κρόιφ ο οποίος είχε απολυθεί από τη Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Αλλωστε, δύο σεζόν χωρίς να κερδίσει ένα τρόπαιο ήταν κάτι βαρύ για τους Μπλαουγκράνα. Ο Κρόιφ σίγουρα θα ήταν μια τεράστια κίνηση, κόουτς υψηλού προφίλ, ακόμη και σε ένα αγγλικό πρωτάθλημα που ήταν ακόμα τόσο εσωστρεφής. Εξάλλου,λίγοι είχαν ακούσει στο Νησί τον Αρσέν Βενγκέρ, την εναλλακτική του θρυλικού Ολλανδού. Ωστόσο, ο Κρόιφ ποτέ δεν εργάστηκε ως μάνατζερ μετά το 1996, αν και ήταν μόλις 49 ετών, ενώ είχε κερδίσει επτά μεγάλα τρόπαια σε οκτώ χρόνια στους Καταλανούς. Ο τότε 46χρονος Βενγκέρ στην πρώτη δεκαετία της ζωής του στους Λονδρέζους κέρδισε τρεις τίτλους Premier League, τέσσερα Κύπελλα και ακούμπησε τον τίτλο του Champions League. Απο εκεί κι έπειτα... απογοήτευση κι αναρωτιέται κανείς αν η σοφία του Αλσατού κράτησε μόλις μια δεκαετία!

«Πως είναι τα αγγλικά μου;» τόνισε αστειευόμενος ο Μαξ Αλέγκρι μετά την τεσσάρα στην Παλέρμο... Βλέπετε, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ ο Μαξ Αλέγκρι είναι το Νο 1 φαβορί να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Αρσεναλ το καλοκαίρι. Επειτα την πεντάρα στο Μόναχο οι μέρες του Βενγκέρ στο Emirates είναι... μετρημένες. Ο Αλσατός έχει χάσει τη στήριξη της διοίκησης και οι φωνές διαμαρτυρίας είναι πλέον έντονες. Μαζί με τον Ιταλό, οι Εντι Χάου, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, Τόμας Τούχελ είναι ψηλά, πολύ ψηλά στη λίστα των Κανονιέρηδων!

Μαξ Αλέγκρι. Ο 48χρονος προπονητής ανήκει στη σημερινή ελίτ του επαγγέλματός του και δικαιώνει απόλυτα τον Αντρέα Ανιέλι που τον έπεισε να μείνει στο Τορίνο. Η επιθετική άμυνα, η πειθαρχία, το εξαιρετικό του στήσιμο απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους τον φέρνουν στους κορυφαίους. Η τύχη στο Champions League δεν ήταν στο πλευρό του, κάποια μεμονωμένα λάθη δεν έφεραν τη διάκριση. Ωστόσο, ο Ιταλός απέδειξε πως είναι ικανός να φέρει ξανά τη Γιουβέντους στους κορυφαίους. Οπως ανέφερε το Calciomercato, ο Ιταλός αναμένεται να αποχωρήσει το καλοκαίρι. Ακόμα δεν έχει υπογραφεί συμφωνητικό λύσης συνεργασίας, ενώ οι διοικούντες της Γιουβέντους ζήτησαν από τον Ιταλό τεχνικό να δώσει τον καλύτερό εαυτό του, ώστε η ομάδα να είναι μέσα σε όλους τους στόχους της.

Εντ Χάου, ο νέος «Αρσεν» του αγγλικού ποδοσφαίρου! Ξέρει να ξεχωρίζει τα ταλέντα με ευκολία, γεγονός που έχει εντυπωσιάσει το Νησί! Η επιτυχία της Μπόρνμουθ έχει όνομα, Εντι Χάου! Ο Γκάρι Λίνεκερ τον έχει αποκαλέσει Special One της Αγγλίας και πως αυτός πρέπει να είναι το επόμενο αφεντικό της Εθνικής ομάδας! Ο κόουτς της ομάδας είναι ο κύριος εκφραστής αυτής της τρελής πορείας, ο άνθρωπος που πήρε το κλειδί τον Ιανουάριο του 2009 και κλείδωσε τους εφιάλτες που αντιμετώπιζε ο σύλλογος. Ανέλαβε την ομάδα χωρίς… συμβόλαιο, αλλά και προοπτική αγοραστή στον ορίζοντα! Ηταν αυτός που πλήρωνε τον γυμναστή, αλλά κι αυτός που συμβουλεύει τη διοίκηση για όλα. Ενας μάνατζερ που χωρίς το δικό του «ΟΚ» δεν γίνεται τίποτα. «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου Special, αλλά έναν σκληρά εργαζόμενο προπονητή που πρέπει πάντα να ακούει τους ανθρώπους» είχε τονίσει το καλοκαίρι, με τις φήμες να οργιάζουν πως απέρριψε τις προτάσεις τόσο της Νιούκαστλ όσο και της Γουέστ Χαμ! Πλέον, οι μπουκ τονίζουν πως είναι το δεύτερο φαβορί για να αναλάβει τις τύχες της Αρσεναλ.


Στις αρχές Δεκεμβρίου στο Schwatzgelb, στο μεγαλύτερο περιοδικό των οπαδών της Ντόρτμουντ, είχε δημοσιευθεί άρθρο με τίτλο «η Μπορούσια και το δίλημμα Τούχελ». Το «στυλ του Πεπ», που δεν μπορεί να λειτουργήσει στους Βεστφαλούς, το γεγονός ότι είναι απόμακρος, το χάσμα με τον Κλοπ, τον οποίο ο κόσμος λάτρευε και δεν είχε χρόνο να «χωνέψει» την παραίτησή του, το ότι παίρνει λιγότερα εύσημα από όσα αξίζει είναι κάποιοι από τους λόγους που αναλύθηκαν, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο τίτλος του κειμένου. Η κατάληξη ήταν απλή: ο Τούχελ δεν ανταποκρίνεται στο συναίσθημα των οπαδών, κάτι που στην Μπορούσια μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή. Η τακτική του Τούχελ λειτουργεί άψογα όταν καλείται να προπονήσει «έτοιμους» παίκτες, οι οποίοι έχουν την εμπειρία να ενσαρκώσουν πλήρως το πλάνο του. ο συμβόλαιο του 43χρονου τεχνικού ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2018 και, πλέον, η διοίκηση της Μπορούσια σκέφτεται αν θα του προτείνει νέο την άνοιξη. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό, δίνοντας πιθανότητες ακόμη και για πρόωρο διαζύγιο!

Ο περίφημος «Nagelsmann-Tabelle», «ο πίνακας του Νάγκελσμαν» κάνει συχνά-πυκνά την εμφάνισή του. Από τη στιγμή που ανέλαβε την Χόφενχαϊμ, μόνο η Μπάγερν και η Ντόρτμουντ έχουν περισσότερους βαθμούς από τη δική του ομάδα (42). Την παρέλαβε πέρυσι στο χείλος της καταστροφής με μέσο όρο 0,7 βαθμών και την μετέτρεψε σε ομάδα που κάνει... πρωταθλητισμό. Το αναλυτικό του μυαλό είναι εντυπωσιακό. Δεν είναι δογματικός και κάθε κίνησή του έχει αιτία και πιθανό αποτέλεσμα πιο κοντά στον δικό του στόχο. Η Χόφενχαϊμ έχει και πάλι ταυτότητα για πρώτη φορά μετά την εποχή Ράνγκνικ. Μία ομάδα που σκόραρε σαν τρελή, όμως δεχόταν άλλα τόσα και στο τέλος έμενε στην μετριότητα, που παραδοσιακά στηριζόταν σε σταρ. Όχι πλέον, καθώς ο 29χρονος τεχνικός χρησιμοποιεί το υλικό του. «Δουλεύω σαν φούρναρης. Ανακατεύω τα υλικά, τα βάζω στον φούρνο και τσεκάρω αν η γεύση βγει όπως την θέλω», έχει πει ο Νάγκελσμαν. Ο κόουτς της Χοφενχάιμ έχει πάντα πλάνο!

 

Τελευταία Νέα